Samo SegVit? Bitcoin Core je već radio na novoj nadogradnji za skeniranje | RS.democraziakmzero.org

Samo SegVit? Bitcoin Core je već radio na novoj nadogradnji za skeniranje

Samo SegVit? Bitcoin Core je već radio na novoj nadogradnji za skeniranje

Bitcoin je jezgro developer još nije završen skaliranje protokol criptocurrenci je.

Uprkos činjenici da je godina-u-odluka promena naziva Odvojeno svjedoka (SegVit) aktivirana na mreži pre nešto više od šest nedelja (sa preduzećima i korisnicima sada polako updatingand prosečna blok veličine korak po korak naviše), nadogradnja je već počela lanac reakcija rada na drugim optimizacija usmjerenih ka smeštaj više korisnika.

Dakle, dok preduzeća i rudari se zalažu za agresivniji skaliranje preko kontroverznog Segvit2k predlogu, open source tim iza najčešće koristi softver Bitcoin se fokusira na druge napore u potpunosti. Takozvani "Schnorr potpisa," tehnologija nudi još jednu potpisa šeme opciju uporedo elipticke krive digitalni potpis Algoritam (ECDSA). Jedna od prednosti je da podržava "potpis agregaciju" na Bitcoin blockchain.

Dok to može zvučati kompleksno, promena ima za cilj da konsoliduje aktivnost koja već odvija na mreži sa svake transakcije. Prema ECDSA šemi, svaki komadić Bitcoin transakcija je potpisan individualno, dok je sa Schnorr potpisa, svi ovih podataka može biti potpisan jednom.

I taj način može da poboljša Bitcoin u nekoliko ključnih načina, u skladu sa programerima koji rade na trud.

Blockstream inženjer Jonas Nik je rekao CoinDesk da ovaj metod pasiranje potpisa podatke zajedno treba smatrati "nisko-visi voće za pomoć Bitcoin skale."

Prvo, smanjenjem broja potpisa, što povećava količinu transakcija podataka koja može stati u svakom bloku. Drugo, spajanjem potpisa, tehnologija može da poboljša privatnost tako što teže da se utvrdi gde su transakcije iz.

Treće, to je veruje da je promena mogla da obuzda "spam napada", gdje jedan entitet šalje gomilu malih Bitcoin transakcija koje zauzimaju dodatni prostor u blockchain, potencijalno što čvorovi teže da radi.

Uspeh kroz neuspeh

Iako je novi potpis tehnologija je ideja od najmanje 2013, programeri su nedavno napravili neke pomake, donoseći Schnorr potpisa bliže stvarne primene na Bitcoin.

SegVit je bio prvi neophodan korak u tom promenite šifru, koji se kreće potpisa podatke na drugom delu bloka, što Schnorr (ili nešto slično tome) moguće sprovesti sa kompatibilan upgrade softvera (meki fork), gde je uasn ' t ranije.

Zatim, nedavno, programeri naišao na istraživanje pod-i-Radar kriptografskom koji bi mogao da pomogne da brže izgrade algoritam.

Prema godišnjem sastanku je transcriptof Bitcoin jezgro je tokom leta, programeri podneo Rad koji svoj potpis agregacije šemu Finansijskog kriptografii i sigurnost podataka 2017. Dok je odbor konferencije odbacio papir - tvrdi da je dokaz sigurnosti za potpis agregacionog šeme obezbeđen u papir je previše labava - oni su predložili drugi rad, koji je omogućio jači dokaz bezbednosti.

Bitcoin Intel Core saradnik Brajan Vladika je rekao CoinDesk:

"Ovo je važno i korisno, jer to znači da je kriptografija je studirao u prošlosti u daljem meri nego ranije smo mislili."

Uz ovaj posao već urađeno, programeri mogu provesti manje vremena peglanje potpisivanja šemu bezbednosti, a više vremena smisli kako da ga primenite na Bitcoin.

Sledeći koraci ka realnosti

Blockstream Nick ukazuje na paketu u-toku od promena koda pod nazivom "aggsig modul" kao glavno mesto gde se radilo o Schnorr potpisa.

Kod korisnika - od Andrev Poelstra, Greg Makvell, Piter Vuille, Peter Dettman i drugi - datiraju koliko je to 2012. Godine, pokazuju ovaj modul kao najnaprednija u smislu se radi o preko najduži niz godina.

Dok mnogi programeri tamo su okrenuli su pažnju na optimizaciju performanse implementacije Schnorr kod da se uverite verifikacija potpisa je što je brže moguće, Nick je rekao, još uvek postoje neke nedostaju delovi do aggsig modul pre nego što mogu biti spojeni u Bitcoin sama.

Na primer, funkcija OP_CHECKSIG Bitcoin je proverava da li je neko zaista poseduje Bitcoin oni pokušavaju da pošalju. Trenutno funkcija ne uzima nove Schnorr potpisa u obzir, što znači da ne može da uradi aggregating potpisa, kaže Nik.

"Ne postoji javni predlog još detalja o tome kako [to] će tačno raditi", objasnio je on, dodajući da programeri moraju da napišem neku vrstu mape puta za novu funkciju, pre nego što se može sprovesti.

Ipak, on je optimista da promena neće potrajati dugo da sprovede, nazvavši je "relativno jednostavno."

Nick je zaključio:

"Pravi ljudi treba da nadjem vremena da se fokusira na njega."

Ispravka: Ranija verzija teksta pogrešno gde mogu da se koriste Schnorr potpisa. To je ispravljeno.

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin-financirano aplikacija za pozivanje razvija se nakon najnovijeg prenapona

Post Altcoin

Bitfin Drugi dan: Potreban nam je globalniji, organizovani Bitcoin edukacija

Post Altcoin

Bitbank nudi više Bitcoin izbor za japanske kompanije

Post Altcoin

Sve stvari Alt: blokirani lanci notari, novčići sa podmetačima i Darkcoin ažuriranje

Post Altcoin

Bitcoin Bank Flekcoin će se zatvoriti nakon krađe bitkoina od 600 kilograma

Post Altcoin

Altcoin Uptick zavrsava kao bitkoin cijene

Post Altcoin

Bitcoin procesor plaćanja GoCoin vozi Singapurski talas

Post Altcoin

Zašto je Pi odgovor i izgradnja izmenljive regulacije

Post Altcoin

Pokreće knjigu o bitkuin peer-Revieved Academic Journal

Post Altcoin

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote

Post Altcoin

Bitcoin Sign-Ups za Intuit KuickBooks više od očekivanog

Post Altcoin

Smešno ime ili ne, Schnorr je veliki posao za Bitcoin