Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote | RS.democraziakmzero.org

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote

Fluks partija Australijski želi demokratija da bude više kao tehnologije.

Počiva na ideji da criptocurrenci tokeni jahanje na blockchain mreži može da služi kao platforma za online glasanje, fluks Partiis nastoji da smanji prepreke za usvajanje zakona, čime se pomaže vlade bolje držati korak u današnjem povezana, brzo rastućem svetu.

Šire gledano, međutim, manji politička stranka želi vlast da radi u stalnom stanju promene, i da koriste blockchain tehnologiju da ispune ovaj cilj.

Prema ko-osnivač potok stranke Mak Kaie, glavni problem sa politikom je da je stagnira i sporo kreće, okruženje gde oni koji ga stići do vrha, ostati na vrhu, a oni koji čine ga vole obrtanje i radi za svoju korist da rade dobro za narod.

Ovo je naročito izražen u Australiji, fluks stranka tvrdi, gde je korupcija rampantand sastojci su razočarani sa onima koji su trenutno na vlasti. Kao dokaz, grupa navodi kako su dve glavne političke partije opposeda Federalna komisija protiv korupcije kao države zasnovane Nezavisne komisije za borbu protiv korupcije (ICAC).

Fluk pokret je sve o reorganizaciji vlasti i direktnog osnaživanje, sličan cilj u većini criptocurrenci projekata. Iako je mnogo puta, ove stvari su lakše reći nego ostvarena.

Criptocurrenci projekti koji su pokušali slične inicijative su muči pitanjima upravljanja, često pokušavaju da daju svakome pravo glasa bez obzira koliko obrazovan ili emocionalno su o određenoj temi.

Ali Kaie i njegov suosnivač, Natan Spataro pomislio dosta o takvim pitanjima i veruju da imaju nove rešenja.

U kaie umu, sistemi mogu da rade ovako: Ako puno sastojaka nije odlučio da glasa o dozvoli smrtnu kaznu zbog toga što nisu mislili da će se ikada prošlo, a onda se to zapravo, novi listić mogao izaći sledeći dan. I zato što je smrtna kazna je veoma odrekla u Australiji, ljudi bi ispalo da glasa da poništi to.

Spreči Brekit

To je zamišljen kao veoma reaktivni sistem, onaj koji neki građani Velika Britanija možda žele da imaju. Nakon nekoliko 'Brekit' - Referendum u Velikoj Britaniji da glasa da ode ili ostane deo Evropske unije - pristalice izašao kažu da žalim svoje decisionas ekonomske reperkusije nesigurnost u zemlji uvećava.

I, prema Kaie, fluks partije demokratija-as-a-service platforma je otkloniti u korupcije. U okviru platforme, svaki konstitutivni dobija jedan glasački token po pitanju koje može da se potroši za "da" ili "ne".

Tu su i bonove nazivaju 'političke tačke "koje se mogu trgovati ako sastavni ne želi da glasa o određenom pitanju i umesto toga želi da svoj glas na drugo lice. Političke tačke se takođe mogu koristiti da se stavi pitanje napred za glasanje.

"Mi pokušavamo i izoluju monetarnu ekonomiju od glasa ekonomije," Kej primetio.

Fluk partija povećava troškove prilika u jednačinu da zaustavi ljude od glasanja nasumično za pitanja nisu dobro upućen ili ne stalo. Jer korisnici mogu dobiti političke poene ne glasaju, oni su dali pozitivno pojačanja da glasa samo o pitanjima koja im je stalo.

To je pomalo kao aukciji, gde pojedinci mogu da naprave ponude na glasačkim tokena koji se ne koriste. Politički poeni će biti stvorena sve vreme, a zatim ravnomerno raspoređeno među svim korisnicima.

U nastojanju da odgovaranja spekulacije su tokeni ne može zameniti za real-vrednost u svetu, kao što su Fiat novca, koji bi trebalo da obeshrabri izborni obuku ili sredstva za kupovinu glasova, proces zabranjen u mnogim zemljama i influence u većini drugih.

"Idemo veliki trud da se uverite da je ovo veoma egalitaran projekat koji daje svakome reč", rekao je Kej. "To je kao kapitalizam ako ste imali veliki porez na dohodak plus osnovni prihod kao dobro."

Glasajte za idealizma

Trenutno je potok stranka ima za cilj da se jednog predstavnika u Tasmaniji Senata tokom 2. Izbora jula. U Australiji, rekao je on, to nije tako dugo udarac, jer neko može da bude izabran sa onoliko malo koliko 14,000 glasova.

Dok članstvo Fluk je trenutno samo 3.048, to je jedna od najpopularnijih malih stranaka u zemlji. I Kej kaže da ta stranka počinje od $ 25,000 društvenu kampanju medija u nedeljama koje do izbora.

Tokom ostatka godine, potok stranka će se stavlja predstavnike u državnim izborima i izborima savet nivou. Kandidati su svi dobrovoljci (plus Kaie i Spataro), ali nijedna od ovih učesnika će biti glasanje sa svojim savesti.

Umesto toga će predstavnici glasati u odnosu na to kako su njihovi birači glasati na Fluk platformi. Na primer, ako 50% od sastojaka glasa u korist računa i 50% glasova protiv zakona, tri Fluk predstavnici će glasati za i tri će glasati protiv.

U nastojanju da zadrži Fluk platformu decentralizovana, platforma će učvrstiti sve glasova za Bitcoin blockchain. Ova odluka, tvrde oni, drži Kaie i Fluk pokretanje out of važnu ulogu drži podatke birača.

Pokretanja će koristiti distribuirana hash tabelu koji se čuvaju od lanac koji je vezan za jedan hash uskladišten u Bitcoin transakciju koja može predstavljati milion glasova.

Iako ovo može zvučati Esoteric, a mnogi izveštaji su pozvali ludorije fluksa Partije - radi na platformi parlamentarne reforme, umesto tradicionalnog platforme poslova i rasta, itd - idealista, Kej misli da je više pragmatična nego naivnim viziju pravedna budućnost.

"Ako smo u pravu, ovo je jedna od stvari koja čini demokratija 10 puta bolje nego što sada imamo", rekao je on, dodajući:

"To je vredno kockanje."

Bailei Reutzel je veteran finansije reporter, nedavno pokriva ukrštanje tehnologije i finansija za PaimentsSource.

Njen najnoviji projekat Moneitrippingis novinarsku projekat Feature-stile fokusirana na istraživanje novac, politiku i finansije u Americi.

AustraliaPoliticsGovernment

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin Tool Tool CoinShuffle se vidi prva transakcija

Post Altcoin

Banke, korupcija i kripto: Može li Bitcoin promijeniti Indiju?

Post Altcoin

Spark Capital, Aleph uložio 2,5 miliona dolara ulaganja u Coloured Coins startup Colu

Post Altcoin

Bitcoin Bank Flekcoin će se zatvoriti nakon krađe bitkoina od 600 kilograma

Post Altcoin

Bitcoin u 2018: Godišnja politika izazvala apolitički novac

Post Altcoin

Unutar MAST: Mali poznati plan za unapređenje Bitcoin Smart ugovora

Post Altcoin

Split na Forksu? Lideri Blockchain-a naučite teške lekcije od skaliranja bitkoina

Post Altcoin

Kako Auroracoin primorava diskusiju o digitalnoj valuti na Islandu

Post Altcoin

Usluga Bitcoin-to-Gold se suočava sa klasterima zbog navodne prevare

Post Altcoin

6.000 trgovaca u Rumuniji mogu sada da se uključe u plaćanje bitkoina

Post Altcoin

Australijski autobuski putnici uskoro mogu platiti tarife sa Bitcoinom

Post Altcoin

Platforma za trgovinu derivata bitcoin Coinarch proširuje se u Kinu