Bitkoinska ideologija i Priča o Casascius novcima | RS.democraziakmzero.org

Bitkoinska ideologija i Priča o Casascius novcima

Bitkoinska ideologija i Priča o Casascius novcima

Članak u vikend u The Nev Iork Timesekamined ideološke temelje na Bitcoin criptocurrenci. Iako je članak dobio većinu toga tačno, to propustio neke dodatne principe koji su jezgro na usvajaju Bitcoin.

Pre svega, glas za Bitcoin je u suštini glas protiv uspostavljenog monetarnog poretka sa svojim centralizovan autoritet, zastarelom infrastrukturom, i smanjuje finansijske privatnost. Osim toga, to je takođe glas za izbor pojedinca u valuti i slobodu transakcije bez plaćanja blokade i nadzor. Kako za tehničko i ne-tehničke, Bitcoin predstavlja fungibiliti, ireverzibilnost i privatnost korisnika definisan.

As The Nev Iork Timespointed out, dodatni aspekti koje Bitcoin usvojitelji privlači uključuju kako Bitcoin pokazuje apsurdnost neograničenog izdavanja modela centralna banka je i irelevantnosti samo- služi kontrole kapitala.

Decentralizovani criptocurrenci razdvaja funkcionalnu medijum razmene iz državne kontrole.

Ništa ne ilustruje ovo više oštrom od fizičkog Bitcoin na metalnom disku kovanica u obliku koji se može smatrati pregovarati monetarni instrument u nekim pravnim sistemima. U poslednje vreme, Bitcoin je ocenio toliko da je stariji 10 BTC-a 25: BTC Casascius kovanice sada mora biti declaredto Carine prilikom ulaska ili izlaska iz SAD.

FinCEN je učešće

27. Novembra Casasciusfounder Mike Caldvell receiveda pismo FinCEN, SAD trezora biroa koji je odgovoran za očuvanje finansijski sistem od nezakonite upotrebe i borbu protiv pranja novca. U pismu se implicira da je njegova tri-godišnji posao prodaje komada metala monetnimi obliku mogu biti definedas za novac usluga biznis koji zahteva registraciju sa FinCEN i eventualno registraciju sa regulatorima novac predajnika u svakoj pojedinačnoj državi.

FinCEN tvrdnja odmarao u velikoj meri zasniva na pretpostavci da Koldvel nije imao načina da provere da su kovanice prevozi u istoj osobi, ili osobama, koje je kupilo stavke sa Bitcoin. Koldvel smatra da je novac da se posmatra kao kolekcionarstvo.

Nakon toga, Caldvell suspendedoperations njegovog metal poslovanja kovanica u obliku i prestala da prima narudžbine za kupovinu novog proizvoda. On je takođe angažovan pravnog zastupnika da se utvrdi da li je njegov posao bio zaista deluje kao prenos novca u skladu sa zakonom.

U telefonskim razgovorima sa Caldvell, on je ponovio mi je da je u toku rad na svom poslu bio je sekundarni utvrđivanju važnih sloboda-za-ugovora principe i izbor u principima štednje. Prema Caldvell, uzeo je drastičan korak da suspenduje iz predostrožnosti, međutim, ne veruje da je u suprotnosti sa bilo kojim postojećim zakonima kao što je slanje samo prazne privatne ključeve u pošti.

Poslovni model

Prema trenutnom poslovnom modelu, Casascius dobija naređenje i dobili ne podrazumeva nikakvu američke valute ili valuta bilo kojeg drugog zemalja plaćanje. On prihvata Bitcoin za prodaju okruglog metalnog diska sa privatnim ključem u prilogu pod hologram. Jaka reputacija Casascius i njene processis najveće za uspeh fizičkog Bitcoin, jer uključuje poverenja integritet treće strane.

Tokom transporta, komad metala coin obliku je bezvredan i odgovara Bitcoin adrese sadrži zerobitcoin. Kada primalac primi komad metala novčića obliku, odgovarajuća količina Bitcoin prenosi se na odgovarajućim javnim ključem ili Bitcoin adresa.

U alternativnom pristupu, Casascius mogao da pošalje metal novčića obliku i omogućavaju primalac da inicira transfer Bitcoin u odgovarajući Bitcoin adrese, čime uklanjanje Caldvell od rukovanja bitcoins uopšte. U tom scenariju, Koldvel ne bi bilo rukovanja američkih dolara ili Bitcoin tako da bi bilo teško videti kako bilo moguće prenos novca se dešavalo.

Recalescence Coins, LLCin, VA je već prešao u modelu prodaje blankcoins kao rezultat FinCEN pismu koje Casascius.

Koldvel i njegov advokat plan o odgovoru na FinCEN pismu, opisujući svoj proces i ističući da će zadovoljavajući poslovni model.

Casascius koristi mesingane tokene u obliku novčića. Još jedan posao sa sedištem u Velikoj Britaniji prodaje slične novčiće. Druge kompanije mogu isto tako lako koristiti pravougaonog PLASTICOR poseban paperto prodavnica skriveno privatni ključ. Mogli su čak biti podeljena, poslata odvojeno, i ponovo se kasnije pridružio se formira kompletnu privatni ključ. Međutim, uslov da se odvoji lične ključ bi značilo slanje emptiprivate ključeve u pošti nekako predstavlja oblik prenosa novca koju ne.

Form faktori

Isto tako, čine faktore stvar legalno, ili bi trebalo. Fil Cimerman se suočila sa donekle sličnu situaciju kada nije mogao da izvozi svoj program e-mail šifriranje Pretti Good Privaci (PGP), zbog američkih ograničenja na izvoz šifrovanje snagom "municija nivou". Grupa volontera potom transkribuje računara kod liniju po liniju u knjizi format za izvoz PGP kao knjiga da se ponovo transkribuje i sastavio na drugoj strani.

Novac je govor trgovine i "moramo slobodu govora u našem finansijskom trgovini," saisMike Gogulski, A bez državljanstva bivši Amerikanac koji živi u Bratislavi, Slovačka.

Liberti dollar caseekemplified koliko vlada će ići kada alternative obaveznog obračunske jedinice počinju da se javljaju. The Liberti srebrni novac koji sadrže pravo srebro bili su neprijatno vladi koja je izdao lažne srebrnjaka, kako bi javnost morala da bude zaštićen od misle da su pravi srebrnjaka su zapravo novac. Ha? Vladini tužioci u slučaju šali opisao Bernard von NotHaus da predstavlja "jedinstvenu formu domaćeg terorizma".

"Bitcoin put moć" preživeti "novca direktno u rukama masa. To je dokaz da Bitcoin je preživljavanja da postoji i danas. "

Sav novac je iluzija na nekom nivou, jer kao jezika i vere, njenog širenja i uspeh zavisi raste usvajanje od sve većeg bazena vernika.

Tvorac protokola Bitcoin dala svetu metod da prizove svoju monetarnu iluziju. Razlog je to poklon zato što, pre Bitcoin, druga novčana iluzija zavisio ili na pravnim zakonima tendera za njihovu prividne vrednosti ili fizičkih objekata kao što su zlato i dijamanti koji se lako zaplenjene.

Bitcoin put moć "preživeti" novca direktno u rukama masa. To je dokaz da Bitcoin je preživljavanja da postoji i danas.

Bitcoin nije dozvoljeno da postoji, jer različite vlade su Bitcoin-prijateljski ili obavezuju se da podrže inovacije. Bitcoin danas postoji upravo zato što se distribuira i decentralizovana, tako da traju duže od političke institucije. I, to je izvan oduzimanja jer je digitalna. Ako se može iskoreniti, ona bi bila iskorenjena čim je izbio u tržišnu nišu sa nekoliko pica bavi još početkom 2010. Godine.

Razumem iz izvora koji su oko dvanaest takva pisma koje izdaje FinCEN u poslednjih 30 dana. Ako je tako, svrha nadamo se da bolje razumeju ove Bitcoin poslovne modele, a ne samo da koriste impresivno memorandum u ubeđivanju dobrovoljnih poslovnih suspenzije. U slučaju Casascius, bojim se ovo drugo.

Napomena: Stavovi izneseni u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju stavove, a ne bi trebalo pripisati, CoinDesk.

Follovauthor na Tvitter.

Casascius CoinsFinCENPhisical Bitcoins

Slične vesti


Post Bitcoin

Zašto bitkainova debata o veličini blokova je proksi rat

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: SAD Teen izaziva ISIL Media Frenzi

Post Bitcoin

Bitcoin: Novi vodovod za finansijske usluge

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Vrući vazduh za Grčku

Post Bitcoin

Bitcoin Hacker Residenci na Launch u Njujorku

Post Bitcoin

Bitcoin mreža se oporavlja od DDoS napada

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija planira vezu sa svilenim putevima na sjednici za sjedištenje u Senatu

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Macroeconomics Debated

Post Bitcoin

21 Inc Podderživaet podderžki Bitkoinov vičislenia

Post Bitcoin

Tajni početak 21 za Sponzor Silicijumske doline Bitcoin Job Fair

Post Bitcoin

Trgovac LocalBitcoins se izjasnio krivim za punjenje novca

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Politički spin i kidnapovani podaci