Aktivisti žele da prebace bitkoin, da ga drže anonimni i bez regulacije | RS.democraziakmzero.org

Aktivisti žele da prebace bitkoin, da ga drže anonimni i bez regulacije

Aktivisti žele da prebace bitkoin, da ga drže anonimni i bez regulacije

Dva anonimni aktivisti su predložili alternativu Bitcoin, koji će viljušku protokol da zadrže više anonimnost korisnicima. Označeni sa "Bitcoin 2", valuta će izmeniti postojeći kod Bitcoin da se održi ono što oni zovu "originalni dugoročna vizija", skidanje se elementi protokola za koje misle da su štetne, i zgrade u podršci za anonimnost protokol Zerocoin.

U radu, pod nazivom Bitcoin 2: Sloboda transakcije, ističe nekoliko stvari da kaže da su problemi za Bitcoin i brige da protokol može da "razvije u sistemu koji je potpuno iskrivljavanje originalne vizije - što je potpuno transparentan platnog prometa sa vrlo mali broj tačaka kontrole koja je u potpunosti apsorbuje uspostavljenog fi nansijskih i regulatornog okruženja. "

"To je još jedan altcoin", kaže Bitcoin jezgra programer Džef Garzik. "Oni pokušavaju da se voze u džepovima Bitcoin brenda, ali osim toga, eksperimentisanje je dobra stvar. Marketin većine altcoins je neminovno Bitcoin-kritična, jer žele da se razlikuju od glavnog konkurenta."

Agresivna predlog

Ovaj predlog ide dalje, mada. Ne samo da želi da se predstavi alternativu Bitcoin, ali se nada da će požnjeti Bitcoin je korisnicima tokom vremena. "Mi ne lobiraju za donošenje naše predloge deo postojećeg Bitcoin sistem, ali će učiniti težak viljušku, kaže Gonzalez." Svako ko želi da ostane u starom sistemu, može. Ko god želi da se prebacivati kao dobro. I mislimo da to može da se uradi bez problema čvrstog reset imovine koja ograničava konkurencija na Bitcoin (kao u, počevši od nule u rudarstvu, tržište, itd). "

Autori su posebno zabrinuti za Bitcoin plaćanja Messagessistem zakazana za puštanje na slobodu uz verziju 0.9 na criptocurrenci. Taj mehanizam bi omogućilo trgovci da zahteva isplatu od klijenata, a ne samo da ih pružajući sa adresom da pošalje isplate. Plaćanje će biti završen pomoću digitalne sertifikate u vlasništvu trgovaca, i da će sadržati kupca i prodavca na metadata povezana sa određenim transakcijama.

Većina jurisdikcija zahtevaju trgovaca da izdaju račune gdje je to moguće, tako da porezi mogu biti nametnute, papir tvrdi. Ona brine da će Bitcoin plaćanja Poruke omogućavaju da - i zbog toga obavezno - da izdaju račune, igrajući dalje u rukama regulatora.

Autori su takodje zabrinuti da mogu bitcoins koriste u trgovačkim transakcijama već se pratiti unazad do razmene gde su kupljene kovanice. U teoriji, kupac kupovinom od trgovca mogu koristiti različite identitete da to uradi. Ali Upoznaj svog klijenta (KIC) pravila nalažu da razmena mora da identifikuje klijenta kupovine bitcoins sa fiat valute, što znači da ako bitcoins koriste u transakciji su pratiti unazad do razmene, pravi identitet klijenta mogu biti otkriveni.

"Softver za analizu finansijskim FL OVS za pranje novca obrazaca u tradicionalnom bankarskom sistemu je široko dostupan i može se prilagoditi lako Bitcoin, što bi teže da se sakrije ones identiteta", navodi se u papir.

"To je jedan od koje se tiču razvoja, ne previše opasno po sebi, ali problematično u kombinaciji sa drugim promenama, miner centralizacija, regulatornog pritiska itd", kaže Gonzalez novog mehanizma plaćanja.

Strah povećane regulacije

Predloženi sistem bi takođe uključuju prinudnog mešanje sa Zerocoin, na anonimnosti tehnologije koju je razvila Matthev Green. Međutim, implementacija je parcijalna, mešanje samo neke od novca u lancu, i dizajnirana da reši poseban izazov predviđen autori.

Oni brinu da će u budućnosti, regulatori mogu naterati trgovce da opada transakcije u kojima identitet kupca ne može da se proceni sa određenim stepenom sigurnosti. Ova "za KIC bodovanje" bi bilo teško da se anonimne transakcije, kaže on.

"Ako Bitcoin raste mnogo i 'pranje novca' i dalje predstavlja problem sa stanovišta regulatora gledišta, oni jednostavno moraju da zahtevaju korišćenje KIC postigao iz izmenjivača i trgovaca", kaže Gonzalez. "Na taj način, 'čist' Bitcoin (Bitcoin poslati putem mešavinom ili veša) će postati praktično unspendable (jer bi za KIC rezultat biti suviše nizak)."

Garzik tvrdi da nisu potrebne ove karakteristike. "Korporacija koja želi za svoje finansije da se proverljiv od sveta u celini neće želeti ove predložene anonimnost funkcije", kaže on, dodajući da se pro anonimnost alati i usluge biti slojevita na vrhu protokola. "Zar ne bi bilo divno da velike korporacije ili vlade objavljen potpuno otvoren, transparentan, proverljiv, kriptografski dokazano računovodstva? Bitcoin tehnologija omogućava da."

Još jedna stvar koja se u dokumentu želi da uvede redovna veličine bloka lanac. Bitcoin blok lanac se stalno povećava, jer je blok se dodaje svakih deset minuta, i sve blokova dalje u lancu. U radu se ističe da je povećanje veličina bloka lanac čini punih klijenti manje izvodljivo tokom vremena, povećava centralizaciju.

Umesto toga, ovaj protokol će izbrisati najstariji blok u lancu kada je dodata nova, da bi blok lanac u određeno dužine. Sav novac i dalje održava od transakcija u ovim blokovima bi se osloboditi, i pušten natrag u mrežu u obliku lutrije.

To bi bez sumnje nervira Satoshi Nakamoto, koji je rekao da ima oko 100 miliona $ u neiskorišćenih bitcoins. Međutim, Gonzalez kaže da bi Bitcoin Hoarders jednostavno osvežiti svoje novčiće sa transakciji (između dve adrese da kontrolišu) da bi se izbeglo njihovo gubljenje.

Lopping stare blokove iz lanca bi bilo teško, ako ne i nemoguće istražiti transakcija preko određenog uzrasta, jer su sve transakcije ne mogu biti istražen. Ali Gonzales je u redu sa ovim.

"Transparentnost je mač sa dve oštrice. Transparentnost u kreiranju i snabdevanje novca je apsolutno nešto dobro", kaže on. "Transparentnost u znajući ko je vlasnik koliko novca ili kako on koristi to je velika zla. Klizni blok lanac povećava transparentnost kada je u pitanju stvaranje novca i znanja novčane mase, ali to smanjuje (u kombinaciji sa drugim predlozima u radu) da transparentnost plaćanja. "

Druge značajne promene uključuju mogućnost da izabere rudarima na osnovu njihovog ugleda. Autori uključeni ovu sposobnost da se suprotstavi mogućnost regulacije miner, u kojima rudari ne može primorati da nametne pravila na kojima su minirana transakcije. To bi takođe poslužiti kao korisna zaštitu od grupe rudara stiču kontrolu nad mrežom, kažu.

Nekoliko problemi koji se javljaju u radu, kao što su KIC bodovanje i rudara sa previše stroge smernice o kojima transakcije će moj, još nisu dogodile. Da li su ovi autori preterano paranoican, i uplašio imaginarnih aveti?

"Mi smo možda zvuči prilično pesimističan vama, ali smo bili u valuti industriji digitalne skoro dve decenije. Stvari se obično idu načine niste plan za, jednostavno zato što nije imao moć potrebnu da se brani od regulatornog pritiska ", kaže Gonzalez.

Ko stoji iza toga?

Ko su ovi autori, u svakom slučaju? E-mail adresa da koriste upravljaju Criptogroup, što je sigurno poruka kapija upravlja zatvorenim online mrežu. Ova mreža vodi Criptohippie, kompanija nudi sigurne komunikacione usluge.

"Odlučili smo da ostanemo pod pseudonimom iz nekoliko razloga:. Prvo, papir je o poruci, a ne o ličnosti Drugo, to je potencijalno kontraproduktivno za projekat ima lica u prilogu, naročito ako se sprovode", kaže Gonzalez. Na kraju krajeva, to je radio za Satoshi.

Ali onda, Satoši je pisao kod. Da li će to biti implementiran? Gonzales i njegov partner nemaju ni vremena ni sklonosti, kaže on, dodajući da su autori jednostavno želeli da se ovo u grudi, a predviđaju da će se promeniti malo. "Verovatno ćemo videti neke razgovore sada i mi ćemo se zvati sve vrste imena, uglavnom ljudi koji nisu ni čitali novine. Tada rad će biti zaboravljeno i Bitcoin će razvijati više ili manje onako kako smo predvideli u potpuno transparentan i regulisan sistem plaćanja ", kaže on.

To je zanimljiva intelektualna vežba u ovom trenutku, onda - gotovo manifest za očuvanje netransparentnost na Bitcoin. Ali, kako je rekao Gete, stvarno veliki talenat nalazi svoju sreću u izvršenju.

Bitcoin Protokol

Slične vesti


Post Bitcoin

Cena uspjeha? Bitkoin se suočava sa novim pritiskom u svetu sa više kovanica

Post Bitcoin

12 načina za merenje zdravlja Bitcoin mreže

Post Bitcoin

Šta trebate znati o objavljivanju Bitcoinove nadolazeće koda

Post Bitcoin

21 Inc Podderživaet podderžki Bitkoinov vičislenia

Post Bitcoin

Bitcoin cena na Shaki Ground nakon 1.000% dobitaka

Post Bitcoin

Američki Crveni Krst sada prihvata donacije Bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin mreža preživi iznenadni test stresa

Post Bitcoin

Bitkoin Talk Opet je opet opet, članovi su pozvani da promene lozinke

Post Bitcoin

Upravljanje Bitcoin Shop-om Izgubi Plate kao Cene akcionarskih cena

Post Bitcoin

Britanski otok želi da napravi fizičke bitkoine sa UK Roial Mint Deal-om

Post Bitcoin

Nazad u realnost? Bitcoinova cena dodaje 100 dolara u odnosu na meteorološki mesec

Post Bitcoin

Šta tačno vlada SAD stvarno misli na Bitcoin?