Bitcoin regulatorni pregled: politički doprinosi i problemi sa bankama | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin regulatorni pregled: politički doprinosi i problemi sa bankama

Bitcoin regulatorni pregled: politički doprinosi i problemi sa bankama

Regulatorna odnos prema digitalnim valutama širom sveta prelaze. Teško da prođe dan bez centralne banke koja izdaje upozorenje o digitalnoj novca ili novih poreskih smernica. Međutim, nije sve tako loše vesti - kao neki vlasti preduzimaju daleko pozitivniji pristup. 

U regulacije testirani CoinDesk je, ovlašćeni računovođa i ACFE ovlašćeni istražitelj prevara Džejson Tiraekamines najznačajniji digitalni valuta vesti iz sveta regulatora i sudove zakona u poslednje dve nedelje.

Kina

Vlasti Bitcoin stisnuti se nastavlja

Pojavljuju kineske banke da su suspendovani odnose sa svim preduzećima Bitcoin u vezi u zemlji, posle "ponovljenih direktiva" iz Narodne banke Kine, centralne banke te zemlje.

Kao odgovor, barem pet Bitcoin razmena se nalazi u Kini vithdrevfrom Global Bitcoin samitu u Pekingu: OKCoin, Huobi, BTC Kini, BtcTrade i CHBTC. Naime, BTC-Kina direktor Bobi Li je nedavno pobijedio na izborima u Upravnom odboru na Bitcoin Fondacije kao predstavnik jedne industrije.

Zanimljivo, A reportbi SAD-Kina Komisija za ekonomska i sigurnosti pregled (savetodavno telo pri američkom Kongresu) navodi Chinese regulatornog akciju kao pretnju nastavak širenja Bitcoin je.

Iako je stav američke vlade može se opisati, u najboljem slučaju, kao što je ambivalentan, izveštaj je istakao ono što većina bitcoiners već znali: prijateljski kineska vlada ne može da bude od suštinskog značaja za uspeh Bitcoin je, ali neprijateljski kineska vlada je daleko od pomoći.

Japan

Japanski regulatori najavljuju povećan nadzor nad Bitcoin

Japan izgleda da je konačno uhvaćen sa drugim razvijenim zemljama sa svojom announcementthis nedelje da će suzbiti nezakonitom trgovinom koristeći Bitcoin i druge virtuelne valute.

Osim toga, japanska vlada će klasifikovati Bitcoin transakcija kao slične onima koje generiše kreditnih kartica i neće tražiti da se prijave poreza na kapitalnu dobit za Bitcoin transakcija.

Japanski ekonomska politika pod premijer Shinzo Abe, kolokvijalno nazivaju "Abenomics", ima za cilj da stimuliše i rast ekonomije, između ostalog, inženjering pad cene na jena u odnosu na druge valute kroz masivnu kvantitativnog popuštanja (npr: inflacija).

Japanski bitcoiners koji nameravaju da koriste Bitcoin kao utočište od inflacije može naći utehu u manje-neprijateljski tretman japanske vlade.

Švajcarska

Bitcoin plate može da krši zakon Sviss

Studija koja je urađena od strane švajcarskog Federalnog saveta je suggestedthat plaća švajcarskih radnika u celini ili delimično u Bitcoin može biti dozvoljena ako je takvo plaćanje smene kurs rizik od obveznika do primaoca.

Govoreći u odgovoru na studije, predstavnik Bitcoin Udruženja Svitzerlandstated da će "startup nastaviti da radi ono što ima smisla za njih".

Bitcoin-firmama koje se nalaze u Švajcarskoj, kao i drugi širom sveta, su smatrali plaćanja plate i bonuse u Bitcoin kao način da se proširi na Bitcoin ekonomiju i sačuvala fiat devizne rezerve.

Iako je naručena od strane Saveznog veća, studija nije pravni zaključak u sebi. Švajcarski zakon izričito dozvoljava oba plaćanje u stranoj valuti i plaćanja u naturi.

Amerika

Politički doprinosi u Bitcoin dobiti zeleno svetlo

Američka Savezna izborna komisija (DVB), nezavisni regulator koji reguliše Savezne izborne politike i sudi izbornih pitanja etike, je jednoglasno 6. Maja da dozvoli Bitcoin donacija kandidata na saveznim izborima do 100 $ po donatora, po izbornom ciklusu. Kandidati su trenutno ograničena na $ 2,600 u ukupnih donacija po izboru.

Mnogi SAD navodi ugrade FEC političke odluke reference u svoja tela izbornog zakona. Teksas pravobranioca Greg Abot je ranije najavio da će prihvatiti Bitcoin donacija u svojoj ponudi za guvernera, jer nam je predstavnik Steve Stockman (Tekas).

Međutim, Viskonsin upravne odgovornosti odbora forceda kandidat za povratak donaciju Bitcoin kao što je nedavno kao 5. Maja. Bez obzira da li je ta odluka je obrnuta nakon finalne odluke je bio nepoznat u vreme novinare.

Bitcoin industrija reps detalj bankarske kikseva u SAD raspravi

BitPai Brian Kron, Ksapo Karsten Berend, CoinKs je Megan Barton, i SecondMarket je Annemari Tirni govorio pre konferencije Emerging platni radne grupe državnih bankarskih supervizora "na 16. Maja.

Tokom rasprave, a oko dva sata, predstavnici Bitcoin industrije predložili thatvithout jasnije i više podrške regulatornim standardima, Bitcoin kompanije će nastaviti da se bore za izgradnju odnosa sa bankama i da se zadržani u širem potrošača tržištu.

Radna grupa, sponzorisan od strane privatnih organizacija bankarskih službenika na državnom nivou, razmatra da li i kako digitalne valute i drugih tehnoloških inovacija u finansijskom sektoru će uticati važećim zakonima i da li preporuke za novim zakonima ili administrativnim propisima su neophodna.

Slične vesti


Post Bitcoin

Patrick Murck opisuje novu smernicu za Bitcoin fondaciju

Post Bitcoin

Nova visoka u vidu? Bitcoin se vraća iznad 7,500 dolara

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija zapošljava regulatornog eksperta za političku politiku EU

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Macroeconomics Debated

Post Bitcoin

Bitcoins DC Debut: All Eies Pogledajte odgovor Vlade SAD-a

Post Bitcoin

10 Fizički Bitkoini: Dobar, Loš i Ružan

Post Bitcoin

BitAngels zatvara 10.000 BTC fondova za decentralizovane aplikacije

Post Bitcoin

BitPai partneri sa Trucoin-om da daju bancoin bankomate u Bovl Game

Post Bitcoin

Kako se Bitcoinova slajdova nastavlja, cijene se približavaju $ 8K

Post Bitcoin

Andresen se vraća sa projektom za bezbednost jednog čoveka inspirisan Bitkominim nesrećama

Post Bitcoin

AngelList Creator Naval Ravikant podržava S & P-Stile Criptocurrenci Fond

Post Bitcoin

Plaćanje ili imovina? Bitkoin Limbo ostavlja trgovce na sredini