Segmentna sagova SegVita: zašto Bitcoin-ov Kapacitet nije vidio iznenadni rast | RS.democraziakmzero.org

Segmentna sagova SegVita: zašto Bitcoin-ov Kapacitet nije vidio iznenadni rast

Segmentna sagova SegVita: zašto Bitcoin-ov Kapacitet nije vidio iznenadni rast

"Zašto transakcionih troškova pojavljuje nepromenjena?" askedone Reddit korisnika.

Drugi postedan slika čoveka guraju reč "SegVit" sa štapom, govoreći: "Hajde, uradi nešto."

Takvi komentari, dok su retke, su pokazatelj reakcije nekih više casual korisnici Bitcoin su do sada morali da aktiviranja Odvojene svedoka (SegVit), promene kod koji je išao uživo na Bitcoin poslednji veekafter skoro dve godine testiranja i debate.

Iako je mnogo-hiped tehnologija je dobro poznat po dve stvari - povećanje prosečne blok veličine i utire put za sigurnu Lightning Netvork - kada konačno SegVit aktivirana 23. Avgusta, promena kod nije odmah aktivirati ove pogodnosti.

Jedno upozorenje da neki možda propustili je da će verovatno potrajati pre nego što je tehnologija ima primetan uticaj na kapaciteta mreže.

Čak i mnogi "blok istraživači" (blockchain analiza alati koji se koriste za pretraživanje blokova i transakcije) tek treba da dodate više informacija u vezi sa SegVit, što otežava praćenje koliko široko koristi nova tehnologija je sada.

SegVit.parti prati koliko SegVit-stil transakcije su u svakom bloku, pokazujući da su se preselili iz otprilike 0,5 odsto transakcija na 1 posto bloka preko šest dana životni vek ovih uređaja. U međuvremenu, još jedan grafikon prikazuje ukupan blok veličine.

SegVit nije imao nikakav vidljiv uticaj do sada.

OKST.me, od Bitcoin stručnom analizom podataka ide koristeći nadimak LaurentMT, prati ukupan broj SegVit izvršenim transakcijama po danu. Osim toga, to prati još neke druge nove podatke, kao što su novi "virtuelnog bloka veličine."

Kao što se vidi ovim grafikonima, takođe, postoji još mnogo prostora za usvajanje.

Uloga preduzeća

Dakle, zašto nije povećanje bilo veće? Pa, to je do Bitcoin korisnicima i kompanijama da uključe i zapravo koriste tehnologiju. Pošto većina Bitcoin korisnika zavisi od softvera novčanik za slanje transakcija, moraju te novčanike da dodate tehnologiju pre nego što oni mogu da koriste SegVit.

I dok čak 141 Bitcoin kompanije su najmanje obećali da će to učiniti u budućnosti, njihova tehnologija nije nužno živi. Neki novčanici čekaju da dodate podršku za tehnologiju iz bezbednosnih razloga; programeri tvrde da je sigurnije da se testiraju tehnologiju dalje kad je uživo pre nego što ga otvorim korisnicima.

Zato je novčanik vezan za najpopularnijeg sprovođenje pune čvora Bitcoin je, Bitcoin Core, ne podržava SegVit.

"Korišćenje SegVit pre nego što je sahranjen aktivacija je nesiguran i može dovesti do gubitka sredstava da rudari ponašaju zlonamerno," Blockstream tehnički direktor Greg Maksvel, vodeći saradnik Bitcoin Core, tvrdi, dodajući da ostavljajući ga iz grafičkog interfejsa novčaniku je bio "namerno odluka. "

Međutim, on je nastavio da dodam da programeri mogu da koriste komandnu liniju danas da SegVit transakcije.

Potrošača i poslovni novčanik podrška stizali u. Novčanika infrastruktura pokretanje BitGo (koji podržava veliki broj razmene i novčanike) je usred izrade promene, dok potrošač novčanici knjiga i Sejf već podržavaju tehnologiju.

Drugi ne bi daleko iza.

Pogledajte i težina

Pitanje je, međutim, kako brzo će oni biti? Gde sve ovo može da problematičan je da ostaje da se vidi koliko će različiti učesnici mreže daju mrežu da usvoji SegVit pre nego rasplamsavanje stare rasprave.

Jedno pitanje je kako lako su pitanja kapaciteta manipulisati Bitcoin je bio. Čak i nakon nekoliko meseci kampanje na ideji da bi SegVit redefiniše kako se izračunava veličina bloka, ostaje kontigent koji veruje da ovaj pokazatelj je ključ za skaliranje.

Međutim, sa SegVit, različite vrste transakcije sada imaju različite "težine". Staro, ne-SegVit transakcije imaju težinu 4. Dakle, ako je blok bio je ispunjen samo ne SegVit transakcija, blok veličine kapa je i dalje 1MB. U međuvremenu, SegVit transakcije imaju manju težinu od 0,25.

Što se tiče šta to znači za izračunavanje novog bloka veličine, to zavisi od toga koliko SegVit transakcije korisnicima da. Čak dugoročno, postoji verovatnoća da se mešavina SegVit i ne SegVit transakcija.

Neki programeri predviđaju prosečnu blok veličine od oko 1.7MB. Drugi tvrde da zbog rudarskih podsticaja, moglo bi prosjek oko 2MB.

Ali, frustriran godina neaktivnosti, neke zainteresovane strane mreže mogu da vidite promene kao suviše mala da podstaknu nastavak rasta Bitcoin je.

Već nekoliko Bitcoin preduzeća pluta ovaj argument, podržava i kontroverzni plan za hard viljuškom mrežu againin novembra povećati hard-kodirane blok veličine. (Njegov glavni programer, direktor Blok Džef Garzik, već stvoriti uslove za šta može biti potpuna ofanziva koristeći ovaj argument u narednim nedeljama i mesecima).

Gledajući unapred, grafikona iznad može dokazati da je ključni bojište. Dok SegVit ostaje u grejs period, sa korisnicima u nadi usvajanje će se povećati, ostaje da se vidi kako će verovatno ovo mirno nastavi, a da li će više debata pratiti.

Slične vesti


Post Altcoin

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote

Post Altcoin

Coinalitics Rebrands As Skri, zapošljava IBM Vet to Go Blockchain

Post Altcoin

Australijska Bitcoin razmena CoinJar dobija A $ 500k u venture finansiranje

Post Altcoin

Bitcoin procesor plaćanja GoCoin vozi Singapurski talas

Post Altcoin

Belgijski regulatori izdaju upozorenje o OneCoin investicionoj šemi

Post Altcoin

Kalifornijski političar se suočava sa podnescima o ostavci usred nesreće Altcoina

Post Altcoin

Cripto 2.0 Roundup: Kickstarting obojene kovanice i pritisak na javnu politiku

Post Altcoin

Coins.ph pokreće aplikaciju Cash-to-Bitcoin za jugoistočnu Aziju

Post Altcoin

Plaikei ICO pokreće $ 10,5 miliona za Cloud-Povered Gaming

Post Altcoin

BitInvestov Coincard je Prepaid MasterCard za Bitcoin Lovers

Post Altcoin

Bitcoin-financirano aplikacija za pozivanje razvija se nakon najnovijeg prenapona

Post Altcoin

Upoznajte 5 finalista za CoinDesks Consensus 2017 startup Contest