Bitkoin u Headlines-u: Grcka munjevita dva puta | RS.democraziakmzero.org

Bitkoin u Headlines-u: Grcka munjevita dva puta

Bitkoin u Headlines-u: Grcka munjevita dva puta

Bitcoin u naslovima je nedeljni analiza Bitcoin pokrivenost medija i njegov uticaj.

Vatre jednog od najpopularnijih ponavljaju debata Bitcoin je bjesnio ove nedelje, sa potencijalnim slučaj korišćenja digitalnog valute kao utočište sredstva a tokom ekonomske krize uzimajući u prvom planu zbog nastavka borbi u evrozoni.

Centralna tačka pažnje medija, kao i prošle nedelje, bio je Grčka, opkoljena narod trpi posledice ekonomske neizvesnosti, sa izveštajima pokušava da raspozna da li i kako digitalna valuta je igrao ulogu u ovom većem naracije.

Nije za raspravu bila je činjenica da je roman stanje Bitcoin kao alternativa za Fiat valute su naglašeni su u borbama. Komplikuje stvari, međutim, bili su izveštaji koje često zbunjeni očekivanu korisnost zreliji digitalni valute ekosistema sa trenutnom tržištu.

Verovatno više problematično je pokušaja da se povezuju pitanja u Grčkoj u naizgled tangencijalno događaji, kao što je povećanje cene digitalnog valute i pitanjima sa svojim plaćanja mreže, koje prave u spekulacije pružajući malo, ako ih ima, verovatni zaključke.

Bitcoin, novi utočište?

Iako malo dokaza utvrđeno je da grčki kupci bili iza porasta cena Bitcoin je, neki komentatori napomenuti da je percepcija korisnosti digitalnog valute kao živice za evro je ubedljiva investitore svog potencijala.

Dejvid Flojd Nasdak je ponudio zaista humani opis trenutne pozicije na tržištu Bitcoin je, tvrdeći da Bitcoin je "odrastanje" u očima investitora kao rezultat njegovog saradnji sa krizom.

Floid je napisao:

"Ljudi počinju da priznaju da je dete [Bitcoin] ima pravo."

Ipak, on je predložio da Bitcoin možda nije praktično rešenje za valutne krize danas. "Kriza identiteta Bitcoin je," rekao je on, ne može da traje zauvek. "To je krajnje vreme da criptocurrenci pronašao nišu i napravio produktivnu doprinos finansijskoj ekosistema. Ukratko, Bitcoin, dobiti posao."

Floid takođe adddressed potencijal digitalnog valute u Grčkoj, ukazujući na to kako nerazvijene Bitcoin ekosistem je čuvao svoju korisnost u aktuelnoj krizi.

"Neki posmatrači su se zove cena potez čisto slučajna. Drugi su sugerisali da je povećana potražnja dolazi ne samo zbog Grčke, ali iznutra Grčke, kao uspaničio građani kreću svoju štednju u digitalnom valutu. Grčka je jedna Bitcoin ATM, međutim, ima vidi nula aktivnost, jer su kontrole kapitala izrečena 28. Juna: niko ko je uspela da dobije evra račune je oko pretvoriti ih ", rekao je on.

Izveštaji sa na terenu se razlikuju od ovog zaključka, kao grčki bankomat vlasnik Vedrana Kajić procenjuje da njegova Bankomat vrši € 800 vredan posao u petak sam.

Ipak, crtanje vezu između tržišnih kretanja i pokrivenost medija, dodao je on, je vežba u fotelje psihologije. On je tvrdio hipoteza da bi potencijalni grčki podrazumevani pogon nervni kapitala u Bitcoin je "savršeno prihvatljivo".

"Bitcoin je novi sigurno utočište", dodao je on.

Komentari učinila mnogo da se poveća valjanost mnogi u Bitcoin zajednici, koji trumpetedhov cenu zlata, tradicionalnog sigurno utočište sredstva, je prešao nešto tokom grčke krize.

Zašto Bitcoin?

Manje uveren u korisnost takvih rasprava je FT Alphaville je Izabela Kaminska, koji umesto izneo mišljenje da je pažnja posvećena Bitcoin je malo smisla s obzirom da zemlja nije doživljava krizu valute.

Njen argument jednostavno rečeno, izgleda da implicira da kao nevladina valute, Bitcoin ili drugog novca blockchain-based, a potencijalno pomaže pojedinačne građane, da uradi nešto da reši probleme vlada će se suočiti tokom krize.

Upitala:

"Zašto bi Grčka želi da zameni evra, valuta je već misli previše restriktivan, sa drugim što bi bilo još više ograničavajući i da Grci još manje kontrole nad monetarne poslove !?"

U svom argumentu, Kaminska naveo FTCoin, rešenje je criptocurrenci zasnovan proposedbi bivšeg ministra finansija Grčke Ianis Varoufakis. Koristeći ovaj koncept, on je pokušao da pronađe način da normalizuje utaju poreza pitanja u Grčkoj - Ponekad brandeda nacionalni sport.

Kaminska, međutim, napala argument da bi digitalna valuta rješavanje pitanja prikupljanja poreza u Grčkoj, navodeći:

"Ako i kada se to [usvajanja paralelnu valutu] dešava, paralelni scrip će ostati visoko politizovana oblik novca čija pravu vrednost će biti povezan sa demokratski odobreni organ vlade da izdvoji poreze i troše sredstva na ime javnosti. Bez obzira da li kupon dolazi kao FTCoin ili drahma čini malo ili nimalo razlike. "

Citirano u CNBCpiecebi Kalieena Makortoff, Garrick, Hileman, ekonomski istoričar na London School of Economics stavi stvari u perspektivu, pristao da je malo verovatno da će grčka vlada zvanično usvojiti Bitcoin.

Traženje odgovora

Konačno, naracija propagira u ponekad problematičnim način u pričama koje su tražili da se poveže više specifičnih pitanja sa tehnologijom Grčkoj.

Izveštavanje za Bloomberg, Olga Kharif pickedup na iznenađenje Bitcoin viljuškom koji se dogodio tokom proslave Dana nezavisnosti u SAD, što je dovelo do validacije nekih transakcijskih blokova trebali biti nevažeći.

Ova greška, izazvana odlaganja primene Bitcoin jezgra ažuriranja od mali deo učesnika mreže, kao da izazove određenu zabrinutost među glavnim novinarima, iako je otpisan kao redovnu aktivnost u mnogim stabilno tržište posmatrača.

Kharif vodio svoj komad sa grčkom ekonomskom krizom, opisujući Bitcoin je kretanje cena u vezi sa događajima u evropskoj zemlji, ali uskoro trebalo da podsećaju ljude da je digitalna valuta bila pogrešna, sugerišući da nije bilo idealno rešenje za privredu i dugovima.

"Tokom vikenda, softver Bitcoin je dao dobro vremenskog podsetnika zašto to nije savršen finansijski sistem, takođe."

S obzirom na pažnju Grčka je vozio u tehnologiji, međutim, ostaje da se vidi da li sledeći put kad je kriza makro nivou, ekosistem će biti spremniji.

Pete Rizo koautor ovog izveštaja.

PricesGreeceBitcoin u naslovima

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin2014 Prvi dan: Industrija traži mogućnost u Amsterdamu

Post Bitcoin

Bitkoin u Headlines-u: Financial Times Ruffles Feathers

Post Bitcoin

BitGive i Songs of Love charities prihvataju donacije u bitcoin-u

Post Bitcoin

Zašto Bitcoin treba pravnike da prevaziđu tehnološki jaz

Post Bitcoin

Bitcoin Hacker Residenci na Launch u Njujorku

Post Bitcoin

Povratak iznad 5.500 dolara: Bitcoin Shrugs Off Fork uz cenu Rebound

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija otvara nominacije za prazno sedište odbora direktora

Post Bitcoin

Bitcoin Tveets of the Veek: Forking Drama i Black Mondai

Post Bitcoin

Lightnings Tadge Drija radi na Bitcoin Cash Splitter-u

Post Bitcoin

Aktivista uzima staroslovenski pristup promociji Bitcoin-a

Post Bitcoin

Bitcoin je presudan za budućnost slobodnog govora, kažu stručnjaci

Post Bitcoin

Načelnik Philli Fed-a: Bitkoin ima malo šanse da spriječi monetarnu politiku