Američka vojna komanda održala je informativni sastanak sa industriom bitkoina | RS.democraziakmzero.org

Američka vojna komanda održala je informativni sastanak sa industriom bitkoina

Američka vojna komanda održala je informativni sastanak sa industriom bitkoina

Zvaničnici iz komande za specijalne operacije SAD sastao se sa američkim poslovnim rukovodiocima i liderima Bitcoin zajednice u ponedeljak u Tampi, na Floridi, kako bi razgovarali o Bitcoin i njegovu ulogu u nezakonite finansija.

Tema je prioritet za američke vojske, jer pokušava da razume kako bi Bitcoin se koristiti za finansiranje protiv američke snage i operacija i da li može da preduzme mere za smanjenje ovu aktivnost.

Međutim, prigodno nazvan Virtualna valuta Radionica je bila šira prilika za učenje za specijalne operacije snage, značilo da otkloni bilo kakve nedoumice u vezi sa Bitcoin i digitalnih valuta bića katalizatori za terorizam i nezakonite aktivnosti.

Bitcoin Fondacija zastupnik globalna politika Džim Harper je prisustvovao sastanku, i rekao da je njegova poruka Vladi je da "Bitcoin radi na transparentan glavne knjige sistema" i da je industrija više od "magičnog plaštom za zlo ponašanje".

Harper rekao CoinDesk:

"Vojska ima interes da sazna sve što može da zna o tome kako svet funkcioniše, i Bitcoin je veliki deo kako će svet da radi."

"Demistifiing Bitcoin je uvek dobra stvar", dodao je on.

U toku diskusije

Dan je bio deo tekućeg serije razgovora planiranih od strane grupe koja se zove Poslovni Rukovodioci za nacionalnu bezbednost (Bens), neprofitne organizacije američkih poslovnih lidera koji daju svoje iskustvo i uvid u inicijative za smanjenje pretnja.

Naime, Džef Bezos Amazon, bivši AIG je direktor Henk Grinberg i Dejvid Koh od Koch Industries su među njegovim istaknutih pripadnika.

Attendees predstavljaju Bitcoin zajednica broji "između jedne trećine i nekolicine" od svih prisutnih, Harper procenjuje.

Dalje, on je predložio da taj događaj bio uspešan kao obrazovni događaj, kao što je do kraja radnog dana, okupljeni učesnici su počeli da vidite Bitcoin povoljnije.

U vreme štampanja, Bens je potvrdio sastanak, ali nije odgovorio na dalja pitanja.

Vlada saradnja

Harper rekao CoinDesk da je impresioniran poprečnog preseka predstavnika prisutnih na sastanku i čvrstog diskusije i učenja koji se desio. To je možda bio prvi put da su tri široko raznih kultura formalno saziva.

U izjavama CNBC Harper priznao mogućnost zazora od članova Bitcoin zajednice sledeću vest o sastanku.

Harper said:

"Bitcoin zajednica ne mora da odobrava američku spoljnu politiku, a Bitcoin zajednica ne mora da odobrava sve što je američka obaveštajna služba zajednica ne."

Međutim, on je rekao da je uloga Bitcoin Fondacije treba da bude da se upoznaju sprovođenje zakona i vojske sa Bitcoin.

ISIS zabrinutost

Sastanak dolazi u vreme kada je bilo mnogo diskusije o tome da li bi mogao Bitcoin i digitalni valuta se koristi da pomogne radikalne i ekstremističke organizacije pristup finansijskim uslugama.

U julu, Nebo Nevsreported da Islamska država u Iraku i Siriji (Isis) je predložio koristeći bitcointo finansiranje globalne džihadista napore, pozivajući se na usluge, kao što su DarkVallet kao načina da se transakcije i plaćanja u trag. Međutim, ovaj izveštaj je kasnije raskrinkao.

Harper niko od vojnih predstavnika prisutnih na manifestaciji ponudio konkretan inteligencija koja Isis koristi Bitcoin i da je iznos diskursa fokusiran na terorističke grupe bio zanemarljiv.

Kapeluh tip CNBC

Bitcoin FoundationUS vojna

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin pronalazi dole na $ 4,000 pošto cena čeka post-China Breakout

Post Bitcoin

Bitcoin čini značajan nastup na CES-u uprkos skandalu

Post Bitcoin

Untangling Bitcoin: zašto Russell Ianofski uzima najstariji kod Kripta

Post Bitcoin

Nove Bitcoin ambasade u Aziji donose svijet do 17

Post Bitcoin

Ispod $ 15K: Bitcoin igra odbranu usred pokreta Beara

Post Bitcoin

Top 5 SAD-a za Bitcoin bankomate

Post Bitcoin

Načelnik Philli Fed-a: Bitkoin ima malo šanse da spriječi monetarnu politiku

Post Bitcoin

12 najboljih odgovora Gavin Andresena Reddit AMA

Post Bitcoin

Bitcoin Cash Ralli trguje sa trgovcima u Mogućoj viljušci

Post Bitcoin

Šta čini Bitcoin sjajan? Jedan naučnik je u potrazi za otkrivanjem

Post Bitcoin

Dovn 14 Percent: Bitcoin charts Bearish amid Asia Concerns

Post Bitcoin

Najbolji pioniri trgovaca bitkoina ove godine u stvarnom svijetu