Bitcoin Ponzi Schemer nagoveštava poslove sa CEO Gok Gok | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin Ponzi Schemer nagoveštava poslove sa CEO Gok Gok

Bitcoin Ponzi Schemer nagoveštava poslove sa CEO Gok Gok

Osuđeni Ponzi Scheme operater Trendon brijači sada insinuira glavni neidentifikovanog dužnika navedenu u svojoj odbrani protiv DIK je možda bio Marko Karpeles, direktor sada zabranjene Bitcoin ekchange Mt. GOKS.

Tvrdnje, dok prikriveni, proizilaze iz novog intervjuu za popularnu industriju podcast Bitcoin Uncensored, u kojoj brijači suočena pitanja o istoriji Bitcoin štednje i Trust (BTCST), operacija investicija kasnije smatrati šemu Ponzi u više sudskih sporova. Investitori su izgubili čak za 700.000 BTCthrough šeme, koji propala krajem 2012. Godine.

Ostavljaju suda, brijači tvrdi da najveći dužnik BTCST je, koji je bio nepoznat u javnim knjigama, po defaultu na 202,000 BTC kredita, čime ov kapitalni deficit koji ubrzano njegovu propast. Međutim, on će ići na priznati da "on nema dokaza na sve kreditne aktivnosti je navodno preuzeo za BTCST", uključujući i glavni dužnika.

Gde se Karpeles faktor u ovo? Tokom razgovora, brijači upućuje na dužnika kao neko povezan sa "veoma, veoma veliki razmena", ali zaustavio kratko identifikacije cifru.

Kada se pritisne ko-voditelja Chris Derose i Joshua Unseth, on je rekao da je osoba bila "veoma dobro poznati" razmena operater.

Na pitanje da li je dužnik "[je] crna kosa i mačka" (misli se kako Karpeles 'fizičkom izgledu i njegovog mačka Tibanne), brijači počela da se smeje, i šali upitao: "Da li on govori japanski?"

U tom trenutku, Džejson Zajbert, brijanje 'advokat, učestvovao u razgovoru, intervenisao. On je rekao da je "ovo je jedna od stvari koje ne mogu govoriti o".

Seibert je odbio da komentariše za ovu priču kada dostigne.

Potraživanja pod lupom

To Karpeles će tražiti ogromnu pozajmicu izgleda prihvatljivo s obzirom da novčani problemi Mt Gok je predata njegov kolaps od čak tri godine.

2015 reportfrom bezbednosna kompanija VizSec pozicionirana da Mt Gok je Bitcoin gazdinstva su daleko ispod svojih procenjene obaveze za veći deo perioda između 2011. I 2014. Pored toga, Dnevni Beastreported u maju da je razmena bila kratka za čak 80.000 bitcoins od trenutka kada Karpeles ga kupio sredinom 2011. Godine.

Ipak, posmatrači su oštro pitanje brijanje 'sugestiju da je glavni kredit podrazumevani bio iza BTCST kolapsa.

Kada za komentar, VizSec je rekao da nema dokaza da je glavni kredit je izdata u periodu kako tvrdi brijači.

"Ne postoje pojedinačni transakcija ni blizu te veličine na blockchain za taj vremenski period", rekao je firma, i dodaje:

"Brijači 'novčanik, najbolje se može rekonstruisati, samo pokazuje stalno eksponencijalno raste niz od prima i šalje maksimumom u julu / avgustu 2012, kao što bi se očekivalo od mahnitoj kraju Ponzi šeme."

Iako je u iskušenje da sugerišu da bi se sredstva predstavljaju 200,000 BTC discoveredafter kolapsa Berze, VizSec je jednako odbacuje.

"Da bude jasno, apsolutno nema veza između 202,000 BTC sada drži Mt Gok poverenik i Trendon Shavers", saopštila je kompanija.

Udvostručavanje dole

Kada se pritisne o zahtevima, kaže brijači da tvrde da je kredit izdao putem mikserom ili čašu novčića, što je proces koji zamagljuje TRANSACTIVE poreklo bitcoins ih druženje sa drugim sredstvima.

Prema VizSec, ovo bi moglo biti tačno ako su sredstva distribuira u manjim količinama, ili ako su prikupljeni u račun odvojeno od poznatih BTCST adrese.

Ali to drugi hipotetički bi važeće samo ako brijači zaista posedovao 202,000 BTC je tvrdio da je pozajmio, koji VizSec sumnjali u istinitost u komentarima.

"Nema ubedljiv dokaz da je brijači ikada imao 202.000 u bilo kom jednom trenutku na prvom mestu", rekao je firma.

Komplikuje stvari je da je navodno lično kredit je možda povezano sa bilo kojim sredstvima na berzi u vreme njenog raspada.

Analiza poznatih podnosioca zahteva u tekućoj mt GOKS tužbi otkriva da brijači nije navedena kao ikada registrovan zahtev za bilo kakav gubitak sredstava. Lista poznatih podnosioca zahteva obuhvata 1.422 Ekcel stranice.

Slušajte punom Bitcoin Uncensored podcast ovde. Slušalac diskrecija savetovao.

Ova priča je zajednički napisao Pete Rizzo. 

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: Press Eies Skirocketing Price

Post Bitcoin

Anatomija bitkeinove velike rasprave o skaliranju

Post Bitcoin

Bitcoin2014 Prvi dan: Industrija traži mogućnost u Amsterdamu

Post Bitcoin

Bitcoin je još uvek nestabilan, ali to ne znači da nije moguće

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Putin i Deloitte nacrtaju letnje snijeg

Post Bitcoin

BitInstantov Charlie Shrem vidi Bitcoinove bitke ispred # Bitcoin2013

Post Bitcoin

Bitcoin Centar NIC donosi Inkubator za pokretanje Bitcoin-a na Vall Streetu

Post Bitcoin

Traženje problema? James Altucher za kritike Bitkeina: Mrtav si pogrešio

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija planira vezu sa svilenim putevima na sjednici za sjedištenje u Senatu

Post Bitcoin

Bitcoin industrija optimistička u bitnoj bitci za rešenje za skaliranje

Post Bitcoin

LinkedIn Killer? Bitcoin Upstart 21 preuzima društvenu igru putem e-pošte

Post Bitcoin

Blockstream CEO: Bitcoin Stvaranje toksičnog okruženja za programera