Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru | RS.democraziakmzero.org

Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru

Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru

Prvi svetski cigle i malter Bitcoin depozit i finansijske usluge portala, neo, otvorio vrata svoje vodeći model branchin Kipra u 10:30 časova po lokalnom vremenu danas.

Neo je "banka nalik 'ruka Bitcoin poslovnih blizanci Neo & Bee, sa pčela služi kao za obradu plaćanja mreže. Kiparski stanovnici će imati pristup uslugama "što im omogućava da komuniciraju sa svojim novcem kao da bi sa evro depozite u bilo kom tradicionalnom banke", uključujući depozite, štednje, poslovnih i trgovačkih računa.

Ako uspe, neo obećava da izgravirate 24. Februara 2014. Kao datum prekretnicu u istoriji Bitcoin je. Ekonomista, autor, i Bitcoin ventilator Tuur Demeester prisustvovali su danas početak i nada se da će postaviti presedan za slične Bitcoin usluga svuda:

"Bitcoin je heroj koji daje finansijsku autonomiju vratili na ljude, to je suština Neo je marketinške kampanje. Ovo je poruka koja zaista govori u nevolji stanovništvo ovde na Kipru, koji su sada shvataju da ne samo da koriste Bitcoin da povrati neke bitne lične slobode, ali i da mogu da se obrate ovu krizu u priliku. "

On je nastavio: "Mislim da smo sada u periodu porediti sa onim iz 1994-95, kada kompanije kao GeoCities, Iahoo i Microsoft je internet koristan i jednostavan za pristup za širok segment populacije Po mom mišljenju,. Neo & Bee čini zadivljujuće (i dosad neviđenu) napor da premoste jaz od geeki Bitcoin kulture prema javnosti. "

Kako Neo radovi

Svi depoziti klijenata u Neo je banka-bez-a-banke drže u punom rezervi, u BTC. Kupci mogu da koriste bilo bitcoins ili evra, a mogu izabrati ili evro-vezana račune sa granicama Fiat vrednosti ili onih koji nude "punu izloženost nivoa cena Bitcoin".

Ovo nudi javni pristup koristi od Bitcoin bez potrebe da brinete o bezbednosti novčanik, usluge na mreži hakera, ili čak biti tehnološki pismen uopšte. Kupci mogu konsultovati licem u lice sa predstavnicima usluga.

Neo će takođe pomoći smanjiti rizik od onih koji su izloženi kupaca cena na nivou nudeći vremenski zaključana računa zagarantovana da održi određenu količinu fiat vrednosti čak i ako je vrednost Bitcoin padne. Za kompaniju, ima prednost ako cena risesinstead.

Svako može reviziju kompanije u bilo koje vreme i dokažu svoja sredstva se zaista drže u rezervi, jer će Neo je adrese biti dostupna za inspekciju na Bitcoin blok lanca. Čak i ako kompanija nestane, da bitcoins još uvek tvoja.

Šta neo ne radi u ovoj fazi je pozajmljuju novac. Zamislite "fizički Bitcoin novčanik", ili ako više volite, banku koja drži svoj novac bezbedan i čini transakcije jednostavnu (zamislite!) I imate Neo & Bee.

O Bee

Bee funkcioniše kao sistem platnih kartica Bitcoin na bazi - nude trgovačke terminale i kartice sa EMV čip i PIN tehnologiji, sa dodatnim bonusom od bržu obradu naselje vremena i niže naknade. I, naravno, nema povraćaja sredstava.

Pčela je tehnički poseban privredni subjekat, ali posluje pod istim kišobranom kao Neo. Generalni direktor Deni Brevster koji je lično uložio 6 mil dobijanja posla od zemlje, opisao Itto Kiparska Mailas sledi:

"Neo i pčela su dva odvojena brendovi koji potpadaju pod istim krovom. Neo je fizički portal za ljude da se obrazuju na Bitcoin tehnologije. Oni takođe mogu kupiti bitcoins direktno od nas, ali nećemo prodati njima dok ne znamo imaju pravu razumevanje tehnologije. "

Oba Neo i pčela će u skladu sa bankarskim zakonima i propisima, ali bez uticaja Centralne banke EU. Poslednji deo rečenice trebalo bi da ubodem do mnogo ušiju na Kipru, a to nije slučajno kompanija je izabrala kao mesto da pokrene stvari.

Ostrvo narod ima istoriju kao finansijskih usluga, ali to je bio 2012-13 kiparska Bankarstvo / Finansijska kriza koja zaista izazvao želju za nečim drugim tradicionalnim bankarstvom.

Kriza

Događaji iz marta i aprila 2013. Godine postala zloglasna u finansijskom svetu.

Suočeni sa širokom bankarskog nesolventnosti (domino efekt od vlade dužničke krize u Grčkoj), Kipar pristao na spašavanju dogovor koji će zatvoriti druga po veličini banka u zemlji i planirali "bankarski depozit namet" od 6,7% za sve račune pod 100.000 € i 9.9% za one preko.

Štediše u zatvorenoj banci će uzeti frizuru i do 40%. Lokalne banke odmah suspendovan posao da spreči pobegne. Dogovor, na predlog Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Evrogrupe, Evropske komisije (EK) i Evropske centralne banke, je promovisan kao cilja bogate stranih državljana drugih zemalja (uglavnom Rusija), koristeći kiparske banke za izbegavanje poreza, ali mnogi okolo svet je video kao vesnik vlasti zaplene koje dolaze i drugi zapadni svet riznice je ponestalo novca.

Imidž dogovor nije pomogla kada vest pojavila da su mnogi od Kipra bogatijih štediša nisu bili u stanju da prenese novac iz svojih računa online preko grane i dalje otvorena za biznis u Velikoj Britaniji, ostavljajući druge da odmahuju pesnice na nefunkcionalnih bankomatima - ili preti da voze bulldozersthrough svoje prozore.

Interesovanje za Bitcoin skočile na Kipru i širom sveta, vozi pricesto rekordno $ 266 prosek, pa čak i više od $ 300 u Kini, i izaziva naisaiers da vrištim "mehur". Iako je vrednost pala ubrzo nakon toga, stanje Bitcoin kao poželjnu sredstva i investicije od ozbiljnih vrednosti bila zapečaćena.

Budućnost

Neo i pčela pokrenula je IPO na Bitcoin akcije razmene Havelock Investmentsin septembra 2013, a trenutno ima cenu akcija od 0.00328 BTC i kapu tržišni 9016.0102 BTC ($ 5.21m na današnjim cenama).

Dok su usluge su dostupne samo za kiparske stanovnika u ovom trenutku, kompanija ima velike planove za proširenje širom Evropske unije u budućnosti. Neo kaže da postoje takođe planira da otvori drugi ogranak na Kipru u roku od mesec dana.

Neo i pčela, podružnica britanske firme na bazi LMB Holdings, namerava da zaradite novac preko vrednosti namaze, trgovačko stola i prosto "ide daleko 'na Bitcoin - kupovale bitcoins trgovaca je usluga na sličan način na ostale postojeće obradu plaćanja kompanije kao što Coinbaseand BitPai.

Direktor Bruster takođe tvrdi da je zainteresovana za drugim aplikacijama blok lanca na bazi kao autonomnih pravnih ugovora i derivata, i ima veliku viziju da pretvore Kipra u Silikonska dolina nalik inkubacije čvorište za Bitcoin preduzeća.

CiprusNeo i pčela

Slične vesti


Post Altcoin

Cena Bitcoin-a se smanjuje nakon glasina kineskih banaka

Post Altcoin

Drugi život? Neuspeli DAO kreatori se bave povratkom povratka

Post Altcoin

BitOcean izdaje dvosmerni Bitcoin bankomat za konkurisanje sa tržišnim liderima

Post Altcoin

Zašto bitkoin treba biti razbijen u bitove

Post Altcoin

Bitcoin cena koči 10% dok kineske berze zaustavljaju depozite banaka

Post Altcoin

Priprema za regulaciju blokchain-a u post-Obamaovoj eri

Post Altcoin

Izveštaj o BitLicense-u CoinDesk-a sada dostupan

Post Altcoin

Marc Hochstein, američki banker, pridružio se CoinDesk-u kao uredni urednik

Post Altcoin

Altcoin Uptick zavrsava kao bitkoin cijene

Post Altcoin

Blockchain Pros Debate izazivaju izazove za pametne ugovore

Post Altcoin

Altcoins će se srediti u Feathercoin sastanku u Oksfordu

Post Altcoin

BitInvestov Coincard je Prepaid MasterCard za Bitcoin Lovers