4 Sudski slučajevi koji pomažu u oblikovanju američkog stava o bitkoinu | RS.democraziakmzero.org

4 Sudski slučajevi koji pomažu u oblikovanju američkog stava o bitkoinu

4 Sudski slučajevi koji pomažu u oblikovanju američkog stava o bitkoinu

Dok se Bitcoin ekonomija trenutno podržana $ 284m u preduzetnički kapital i ima rastuću grupu visokog profila pristalica, još uvek radi u sivoj zoni regulatornog u svom najvećem tržištu.

Ne iznenađuje, samo kako će SAD i treba da izabere da reguliše digitalnu valutu je predmet kontinuirane debate u svim sektorima ekosistema.

Ali, dok su mediji fokusira uglavnom na političare poput onih trenutno donose talase u Njujorku, sudovi u zemlji može se pokazati da ima odlučujući uticaj na pravni budućnosti Bitcoin.

Ranije ovog meseca Trendon brijači je na naslovne strane kada je kažnjen $ 40 miliona za prevaru investorsin a Bitcoin šeme Ponzi-jeva. Slučaj, donosi Komisija za hartije (SEC) je u julu 2013. Godine, stvorio široku prvi presedan za Bitcoin kada je sudija presudio da Bitcoin je currenciand oblik novca.

Ostali slučajevi se takođe mogu imati dalekosežne posledice za svet criptocurrenci. Ispod su vrhunski sudski predmeti i presude do sada da se pomažu oblik SAD sliku na Bitcoin.

DIK protiv Trendon brijači

Aparati za brijanje i operator Bitcoin štednje i Trust (BTCST), našao se na udaru u predmetu protiv DIK za traženje zabranjene investicije u mogućnosti Bitcoin u vezi sa brojem kreditora. Ukupno je na prevaru karton 700.000 BTCin sredstva, u iznosu u vrednosti od oko $ 64M u vreme hapšenja.

Vladajuća defied deklaraciju FinCEN navođenje u martu 2013 koji Bitcoin se ne smatra valuta u tajnosti Zakonu o banci jer nije zakonsko sredstvo plaćanja.

U sudskim dokumentima, Teksas sudija za prekršaje Amos l Mazzant said:

"Jasno je da se Bitcoin da se koristi kao novac. Može se koristiti za kupovinu robe ili usluga, a kako se navodi Aparati za brijanje i koristi za plaćanje za individualne troškove života. [.] Može se zameniti za konvencionalne valute, kao što su Američki dolar, evro, jen, i Juan. Prema tome, Bitcoin je valuta ili oblik novca, a investitori žele da ulažu u BTCST pod uslovom ulaganje novca. "

Slučaj je obezbeđen uvid u to kako se Bitcoin-iskazane šteta se procenjuje u budućnosti, sa sudijom korišćenjem prosečne dnevne cene Bitcoin u vreme kada je šema je otkriven.

SAD protiv Fajella

U avgustu, Američki okružni sudija Džed Rakoff odlučio da Bitcoin je novac u slučaju koji je želeo da proceni da li Čarli Shrem, direktor nepostojeće Bitcoin ekchange BitInstant, navodno postupao sa Robertom Fajella da obezbedi bitcoins korisnicima Silk Road.

Njih dvojica su chargedvith dve tačke za rad nelicenciranog novac prenosa poslovnih, jednu tačku pranja novca zavere i jednu tačku namernog propusta da podnese sumnjivu izvještaj o radu.

Rakoff odbacio reasoningthat bitcoins Fajella a nisu novac i da njegovi troškovi za prenos novca stoga biti obrisana, govoreći:

"Novac u običnom govoru znači 'nešto opšte prihvaćen kao sredstvo razmene, mera vrednosti, odnosno sredstvo plaćanja". Bitcoin jasno kvalifikuje kao "novca". "

Obojica optuženika izjasni o krivici po optužnici, na kraju pristao da plati skoro $ 1m u kazni.

State of Florida protiv Espinoza

Prošlog meseca, Bitcoin Fondacija podneo amicus briefin slučaju Srbija stanovnik Pascal Reid, tražeći da otpusti naknadu za prenos novca.

U februaru, Reid i Mišel Avenir Espinosa uhapšeni su u sting operationsin koji su angažovani u lažnim transakcijama sa tajnih agenata putem online tr LocalBitcoins.com i pretvara $ 30.000 gotovine u Bitcoin.

Oni su optuženi u skladu sa zakonom Floride za borbu protiv pranja novca, koji zabranjuje razmene i poslovne transakcije preko 10.000 $, i nedozvoljenog prenosa novca zakona, koji dozvoljava valute ili plaćanja instrumente do maksimalnih $ 20,000 u periodu od 12 meseci u.

Fondacija smatra da, pošto zakon prenos novca odnosi posebno na korporacije i entiteta kvalifikovani da posluju u državi, Rid treba biti oslobođen optužbi. Dalje, kao Srbija još nije definisan o tome kako regulisati Bitcoin, država ne treba da primenite "dvosmislen krivično statut".

Amicus kratak omogućava Bitcoin Fondaciju da biste osigurali ishod slučaja koji postavlja povoljan presedan za širu Bitcoin zajednice, a ne znači da je organizacija podržava Reid direktno.

Obojica optuženika su podneli da su optužbe pranja novca odbacio, pozivajući se na Internal Revenue Service (IRS) smernice koje Bitcoin nije novac.

SAD protiv Ross Villiam Ulbricht

Ross Ulbrichtcamp je sličan apel krajem marta, pozivajući se na nedostatke u zakonskoj definiciji pranja novca.

Ulbricht je optužen ide sada zabranjene onlajn crno tržište Silk Road. U februaru je optužen za kompjuterske hakovanja, trgovine drogom, pranje novca i angažovanje u zločinačkom poduhvatu.

Sudija Katarina Forest odbacio argument da Bitcoin nije novac, govoreći:

"Bitcoins nose vrednosti - to je njihova svrha i funkcija -. I deluju kao sredstvo razmene Bitcoins može se zameniti za zakonsko sredstvo plaćanja, bilo da je SAD dolara, evra, ili neka druga valuta Shodno tome, rasprava [odbranu je] ne.."

Preispitivanje osnova da Bitcoin ne potpada pod definiciju pravnog novca, ona je kasnije napisao:

"Nema sumnje da ako narkotika transakcija je izvršena u novcu, koja je kasnije razmenjeni za zlato, a zatim konvertuje u gotovinu, koja bi predstavljala pranja novca transakciju. Može se pranje novca pomoću Bitcoin."

Ulbricht se suočava sa nizom novih tužbi protiv njega 21. Avgusta, uključujući i trgovine narkoticima, udruživanje radi saobraćajne lažnih identifikacionih dokumenata i distribuciju narkotika putem Interneta.

Ulbricht se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice. Njegovo suđenje je zakazano za 3. Novembar.

Slične vesti


Post Bitcoin

Barclais banka blokira korisnički račun nakon Bitcoin transakcije

Post Bitcoin

Brock Pierce za Bitcoin Foundation: Neću se podići

Post Bitcoin

Bitcoin grupa namjerava pokrenuti prvi svjetski IP bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoins DC Debut: All Eies Pogledajte odgovor Vlade SAD-a

Post Bitcoin

ATM i fizički interfejs bitke za bitkoin

Post Bitcoin

Bitkoin, Pariz i terorizam: Šta su mediji pogrešili

Post Bitcoin

Bitcoin mreža se oporavlja od DDoS napada

Post Bitcoin

Odbor Australijskog senata traži da se prevaziđe porez na bitcoin porez

Post Bitcoin

Bitcoin ETF-ovi predlogi povučeni nakon SEC Pushback-a

Post Bitcoin

Severnoamerička bitkoinska konferencija za hit Majami 25. januara

Post Bitcoin

Ispod $ 15K: Bitcoin igra odbranu usred pokreta Beara

Post Bitcoin

Bitcoin mreža preživi iznenadni test stresa