Bitkain regulatorni pregled: glasine, sudski predmeti i vreme poreza | RS.democraziakmzero.org

Bitkain regulatorni pregled: glasine, sudski predmeti i vreme poreza

Bitkain regulatorni pregled: glasine, sudski predmeti i vreme poreza

Regulatorna stavovi criptocurrencies širom sveta prelaze. Teško da prođe dan bez centralne banke koja izdaje upozorenje o digitalnoj valute. Međutim, nije sve tako loše vesti - kao neki vlasti preduzimaju mnogo pozitivniji pristup. 

U CoinDesk je regulationroundup, ovlašćeni računovođa i ACFE ovlašćeni istražitelj prevara Džejson Tajra ispituje najznačajniji digitalni valuta vesti iz sveta regulatora i sudove zakona u poslednje dve nedelje.

SAD: Bitcoin je imovina, kaže Poreska uprava

Internal Revenue servis SAD izdao noticein krajem marta da klasifikuju Bitcoin kao imovina za potrebe oporezivanja, pojasnio je minirana bitcoins se oporezuju u trenutku oni su dobili, i precizirao da bitcoins primio u vezi sa trgovinom ili biznis ili kao plate su predmet na zadržavanje i / ili plaćanje Medicare ili poreza za socijalno osiguranje.

Reakcija među američkim bitcoiners je mešovita. Tretman kao glavni sredstava odobrava pristup povlašćenim kapitalni dobici stopa za bitcoins održava duže od godinu i jedan dan, ali nameće teret osnova za praćenje i dobiti za svaki Bitcoin primili ili potrošen.

Ovo je dobra vest za nas poreske obveznike koji koriste Bitcoin kao zaliha bogatstva, ali strašne vesti za one koji mogu da je koriste kao sredstvo razmene.

Suptilnost i implikacije IRS obaveštenja verovatno da podstakne raspravu među američkim Bitcoin entuzijasta mesecima da dođu na primer, IRS nije precizirao da li će poreski obveznici razmena bitcoins za druge kripto-valutama pravo da odloži oporezive dobiti pod kao jedinstvene Berze.

Odbijanje nefunkcionalan (inače poznat kao "strane") valuti tretmana od strane IRS je takođe stvorio neizvesnost u pogledu implikacija, ako postoji, za FinCEN je proglašenje Bitcoin kao monetarnite instrumenti.

SAD: Teksas nakon NI primer?

Tekas Odeljenje za bankarstvo objavio je pismo ove nedelje upućen "virtuelnih štednje kompanija koje posluju ili želeći da rade u Teksasu" koji su izjavili da ", jer criptocurrenci nije novac u skladu sa Zakonom o Monei Services, prijema u zamenu za obećanje da se napravi dostupan u nekom kasnijem trenutku ili druga lokacija nije prenos novca "u državi.

Međutim, pošto je Teksas Odeljenje za bankarstvo je agencija na državnom nivou, njegova izjava nema uticaja na federalnim zahtevima za registraciju FinCEN je.

Teksas je agresivno gaji biznis-klime u poslednjih nekoliko godina, kradu veliki broj istaknutih firmi iz višeg poreza i viših regulacije stanja. Ostin, Teksas je posebno poznat kao progresivno čvorište za tehnološke kompanije, uključujući i mnoge Bitcoin počeci.

SAD: Ako Bitcoin nije novac, može da se pere?

Advokat Ross Ulbricht, navodno glavni organizator sada zatvorenoj krijumčarenje trgovanja mestu zvanom svile, 1. Aprila, podnela je zahtev za odbacivanje neke od optužbi protiv njegovog klijenta u vezi sa obrazloženjem da "bitcoins nisu novac", time se otklanja mogućnost da pranja novca statuta primenjuje.

Danska: Jupiii, bez poreza

Nakon nekoliko meseci odlaganja, Danska declaredlast nedelje da Bitcoin trgovine od strane pojedinaca su izuzeti od oporezivanja u toj zemlji.

Danski oporezivanje organ zasniva svoju odluku na novu ideju koja bitcoins ne može smatrati 'pravi' pare, u suštini rendering Bitcoin aktivnosti (dobici i gubici slično) ne-događaj iz poreza perspektive. Međutim, Bitcoin vezane za preduzeća će biti predmet uobičajenih poreza na dohodak pravila o dobiti naručene u normalnom toku poslovanja.

U vreme objavljivanja, Danska je mislilo da je jedina zemlja u svetu koja je definitivno uzima loptu na oporezivanja Bitcoin. Rani reakcije evropskih bitcoiners bili pozitivni, iako tek treba da se vidi šire implikacije u saopštenju. Ako bitcoins nisu 'pravi', oni i dalje uživaju zaštitu kao privatne imovine?

Bugarska: Poreska rupa?

Uzimajući suprotnu poziciju iz Danske, Istočne Evrope narod Bugarske announcedthis nedelje da Bitcoin trgovina će biti predmet običnog prihoda i poreza na dohodak, ali nije izdao propisi zahtevaju dobitke se dokumentovani ili prijavljeno, postavljaju pitanje potencijalnog pranja novca preko digitalne valute.

Kao odgovor, jedan komentator, bugarski entuzijasta Stamena Gorchev, predložio da bi se zemlja pridruži ostalim članicama EU u potrazi za evropskih regulatora za izradu sveobuhvatnije regulisanje.

Saopštenje Bugarske znači da bitcoiners sada imaju čitav spektar potencijalnih poreskih tretmana koji su im dostupni u zapadnim zemljama, stvarajući potencijalno unosne mogućnosti formiranja cena transfera za kompanije sa resursima da ih iskoriste.

Kina: Glasine o banke slom

Bitcoin isn'trealli zabranjen u Kini, ili je to? Glasine o skorom slom u Kini i dalje pas Bitcoin, kao i altcoins.

Isto toliko od zahvalnosti cene tokom druge polovine 2013. Godine pripisuje šire usvajanje i ulaganja od strane Kineza, moguće regulatorna akcija od strane kineske vlade ili centralne banke su i krivi za nedavni pad Bitcoin je.

Iako se ne zna tačan razlog za navodno skori slom, Bitcoin je fungibiliti je verovatno da ugrozi kontrolu kapitala u izvesnoj meri u nominalno komunističke države.

Osim toga, njegova mreža se smatra da je veoma otporan na vrstu kontrole vlasti i cenzure koja su dugo zaražena kineske internet korisnika.

Kolumbija: Bitcoin zabrana?

Kolumbija je Ministarstvo finansija, u saradnji sa centralnom bankom u zemlji i Superintendanci finansija, može banbitcoin transakcije, navodi se u izveštaju kolumbijski publikacije El Tiempo.

Kolumbija je nedavno pristupio rastućoj listi zemalja koje su upozorile svoje građane od Bitcoin, savetuje građane da se ne podržane od strane kolumbijskog centralne banke.

Prigovor Vlade je malo verovatno da će se odnose na novost Bitcoin je, kako je južnoamerička zemlja nije poznato za vrstu finansijske inovacije koje su verovatno faktor destabilizacije na svojoj privredi. Umesto toga, problem će verovatno biti Bitcoin je moguće kriminalne upotrebe.

Kolumbijska snage bezbednosti nastavljaju da se bore sa dvostrukim pitanjima narko-trafikinga i komunističkih pobunjenika, od kojih oba mogu videti vrednost u Bitcoin kao sredstvo plaćanja za nezakonite transakcije.

Međutim, malo je verovatno da imaju značajan uticaj na organizacije koje su u suštini međunarodni u svom vođenju poslovanja (narkotika za izvoz i oružja za uvoz) zabrane kolumbijske banke od rukovanja posao Bitcoin u vezi.

Isle of Man: potreban licenca

26. Marta, Isle of Man je announcedthat njegovi zahtevi licencu ne primenjuju se na Bitcoin razmene sa radom tamo.

Finansijski nadzor Komisije, Isle of finansijskog regulatora čoveka, potvrdio je u pisanoj izjavi koja Bitcoin razmena nisu ni investicione kompanije ni usluge prenosa novca kao što je definisano od strane aktuelnog zakona.

Ostrvo je zavisnost od Velike Britanije samoupravne, i njeni građani su nominalno britanski državljani. Osim toga, poznato je kao offshore zone zbog svoje neobično niskim poreskim stopama, koje uključuju kapu na poreske obaveze od strane pojedinaca i stopu poreza od 0%.

Liberalni bankarski i poreski propisi su napravili Offshore Banking veliki deo privrede ostrva.

Slične vesti


Post Bitcoin

Zašto Bitcoin Core Developers želi više verzija

Post Bitcoin

Bitcoin je presudan za budućnost slobodnog govora, kažu stručnjaci

Post Bitcoin

Bitkoin nervni sistem dobija nadogradnju sa FIBER mrežom

Post Bitcoin

Bitkoin u Headlines-u: Grcka munjevita dva puta

Post Bitcoin

Bitcoin2014 konferencija dobija u toku u Amsterdamu danas

Post Bitcoin

Bitcoin ATM Shutdovn upozorava na regulatornu nesigurnost u Vermontu

Post Bitcoin

Kako bitkoin promjenjuje sve

Post Bitcoin

Bitcoin će olakšati bol u e-poslovanju kaže BitPais Gallippi

Post Bitcoin

Bitkiin Trust Trust Barri Silbert ima 100.000 bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin grupa namjerava pokrenuti prvi svjetski IP bitcoin

Post Bitcoin

Kao cena Eies $ 10k, Bitcoin Faces Mainstream Moment

Post Bitcoin

Pump ili napredak? Bitcoin Cash blizu $ 400 na korejskom tržištu