Najnoviji projekat Pieter Vuille: Izgubiti bitkoin teže da se izgubi | RS.democraziakmzero.org

Najnoviji projekat Pieter Vuille: Izgubiti bitkoin teže da se izgubi

Najnoviji projekat Pieter Vuille: Izgubiti bitkoin teže da se izgubi

Jedan od najplodnijih programera Bitcoin je pokušava da pomogne sa jednom od najdužih pitanja za platni mreže.

Danas, Bitcoin je poznat po novom digitalnom kontrolom novca koju pruža korisnicima, a ne za to je upotrebljivost i udobnost. A ako niste iskusili sami, verovatno ste bar čuli priče o korisnicima su izgubili svoje privatne ključeve, slučajno slanje Bitcoin na pogrešnu adresu zbog greške, ili neki drugi gaf.

Do danas, ideja da se oko direktnog korišćenja javnih i privatnih ključeva - dugo stringsof znakova da kontrolišu Bitcoin računa - izgledaju kao da su daleko nekoliko godina. Jedan fazi ideja, na primer, je da ih u potpunosti nekako zakopati tako da korisnici ni ne shvataju da koriste Bitcoin.

Za sada, međutim, criptocurrencies se zaglavila sa zbunjujućim adresama.

Ovo je mesto gde najnoviji projekat Bitcoin Core Developer Pieter Vuille je Bech32 (čiji je ko-razvoju sa Blockstream CTO Greg Makvell) ima za cilj da bar upravljati adrese u više user-friendli smeru, ako na manje revolucionaran način.

Kraj igra je nova vrsta Bitcoin adresu sa mogućnostima peku u da pomogne korisnicima otkriju kada kucate pogrešnu adresu.

Prilika da se napravi napredak je nastao kada Bitcoin programeri shvatili da moraju da izmisle potpuno novu šemu adresiranja ipak sa mogućim budućim integracije SegVit - kontroverzne promene predloženog za kod Bitcoin je.

Tehničar nadogradnje, ako ikada realizovan, najbolje radi sa novom formatu Bitcoin adrese.

Vuille rekao CoinDesk:

"S obzirom da smo primorani da definiše novi standard u svakom slučaju za izvornim SegVit adrese, zašto ne iskoristiti priliku da uvede nešto bolje?"

On je dodao da se SegVit takođe može koristiti sa postojećim adresama, ali sa "malo nižim efikasnosti i bezbednosti."

Suptilne promene

Važno je napomenuti, međutim, da novi format neće zameniti staru. Umesto toga, to je alternativa koja će se koristiti za SegVit transakcije, treba da budu raspoređeni na Bitcoin.

"Adrese stari stil će ostati u upotrebi za sve svrhe su korišteni za pre. Samo native SegVit izlaza će koristiti Bech32 adrese", objasnio je Vuille.

Da podsetimo, A Bitcoin adresa je verzija javnim ključem a korisnika za koje korisnici mogu da šalju vrednosti. Njegova jedinstvena identifikovanje informacija je sličan broj kreditne kartice, a možete pisati ovaj niz na javnom stranici ili poslati ga u lice kako bi dobili sredstva.

Sada, Bitcoin adrese kodirane u formatu Base58, što znači da je jedinstveni ID se prikazuje kao niz slova i brojeva.

Ovaj format je već gradi u vidu zaštite korisnika, jer isključuje šest znakova koji izgledaju slični jedni drugima. Suptilna razlika između "0" i "O" možda nenamerno prevari korisnike kopiranja svoje Bitcoin adrese iz kompjuterskog ekrana, na primer. Umesto rizikuje Mikup, oba pisma potpuno uklanjaju.

Base32, deo Bech32, uzima 'čitljiv' element dodatno. Slova u novom bavi formatu ili su svi malim slovima ili sve velikim slovima (ne kombinacija).

Evo primera starom formatu:

I, evo primer adrese u novom formatu:

Dalje, novi format gradi u obliku otkrivanja greške.

Vuille je sastavio demothat zapravo zastave ključna za ulazak greške. Ako pogrešno unesete adresu - kaže pišeš pogrešan pismo - ona ​​zna, ponekad čak ističući pogrešno pismo u crvenoj boji.

Predlog poboljšanje Bitcoin (BIP), opisuje novu šemu takođe naglašava druge tehničke detalje koji su češće programere interes Vallet sa ciljem da se sprovede format.

Na primer, Bech32 zahteva manje prostora za KR kodove, barkod koji možete skenirati sa smartphone (ili drugog uređaja) da preuzme Bitcoin adresu. Dalje, dekodiranje novi format je brže nego kod Base58.

Gledajući unapred

Danas, ova šema je prilagođena prema Bitcoin adrese, oni koji korisnici mogu da javnosti da prima Bitcoin. Ipak, Vuille rekao je na nedavnom Meetup da ista tehnika može da se jedan dan da se koristi za privatne ključeve.

Veliki broj programera, kao što su timovi koji stoje iza nekog kapaciteta povećanje Munja Netvork implementacije i Bitcoin novčaniku ELECTRUM, traži se koristi novi format. Litecoin programeri su, takođe, kao manje poznati criptocurrenci usvojila ažuriranje SegVit u sredu.

S druge strane, dok je ovaj novi format je stvoren za Bitcoin, Vuille je istakao da nije samo za criptocurrenci svetu, i može imati aplikacije gde se koriste slični formati.

Base64, na primer, široko korišćen format koji ne mora nužno ljudsko-čitljivost u vidu, koristi se za kodiranje svih vrsta podataka.

Ako je šema adresa je ikada realizovan, Vuille dodao, očekuje da će biti potrebno vreme korisnicima da pokupi i koriste nove tehnologije, jer oba pošiljaoci i primaoci treba da ga podrži da napravi uspešnu transakciju.

Ovo je bio slučaj za plaćanje za skripte hash (P2SH) adrese, koje su adrese za naprednije (i manje koristi) Bitcoin transakcija vrste, kao što su one koje zahtevaju dva od tri učesnika da potpiše o slanju novca.

Vuille zaključio:

"Poenta je samo da ako se ikada želimo da budemo u mogućnosti da koriste maternji SegVit, standard za svoje adrese treba da se definiše i dostupni za dugo vremena unapred."

Ispravka: Ranija verzija pogrešno da SegVit "zahteva" novi format. Ovo je ispravljeno.

Bitcoin ProtocolSegVitPieter Vuille

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin Sign-Ups za Intuit KuickBooks više od očekivanog

Post Altcoin

Bitcoin treba agresivnu pravnu odbranu

Post Altcoin

Austrija nudi kontradiktorne smernice o finansijskom stanju Bitkoina

Post Altcoin

Proizvođač ASIC-a pokušava da donese nemačku efikasnost u rudniku Bitcoin

Post Altcoin

Plan MASTer: Bolji Bitcoin Smart Contracts mogli bi da idu u život ove godine

Post Altcoin

Možete povezati Monero transakcije - ali koje? I kakav je uticaj?

Post Altcoin

Coinplug osvojio nagradu od 45.000 dolara za uslugu Blockchain ID

Post Altcoin

Coinffeine pokreće Ekchange Bitcoin P2P u preko 70 zemalja

Post Altcoin

Australijski regulator: Bitcoin nije finansijski proizvod

Post Altcoin

Barclais Collaboration postavlja četvrtu viziju za budućnost Smart Contracts

Post Altcoin

Kontroverzni izvršni direktor Neo i Bee povrće nakon nestanka

Post Altcoin

Altcoin Uptick zavrsava kao bitkoin cijene