Bitkein Node brojevi Padaju po Spam Transaction Attack | RS.democraziakmzero.org

Bitkein Node brojevi Padaju po Spam Transaction Attack

Bitkein Node brojevi Padaju po Spam Transaction Attack

Broj pristupačnim čvorova je dodatno opao nakon "napada" koji preopterećen Bitcoin mrežu.

Prošle nedelje, nepoznati glumac poslao poplavu spama koja je ostavila čvorove Bitcoin je - klijenti koji čuvaju i releja transakcija - sa sa više od 88.000, ili 1GB vrednosti, čeka u njihovoj kolektivnoj memoriji bazenu.

Kao Džej Feldis od hardver čvor za kafu BitSeed objasnio CoinDesk, mnogi nisko-spec čvorovi jednostavno nije mogao držati korak:

"Na kraju, transakcija zaostatak popunjava-up RAM memorija od čvorova. To izaziva kompjutere čvorova da uspori dramatično ili čak zamrznuti-up. Ako čvor usporava previše, Bitcoin mreža smatra da je neefikasna i" online '. Moja pretpostavka je da je većina van mreže čvorova prestati da funkcioniše dovoljno dobro da odgovori. "

Do četvrtka, brojevi čvorova na praćenje usluga Bitnodes je pao 10%.

Danas, uprkos memorije bazena vraća u normalu (oko 4MB u vreme štampe) i Core developer Džef Garzik sprovodi "lako" za operatere, ukupan broj pristupačnim čvorova - 5.030 - ostaje 16% niža nego pre "napada".

Pod stresom

Tokom protekle godine, Bitcoin mreže bio je predmet brojnih takozvanih "stres testova" koji je vidio da je preplavljen mnoge transakcije male vrednosti. Dok neki su spekulisali nad legalitiof tih akcija, drugi su optuženi oni koji stoje iza njih - naime, CoinVallet- održavanja mreže otkupninu.

Dok operateri čvorova ne može da zaustavi testove - slanje 1 miliona transakcija u najmanju denominacije Bitcoin je, 5,430 satoshis, mogla koštati spamera onoliko malo koliko 54 BTC (ili oko $ 13,000) - sada postoji veliki broj predloga koji bi mogli pomoći u ublažavanju protiv njih.

Je "lako" Garzik sprovodi u ponedeljak, na primer, je prilagođavanje svakom čvoru je tzv "Minrelaitkfee", koja omogućava da odbije transakcije ispod određenog naknadu.

U najnovijem releaseof Bitcoin Core je bio postavljen na 0.00001 Bitcoin po KB podrazumevano. Ovo je sada povećan za faktor pet do 0.00005 Bitcoin po KB.

Garzik sam priznaje da je "ružna zaobilaznica" dok je snažniji rešenje je u toku, sa predlozima iz kolegama Core Developers Met Corallo, Piter Vuille i Peter Todd trenutno na stolu.

"Skoro svi na Bitcoin Core tim radi na tome, uglavnom razmatranja predloga, sa kodom podskup pisanja", rekao je Tod CoinDesk, dodajući:

"Glavna prepreka da radim ovo pravo je da izađe sa šemom koja ne dozvoljava napadačima da iskoriste mrežni protok bez ikakvih troškova, to je veliki broj pokušaja od strane Osnovnim developera da izađe sa šemom koja didn ' t imati ranjivosti u njemu. "

Međutim, kao i bilo koje promene koje bi mogle uticati ekonomije Bitcoin je, nisu svi agreeson tačno kako to treba da odigra, sa Bitcoin KST klijent Mike Hern je uzima svoj sopstveni put.

Neki su bili skeptični da će razliciti naknade čvorova 'otežavaju cena transakcije - potencijalni problem za usluge koje žele da pošalju transakcija jeftino, na primer manje novčanike.

Altruizam

Node operateri, za razliku od rudara, ne primaju nikakvu novo kovani bitcoins za njihov doprinos u mrežu. Mnogi su jednostavno hobiste koji se odluče da ih vodi nesebično - treba imati Bitcoin veliki, decentralizovana, a time i zdrava.

Tomas Bela, koji je pokrenut više čvorova za proteklih 15 meseci, rekao CoinDesk radi tako jer je već plaća za server koji često ima kapacitet ide rezervni.

"Kao veliki Bitcoin korisnika, veoma sam svestan važnosti očuvanja raznovrsnosti u mreži. Domaćin Bitcoin blockchain tu nema negativnih uticaja za druge projekte na hardveru, nudeći pogodnosti za Bitcoin zajednici", rekao je on.

Iako je prijavio da je iznenadna uptick prošle nedelje u transakcijama ga nije uticala, drugi sa ograničenom prostoru hard disku su šanse da pate.

Reddit korisnika aaaaaaaarrrrrgh 'je bio jedan od operatera čvora koji su na društvenoj mreži da izraze nezadovoljstvo tokom naduvanim mempool prošlonedeljnog. Rekli su:

"Ja sam obnovila svoju (KST) čvor i da će pokušati da dodate praćenje kroz Bitnodes, ali inače, ako umre, umire. Nemam nikakvu stvarnu razloga da bude pokrenut taj čvor, ja to radim iz dobra volja i da podrže mrežu. Ako bude puno nervira, ja ću prestati. "

Dok projekti poput Bitnodes - sada valjani u 21- pokušavaju da motivišu operatera čvor sa nedeljnim isplatama, čini se neki operateri jednostavno neće vratiti, s tim konačna slama.

Redditor 'Introshine', rekao je da su proveli $ 400 na hosting troškove u prošloj godini, dodajući: "Morao sam da preuzmem 28 čvorova oflajn da više ne može rukovati sa mempool Takođe, pobegao sam iz sredstava u poslednjih nekoliko meseci sam.. Žao mi je da kažem, ali oni ne vraćaju. "

Slične vesti


Post Bitcoin

Je Bitcoin volatilnost Sve u svrsi?

Post Bitcoin

Bitcoin ATM biće prikazan na Bitcoin Londonu

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: 21 šokovi sa Bitcoin računarskim debitom

Post Bitcoin

Bitkainska fondacija traži od suda da odbaci lokalni punkt bita za Florida

Post Bitcoin

Bitcoin.org upozorava na napade u susret budućem izdanju Bitcoin softvera

Post Bitcoin

Skraćeno življenje? Bitkoin borbe za povraćaj $ 7,200

Post Bitcoin

Bitkoin Talk Opet je opet opet, članovi su pozvani da promene lozinke

Post Bitcoin

Bitcoin briga protiv upadanja i krađe kovanog novca

Post Bitcoin

BitLicense Comments Close vith Final Input from Circle, BitPai

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: Press Eies Skirocketing Price

Post Bitcoin

Belgijski regulatori izdaju zajednički upozorenje o buntovanjima

Post Bitcoin

SEC traži komentar na CBOE Bitcoin ETF Filings