Smešno ime ili ne, Schnorr je veliki posao za Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Smešno ime ili ne, Schnorr je veliki posao za Bitcoin

Smešno ime ili ne, Schnorr je veliki posao za Bitcoin

"Do meseca!"

Iako je ovo criptocurrenci ratni poklič se obično koristi kao cena novčića počinje uspon, ovaj put pod sloganom je koristi da pokaže ekcitementover napretkom koji je učinjen u dugo očekivani Bitcoin optimizacije koda.

Zove Schnorr potpisa, tehnologija izgleda da zameni postojeći plan potpisa Bitcoin je sa jednim koji pirea potpisa podatke zajedno. Koncept je tako privlačno delom zato što čisti prostor u blockchain, koji bi trebalo da pomogne u rešavanju oba transakcija zaostatak i visoke takse Bitcoin korisnici ponekad treba da se bavi.

Prema programerima koji rade na tehnologiji, promena će dovesti do procenjenih 25 odsto do 30 odsto unapređenja u svojstvu transakcije Bitcoin je.

Janik Seuren, A kriptograf na francuski Cibersecuriti agencija Anssi, koji je radio na kriptografiji iza Schnorr, rekao CoinDesk:

"Schnorr potpisa i aplikacije omogućavaju generišu velike nade. Kao što se vidi iz nedavnog skaliranja rasprave, svako poboljšanje efikasnosti je veoma koristan za Bitcoin."

Zaista, Bitcoin zajednica je ujedinjena oko nekoliko tehnologija da bi Bitcoin efikasniji, i kao takav, jeftinije, brže i lakše koristiti za plaćanja. Schnorr je samo jedna od mnogih, spajanje fiber mreže, peer-to-peer optimizaciju, a, najambiciozniji od svih, predstojeći Munja mreže.

Ali Schnorr nedavno je postala fokus nekih od najpoznatijih programera Bitcoin je.

To nije samo zbog Odvojene svedoka (SegVit) koji se aktivira na Bitcoin konačno (tehnologija Schnorr se oslanja na), ali i druge prednosti Schnorr potpisa nude, kao i poboljšanje privatnosti na određenim vrstama poslova i smanjenje spamknovn da zapušiti mreže.

Jonas Nik, na primer, rekao CoinDesk ga interesuje prednosti u privatnosti, ne čudi za Blockstream bezbednosti infrastrukture. Ipak, on je takođe mami kako je mogao raditi ruku pod ruku sa drugim promenama koda za otključavanje naprednije slučajeva korišćenja Bitcoin.

"Posebno sam uzbuđena što rade prema golu, gde pametni ugovori izgledaju kao normalni plaćanja na lancu Schnorr potpisa igraju ključnu ulogu tamo, zajedno sa MAST, Taproot i Graftroot.", Rekao je Nik, pozivajući se na broj promena usmerene ka poboljšanju Bitcoin je smart ugovora.

Suptilne napadi

Ovo uzbuđenje zbog Schnorr je dugo vremena dolazi - tehnologija je od 2012. Godine bio u razvoju.

Dok to može izgledati čudno da se neki, za one koji su u blizini tehnologiji, te kašnjenja neće biti iznenađenje. Prvo, nema mnogo programeri koji znaju Bitcoin i kriptografiju dovoljno dobro da pomogne sa promenom kao što Schnorr.

I drugo, pošto Schnorr bi bila velika promena u preko 100 milijardi dolara dolara Bitcoin mreže, tehnologija treba veliko peer reviev i testiranje.

Oba definitivno usporio Schnorr napredak.

Prema proslavljeni Bitcoin osiguranika i Blockstream suosnivač Piter Vuille, tokom govora na Stenfordu, Schnorr se bavio više "ne-očigledne izazove" tokom godina.

Na primer, prošle godine Vuille i drugi programeri pronašao "rogue napad" u njihovoj primeni Schnorr, vodeći ih da dostavi paperoutlining moguće popraviti. Ali, akademski odbor papir je dostavljena, glatko je odbijen, što ukazuje na bolje papir - iako nije povezan sa Bitcoin - koji već obratio napad vektor na bezbedniji način.

I to je način ANSSI kriptograf Seuren se uključe sa programerima Bitcoin.

"Primetio sam da je specifična potpis sakupljanje shema su mislili o nije imao odgovarajuću analizu bezbednosti na vreme", rekao je on. "Kao što je dokazivo sigurnost mi je specifično područje istraživanja, i ja ranije radio na Schnorr potpisa, kontaktirao sam Piter Vuille."

Vuille zatim poslao Seurin papir, i zajedno sa Bitcoin Intel Core osiguranika Gregori Makvell i Blockstream matematičara Andrev Poelstra, napisao je sigurnije konstrukciju.

I dok je izgradnja pomogla, još jedan problem se pojavio malo kasnije.

Još jedan napad vektor je pronašao Blockstream inženjer Russell O'Connor (Vuille nazvan je "Russell napad"), koji će omogućiti korisnicima da ukrade Bitcoin koji je obavljen sa potpisom temu.

Tokom prezentacije, Vuille said:

"Tako nešto da nauče o tome, bar za mene, je da modeli napad u šemama višestranačkim može biti vrlo suptilna. To nije uopšte jasno."

Proces i politika

Ovi napad vektori se rešavaju, ali rad na tehnologiji nastavlja.

Nekoliko Predlozi Bitcoin Improvement (GIM) je u radovima, Vuille rekao je publici na razgovor. I kad oni su završili, to će obezbediti nacrte za kako novi potpis šema radi i kako tačno bi bilo da se doda Bitcoin. Plus ostali Bitcoin saradnici će imati priliku da razmatra i predlaže izmene na implementacija.

Da ne pominjemo, za implementaciju kod je dugo u nastajanju, koji Nik je rekao da je Fuzz testiranje već duže vreme. Fuzz testiranje se odnosi na čin bacanja slučajnih podataka na parčetu koda i proverava da li je izlaz uvek vrati u pravu.

"Pošto ste to uradili nekoliko stotina puta u sekundi na mnogim jezgara za jedan duži vremenski period, [panduru testiranje] ima istorijski dobru evidenciju o pronalaženju suptilne greške", rekao je Nik CoinDesk, dodajući:

"Mi nismo našli problem. Još jačanje naše poverenje u realizaciji."

Ako to i dalje slučaj, Schnorr kod ne treba da toliko dugo, u skladu sa Vuille.

U svom govoru, rekao je Vuille, "Ignorisanje politiku, to nije tako teško da dodate operacioni putem SegVit scenarija verzije."

Ipak, kao kontroverze koje okružuju aktiviranje SegVitdisplaied, politika može biti teško stvar ignorisati.

U svakom slučaju, promena kod je video mnogo pažnje nedavno, programeri su pisali Ekplainer blog postsand veliki broj ljudi je razgovor o tome na Reddit.

Ali, sa milijardama dolara na liniji, ako je nadogradnja zabrlja način Bitcoin radova (slučaju u trenutku, napad vektori gore pomenute), većina zainteresovanih strana može biti oklevaju u vezi dodavanja koda brzo.

Bitcoin Intel Core osiguranika Nicolas Dorier, za jednu, procenjuje da je i dalje mogla da par godina da se Schnorr dodao da Bitcoin.

Pa čak i Vuille, tokom prezentacije, priznao to rok može biti neophodno.

On je zaključio:

"Voleo bih da vidim šta smo radili ovde su se spojili u Bitcoin, ali to je dugotrajan proces."

Slične vesti


Post Altcoin

Belgijski regulatori izdaju upozorenje o OneCoin investicionoj šemi

Post Altcoin

Platforma za trgovinu derivata bitcoin Coinarch proširuje se u Kinu

Post Altcoin

BitHalo: pametni ugovori bez blokiranja lanca blokova

Post Altcoin

Coinplug osvojio nagradu od 45.000 dolara za uslugu Blockchain ID

Post Altcoin

Bitcoin Sign-Ups za Intuit KuickBooks više od očekivanog

Post Altcoin

Kalifornijski političar se suočava sa podnescima o ostavci usred nesreće Altcoina

Post Altcoin

Pokreće knjigu o bitkuin peer-Revieved Academic Journal

Post Altcoin

Brock Pierce objavljuje Criptocurrenci Realcoin sa podrškom za dolar

Post Altcoin

Hullcoin je otet od strane kineskih scammera

Post Altcoin

Australijska Bitcoin razmena CoinJar dobija A $ 500k u venture finansiranje

Post Altcoin

Bitcoin vs Argentinski pezo: Što je gore?

Post Altcoin

$ 2.000 bitkoina (i 9 drugih 2017 blokchain predviđanja)