Australijska poreska uprava odlaže uslove za Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Australijska poreska uprava odlaže uslove za Bitcoin

Australijska poreska uprava odlaže uslove za Bitcoin

Update (10:55 GMT 18. Decembar 2014): ATO danas releasedits konačnu odluku o oporezivanju digitalnih valuta, a većina važnih odredaba Radna verzija je još uvek netaknut. Ono što je najvažnije, roba i usluga porez (PDV) i dalje će biti izrečena Bitcoin razmene, što dovodi do dvostrukog oporezivanja ako su ti bitcoins se proveo na robu ili usluge.

_______________________________________

Poreska uprava Australije (ATO), vladina agencija posvećena prikupljanju prihoda, odlučio je da odloži odluku o Bitcoin, zadovoljio neke pojedinačne poreske obveznike, ali stvara nesigurnost za preduzeća i investitore.

ATOhad od februara promiseda definitivnu odluku o tome kakav će tretman Bitcoin na vreme za ovogodišnju poreske prijave za podnošenje periodu, koji bi počeo sutra.

Sada, asABC Novosti izveštava, jedan ATO portparol je rekao da kancelarija odlaže svoju odluku da razmotri brojne tvrdnje koje je primio, i da se osigura njegova odluka bila legalna:

"Da bi se obezbedilo naše savete za zajednicu je sveobuhvatan i robustan smo tražili dodatne savete od spoljnog pravnog zastupnika."

ATO će sada tražiti taj savet od Australije Advokat generalnog Justin Gleeson.

To je još uvek nada da će kancelarija će proizvesti konačni odluku na vreme za rok poreske prijave u Australiji za 2013-14, 31. Oktobra.

Plaiing bezbedno

U izveštaju vest sugeriše Bitcoin-prihvatanje preduzeća, trgovci i investitori će sada ostati "u ćorsokaku", sigurni da li će se suočiti sa antidatiran račun poreza u narednim godinama.

Bitcoin Udruženje Australije (BAA), u Bitcoin Fondacije lokalne poglavlje, kaže da je razočaran, ali i drago ATO nije žuri sa odlukom.

Porez na advokat Ruben Bramanathan, koji je koautor ove BAA je papir sa detaljima njegovog recommendationsto u ATO, složio, rekavši da je važnije za ATO u potpunosti razume Bitcoin u Australiji i dalekosežne posledice nego da se napravi požurio odluku:

"To je pozitivno videti ATO angažovanje u odgovarajućem procesa konsultacija sa ključnim akterima, koji su bili u stanju da objasne kako Bitcoin zapravo radi i uticaj na Bitcoin industrije u Australiji."

ABC Nevskuoted Udruženja Jason Villiams koji je rekao da je zdrava i jasno definisane radno okruženje za Bitcoin biznis je važnije:

"Kao digitalne valute, kao što su Bitcoin sada stalni deo našeg finansijskog centar, važno je za australijski regulatori i zakonodavci da podstiče i neguje rast."

Individualni odluke

ATO je, tokom protekle godine, izdao veliki broj privatnih obavezujućih odluka u odgovoru na pojedinim upita. Ove odluke, međutim, su relevantni zakonski samo za pojedinačne slučajeve koje oni predstavljaju.

U responseto jedan upit u junu 2013. Godine je jednostavno rekao "da" na pitanje da li će bitcoins računa kao prihod za biznis.

U narednom (bez datuma) slučaju, to značajno je dalje, rekavši turiste iz inostranstva kupuju bitcoins u Australiji ne bi bilo pravo na GST (prodaja ili Robe i usluge Poreske) povraćaj po odlasku, kao bitcoins nisu materijalnih dobara.

ABC izveštaju je takođe rekao Freedom of Information (FOI) zahteva je pokazao ATO bio uznemiren zbog izgleda Australijanaca koristi digitalne valute kako bi se izbeglo plaćanje poreza.

TakAustraliaAustralia Bitcoin Udruženje

Slične vesti


Post Bitcoin

12 Mesta za trošenje vašeg bitkoina Ovaj crni petak

Post Bitcoin

Bitcoin cena prevazilazi 300 dolara, kapi nakon grčke pomoći

Post Bitcoin

Bitcoin Australia pokreće preemptivni napad protiv restriktivnih taksi

Post Bitcoin

BitGive i Songs of Love charities prihvataju donacije u bitcoin-u

Post Bitcoin

Ponovo prihvatanje dokaza o radu: potraga za poboljšanjem grejača bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Centar NIC donosi Inkubator za pokretanje Bitcoin-a na Vall Streetu

Post Bitcoin

Bitcoin cena pronalazi čvrsta poda Sledeći 26,000 BTC prodaja

Post Bitcoin

Bitcoin je još uvek nestabilan, ali to ne znači da nije moguće

Post Bitcoin

Regulacija bitkoina: stečaj, derivati i zaštita potrošača

Post Bitcoin

Bitcoin Tveets of the Veek: Forking Drama i Black Mondai

Post Bitcoin

Charlie Shrem podneo ostavku iz Bitcoin fondacije nakon hapšenja

Post Bitcoin

Anonibet razgovara o članstvu Bitcoin Fondacije, takmičenju Svetskog kupa