Bitkoin, Pariz i terorizam: Šta su mediji pogrešili | RS.democraziakmzero.org

Bitkoin, Pariz i terorizam: Šta su mediji pogrešili

Bitkoin, Pariz i terorizam: Šta su mediji pogrešili

Bitcoin u naslovima je nedeljni analiza industrija medijima i njenog uticaja.

Zbog njihovog statusa kao iu nastajanju način plaćanja i plaćanja tehnologije, globalni vlasti su dugo pokušavali da osigura mere zaštite kako bi se sprečilo digitalne valute od zlostavljan od strane sajber kriminalaca i terorista koji žele da iskoriste svoje funkcije gotovinske slično.

Ova narativna je dat novi značaj ove nedelje, nakon terorističkih napada u Parizu u petak, kojem je poginulo preko 100 ljudi, a da su pronašle agencija za sprovođenje zakona i političare koji traže da preduzmu agresivne mere da osnaže sigurnost za sobom.

Takva nijansa je često izgubljen u novim izveštajima koji istakao kako digitalni valute ponovo su bili deo razgovora u osvit napada u Parizu, kao Evropskog saveta Evropske Unionand G7convened za sastanke u cilju procene potencijalnih područja zabrinutosti u globalna finansijska sistem.

Komplikuje izveštaji globalnih medija je došlo do zabune u vezi sa prethodnim istraživanjima u to da li Islamske države Iraka i Levanta (ISIL), ili Daesh, potvrđeno je da su u stvari koristi digitalnu valutu za finansiranje svojih operacija.

Ovo nedvojbeno zbunjujuće stanje izveštavanja je čak istaknuto FinCEN reditelja Jennifer Shaski Calveri u govoru u kojoj je navedeno direktno da njena agencija ne veruje digitalne valute da predstavljaju "veći rizik" u odnosu na više utvrđenih načina plaćanja.

Prema američkom Banker, Calveri said:

"Bilo je javno izveštavanje o povezanosti ISIL promovišu upotrebu Bitcoin i virtuelnih valuta kao sredstvo kretanja i prikupljanja sredstava, ali mislim da smo i veoma fokusirane na tradicionalnim sredstvima kreće sredstva tako da mislim da treba da održimo fokusirati na oba područja. "

Takva iznijansiranije komentar, međutim, često je smanjena u naslovnoj obliku, sa američkim bankar radi naslov, "ISIL možda koristite Bitcoin, FinCEN je Calveri kaže".

Kao odgovor, industrija mislio lideri nastojali da fortha staviti umereniji preuzme ulogu ovih uređaja na svetskom finansijskom kriminalu, sa nekim koji cirkuliše u izveštaju iz riznice Velike Britanije, objavljenom u oktobru, da je utvrđeno da digitalni valute bili najmanje verovatno način plaćanja koji će se koristiti za pranje novca.

U izveštaju, međutim, sugerisao da, kao globalni agencije za sprovođenje zakona su se zalagali, aktivnosti u industriji treba pratiti zbog potencijala za takvi sistemi biti više koristi i za legitimne i kriminalne svrhe.

Sumnjive veze

Problemi su počeli prošlog vikenda kada criptocurrenci specifične industrije medijske kuće traži da se utvrdi da li je tehnologija može da igra ulogu u finansiranju Paris napade.

U svetlu vesti, industrija blog na NevsBTC objavio intervju sa članom Ghost bezbednosti grupe, organizacije ranije povezana sa Anonimen koji radi u saradnji sa američkom vladom, koja razmatra da li je koristio Bitcoin kao sredstvo za finansiranje operacije.

Član Ghost bezbednosti grupe rekao je da se koristi criptocurrencies kao oblik prihoda za finansiranje svojih aktivnosti, kao i da je grupa otkrivena razne Bitcoin adrese koje koriste oni povezani sa IS, mada nije precizirao da li je neko od ovih sredstava je iskorišćen u planiranju nedavnih napada u Parizu.

Međutim, medij objavio intervju pod naslovom "ISIL militanti povezani sa Francuska terorističkih napada Had A Bitcoin adresu sa 3 miliona dolara".

Naslov izazvao je talas pokrivenosti od drugih objekata, uključujući NetvorkVorld i PaimentVeek, koji je trajao sličan pokrivenost.

Predstavnik za Ghost bezbednost rekao CoinDesk da su računi je tvrdio da je otkrio "ni na koji način povezan sa Paris napad", u suprotnosti sa brojnim naslove koji atestiran drugačije.

Dalje, predstavnik je rekao da nije trenutno u posedu Bitcoin bavi se tvrdi da su povezani sa ISIL, dodajući:

"Mi više nemamo pune adrese i oni su predati sa američkoj vladi za verifikaciju i istrage."

Neki posmatrači, uključujući i anti-ISIL grupu pod nazivom GhostSec koji je povezan sa online hacktivist kolektivno Anonimous, su osporili navode Ghost Securiti Group u svetlu nedostatka proverljive adresu Bitcoin ili transakcijama.

Ghost sigurnosna grupa obezbeđen CoinDesk sa navodnom slika iz sada zabranjene islamske države sajtu, iako je Bitcoin adresa navedena na njemu nije bilo čitak. Grupa je kasnije rekao da više nije u posedu te informacije.

Jezik koji se nalazi na stranici je identična onoj na pastebin od maja, iako je Bitcoin adresa navedena nije primio ili poslao neke transakcije.

Past presedan

Takođe, kruži kao mediji pokušali da shvate problem su stariji izveštaji koji su tražili da se povežete i digitalne valute.

Se često navodi, na primer, bio je septembar articlebi Dojče vele da je istraživao navodnu vezu između je i digitalnog valute.

Je počeo:

"Između Bitcoin i zlata," Islamska Država 'je eksperimentisao sa valutom, što predstavlja novi korak u svojoj državi-crafting ambicijama. Njegova prividna upotreba decentralizovane tehnologije Bitcoin je došao na gotovo u isto vreme kao što je iskovan i pušten sopstvenu valutu je "zlato dinara". Upotreba ove grupe od dve valute, međutim, verovatno će služiti za različite svrhe. "

U članku naveo Institut EU za sigurnosne studije (EUISS) junior analitičara Beatris Berton, koji je rekao:

"Sadaka (privatne donacije) predstavljaju jedan od glavnih izvora ISIL je prihoda, i njegovih pristalica širom sveta su navodno koristili digitalne valute, kao što su Bitcoin da brzo prebaciti novac na račune ISIL militanata, dok smanjuje rizik od otkrivanja."

Hiljade dolara u vrednosti od Bitcoin su poslate na račune navodno povezani sa IS, rekao je član, sa jednom od računa registracije svoju prvu transakciju još davne 2012. Godine.

Spekulacije u istinitost članka u svetlu novih pažnje na kraju dostigla vrhunac, uz autor Luis brusilice III uzimajući u Tvitter da se držimo njegova pokrivenost.

Tačka razdora, međutim, bio je očigledno greška u Sandersa izveštaju, u kojem je prvobitno tvrdila da je adresa sa 20 miliona dolara u Bitcoin je vezan za Isil. Brusilice je kasnije rekao da je to bio erroradded nakon što je podneo izveštaj.

Brusilice III do sada je kao u denouncehov njegovo izveštavanje je koristi od strane drugih novinara, pisanje:

"Ja ne podržavaju - i umesto toga osuđuju - #Bitcoin Nevs (sic) lokacija ekstrapoliranjem pogrešne informacije od njega."

EU 'obračun' na Bitcoin

Ubrzo nakon ovog talasa izveštavanja, Rojters jumpstarted drugi život za pripovedanja kada se prijavio evropske zemlje su planirali da "stezanje dole" na digitalne valute i "anonimnih online plaćanja" u nastojanju da suzbije finansiranje aktivnosti terorizma u nakon Pariski napadi.

Prema nacrtu dokumenta u koji je Rojters, unutrašnjih poslova EU i ministar pravde su zbog danas da se okupe u Briselu za krizne sastanku.

"Oni će Pozivamo Evropsku komisiju, izvršni ruku EU, da predloži mere za" jačanje kontrole metoda ne-bankarskih plaćanja, kao što su elektronski / Anonimous plaćanja i virtuelnih valuta i transfera zlata, plemenitih metala, pre-paid kartica, " Reuterssaid, pozivajući se na nacrt zaključaka sa sastanka.

Nije dugo dok druge mainstream mediji počeli da pokrije vesti. Citi Am je Klara Guibourg, izabrao na Reuters prvobitnom izveštaju koji je naveden plan za suzbijanje finansiranja terorizma cilja digitalne valute, kao što je Bitcoin.

Autor je nastojao da pozicionira vesti kao deo novog događaja koji je možda "prepreka" za digitalnu valutu, u ono što će postati temu zajednički za novinare, uprkos dugogodišnjem istraživanju globalnih vlada u connection.She je napisao:

"Ovo dolazi kao korak unazad za Bitcoin, koji je punjenje napred u poslednjih nekoliko meseci, sa EU nedavno je prihvati kao currencibi mu davanja PDV ekemption.The criptocurrenci porastao u ceni, punjenje do 110 procenata u odnosu Octoberto pogodio 2015 nivo od $ 500 pre nego što prevrtanje dole isto tako brzo da trguju oko 330 $ danas. "

Uprkos pokrivenosti, zaključci sastanka sa današnjeg sastanka u Briselu ne spominje posebno bitcoinor bilo koje druge digitalne valute. CoinDesk posegnuo Evropskoj komisiji za više detalja o tom sastanku, ali u štampi vreme nisu primili nikakvu nove detalje.

Vijest EU je praćen posebnom izveštaju da su pripadnici G7 naroda traži da se "teško" na digitalnim valuta koja Rojters pozicionirani kao odgovor na napade u Parizu.

Rojters je napisao:

"Softver zasnovan finansijske usluge, koje FinTechs nude, uključujući digitalni ili 'virtuelne' valute kao što su Bitcoin, često rade preko granica i van domašaja službi bezbednosti."

Priča je prvobitno objavio Der Spiegel u sredu, sa obe lokala uz napomenu da je ova namera proširen na širem Fintech industriji, ali ni postavljaju svoje naslove prema tog ugla.

Old kritika oživela

Drugde, medijske kuće koriste ovu pozadinu kao Kickstarter za razgovore o uočenih prednosti i nedostatke digitalnih valuta.

Blumberg Vievvriter Leonid Bershidski napomenuti percepciju plan EU da razbije virtuelnih valute koristeći kao platformu da pozove za gotovinu koja će biti ukinuta.

"Problem je u tome što teroristi ne baš pomoću [Digital valute], u svakom slučaju", rekao je on, dodajući:

"Oni koriste dobru staru gotovinu, ali njegov tiraž je već ozbiljno ograničena u zemljama kao što su Francuska -. Scenu najnovijih islamske države terorističkih napada Umesto da svoj bes na virtuelnim valute, sada je vreme da vlade mislim ozbiljno o ​​ukidanju novca. "

"Uprkos Islamske države poznate dislike SAD, njeni finansijski računi Izgleda da se čuva u američkim dolarima. Prihodi terorističke grupe dolazi u zelenih novčanica, da li od šverca stare škole nafte," poreza "na potčinjenih populacija ili trgovini ukradeno artefakti ", nastavio je on.

On je sugerišu da bi cena nestabilnost Bitcoin u odnosu na ostale valute čine sistem "rizičan" za terorističke grupe.

"Grupe kao islamske države i njihovih radova ne žele sredstvo plaćanja koje može izgubiti polovinu svoje vrednosti u jednom danu", zaključio je on.

Izveštaj Bershidski, dok je mišljenje manjine, ipak uspeli da osvetle neslaganje u izveštavanju medija koji su široko izrazio na društvenim medijima od strane Bitcoin industriji, da izveštaji o korišćenju novijih načina plaćanja u terorističkom sredstava opskurnih da je ovaj nelegalne aktivnosti odvija između utvrđenih oblika plaćanja.

Ovaj izveštaj je ko-autor Pete Rizzo i Stan Higgins

Slične vesti


Post Bitcoin

Glasine ili ne: Goldman trgovanje bi promijenio Bitcoin

Post Bitcoin

Povratak iznad 5.500 dolara: Bitcoin Shrugs Off Fork uz cenu Rebound

Post Bitcoin

Bitkainska fondacija traži od suda da odbaci lokalni punkt bita za Florida

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: VAT Galore

Post Bitcoin

Bitcoin ATM biće prikazan na Bitcoin Londonu

Post Bitcoin

Enthusiasts i investitori braniti Bitcoin na Inside Bitcoins Berlin

Post Bitcoin

Sink or Svim: Bitcoins Progress u Francuskoj

Post Bitcoin

Debata o crnoj listi: kada je OK da se šalju sa Bitcoinovim kodom?

Post Bitcoin

Ponuđač plaćanja Bitrefill radi uspešno testiranje gromobranskih transakcija

Post Bitcoin

Bitcoin Undervalued za više od $ 200, Investiciona banka izveštaj Finds

Post Bitcoin

Bitcoin mreža se oporavlja od DDoS napada

Post Bitcoin

Zašto Bitcoin Core Developers želi više verzija