MakerDAO i više: potraga za stabilnom stabilnom produkcijom se nastavlja | RS.democraziakmzero.org

MakerDAO i više: potraga za stabilnom stabilnom produkcijom se nastavlja

MakerDAO i više: potraga za stabilnom stabilnom produkcijom se nastavlja

Update (09.20 u UTC, 24. Januar): Ovaj članak je ažuriran sa odgovorom thether predstavnika.

Obično, niko ne slepi miševi na oku kada je cena jedne criptocurrenci padne 30 odsto tokom jedne nedelje. Ovo je divlji zapad, na kraju krajeva.

Ali, kada se to desilo u DAI ovog meseca, glave se, pre svega zbog toga što je simbol je specijalno dizajniran da održi PEG sa američkom dolaru.

Jedan od sve većeg broja kripto tokena spominju kao "stablecoins," ovi criptocurrencies su projektovani da prilagode svoje zalihe kao tržište smene, izdavanje kada cene rastu i povlače kada padnu, u nastojanju da zadrži svoje cene stabilan.

Nazvan "sveti gral" od criptocurrenci, stablecoins su najavila kao način da se ojača komercijalni slučaj za blockchains, jer mnoge firme zaziru od nestabilnosti povezan sa sektorom.

Slučaj u tački: sve veći broj decentralizovanih aplikacija (Dapps) oslanjaju se na etar, a na unutrašnjem kripto bonove zavisi od etru, kao način da se distribuira vrednosti. Kao rezultat toga, nepredvidivim tržišta promene u ceni etra može prouzrokovati haos u sistemu.

Dapp korisnici će biti manje verovatno da provedu svoje žetone ukoliko veruje da je vrednost može da kontrira preko noći; obrnuto, treba da potencijalni korisnici sumnja u vrednost Dapp tokena će pasti, koji bi mogli da ih obeshrabri da učestvuju uopšte.

Iz tog razloga, runa Kristensen, osnivač MakerDAO, kompanija koja stoji iza DAI stablecoin, koja je pokrenuta u decembru, izjavio je CoinDesk:

"[Stablecoins] su prvi korak pre nego što zapravo ne vidimo ništa drugo zanimljivo dešava. Ja bih rekao da je razlog zašto je blockchain svet je toliko para-oprezni. U osnovi zato što jednostavno ne mogu da posluju u nestabilnom okruženju."

I u ovoj potrazi za stabilnosti, interesovanje za usavršavanju tehnologije stablecoin izgleda u porastu kreće u 2018. Godine.

Nije samo jedan All-Star grupu investitora, uključujući Andresen Horovic i Pantera kapitala, back stablecoin projekta pod nazivom basecoin u oktobru, ali CoinDesk je čuo više takvih projekata su na putu.

Plus popularnost u Kini BitCNI - koja je vezana za kineski Renminbi, a nije u potpunosti zamenio Renminbi trgovinske parove zbog strogog regulisanja Fiat / kripto dionicama u zemlji - dovela Christensen opisati stablecoins kao "prilično najbolji primer blockchain obavljeni baš u trenutku. "

Ipak, prema kritičarima, DAI kratak čarolija trgovine za oko 72 centsonli najavljuje predstojeće propasti da je tržište videla nekoliko puta već sa stablecoins.

Zlokoban početak

Dok stablecoins vidi trgovanja na desetine milijardi dolara dnevno, mnogi kripto entuzijasti su se zove tehnologiju je "jedna tačka neuspeha" za celu kripto industriji.

Preston Birn, nezavisni konsultant i bivši glavni operativni direktor i pravni zastupnik Monak industrije, čak toliko daleko da pozove otišao stablecoins je "jedinstven najgluplju stvorenje u celom univerzumu", aludirajući na Bugblatter Zveri iz "Vodiča The Hitchhiker ka Galaki. "

I takve kritike nisu potpuno neosnovani.

Možda najpoznatiji od stablecoins je SFF (SAD dolar Pojas), koji deluje kao stand-u za dolar na nekim od najvećih svetskih criptocurrenci razmene. I dok je funkcija izgleda da potvrdi svoje postojanje, kompanija koja stoji iza medalje, Popuštam doo, je video svoj deo kontroverze.

Na primer, prošle godine, Popuštam doo je navodno hakovan za $ 30 millionin USDT.

I u talasu nedavnih optužbi, odnos između Tether Limited i Bitfinek razmeni je oštro je kritikovao.

Dok SAD kripto TETHER je dolar-vezana je oko od jula 2014. Godine, ranije pod imenom Realcoin, Bitfinek, pod velikim pritiskom nakon gubitka bankarskog odnosa i mogućnost slanja Fiat elektronski transferi, uvela u širu upotrebu u lancu stablecoin u 2015. USDT u velikoj meri se kao zamena za tradicionalne bankarske usluge, omogućava korisnicima da povuče i depozit dolara brzo iznosi.

Ali od tada, bilo je mnogo kontrola od bliskih veza između Bitfinek i TETHER (kompanije imaju zajedničko vlasništvo i upravljanje) i optužbama o lošem upravljanju. Neki, najizrazitije pod pseudonimom bloger "Bitfineked" su otišli ​​toliko daleko da tvrde da CMT nema materijalne osnove, a umesto toga stalno upumpava na tržištu za pomeranje cena Bitcoin naviše.

Obraćajući se CoinDesk, predstavnik Popuštam rekao, "Isti principi su uključeni iu Bitfinek i TETHER od početka. - To nikada nije bila tajna Predlozi koji SFF-a nema materijalnu osnovu nema zasluga Popuštam je punu podršku dolar za dolar.. "

U decembru, portparol Bitfinek i TETHER rekao je predstojeća revizija će pokazati da su Tether tokeni punu podršku. Kompanija je takođe ugrožena pravna actionagainst svojih onlajn kritičara.

Slična pitanja i proganja NuShares nakon distribucije NuBits stablecoin u 2016.

Iako je projekat krenuo da održi stabilnost valute putem ekonomskih stimulacija, nakon talasa hakera i navodnog manipulaciju PEG aktera, stablecoin trgovalo za nisko kao 10 centi iste godine.

U to vreme, NuBits jezgro programer Džordan Li okrivio blunderson "samoubilačke tendencije" u zajednici.

Mali broj, velike greške?

Slično navodi kritičara koncepta je suspenzija trgovanja BitUSD, što je možda prvi stablecoin, na razmeni BitShares u 2014. Godini nakon bezbednosti bug je pronađen u kodu.

Ipak izuzetno, u četiri godine od koje su se dogodile, BitUSD je uglavnom održava njegov paritet - iako je "uglavnom" je i dalje problematična.

Prošle nedelje, BitUSD hit $ 1.10 po novčić, prema CoinMarketCap. Mala odstupanja ovog tipa bi moglo da podstakne trgovce da iskoristi.

Ili kako je rekao Kristensen, "Ako kupujete DAI na nešto manje od jednog dolara i prodaje DAI na nešto iznad jedan dolar, na tržištu za dolar-denominirani, to je kao veoma jednostavan način da u suštini arbitraže neefikasnosti tržišta. "

Međutim, Kristensen je rekao, malim cena istih ovih stablecoins izgleda da su na CoinMarketCap ne prevede na cenu valuta na pojedinačnim razmenama.

Umesto toga, zbog kako CoinMarketCap izračunava prosečnu cenu criptocurrencies, "došlo je uvek će biti ovo nestabilnost efekat očigledno na top listama cena", rekao je on.

Za njega, to nema smisla da tvrde da je tehnologija ne radi samo zato što je video nekoliko zamke, jer postoje stablecoins uspešno posluju na tržištu danas.

"BitUSD je jedan od prvih zaista dobrih primera pametne ugovora ili blockchain 2.0 tehnologije zapravo radi jako dobro i posebno, pružajući realan korisnost na način da skoro nijedan drugi blockchain stvari je ranije", rekao je Kristensen.

Sirova infrastruktura

Ipak, prema Christensen, razlike između CoinMarketCap i razmene gde se trguje DAI i nisu bili krivi za pad taj novčić je prošle nedelje.

Umesto toga, oni cena istih, Kristensen spekuliše, bilo zbog trgovine bot na tržištu odluka nestao na kineskom razmeni, Bibok. Kada se to market mejker pao, još jedan Visokofrekventna Trgovina Bot počeo krivljenje medijuma cenu, on predložio. Naglašavajući svoju tvrdnju, DAI i trgovalo za $ 1.10 na drugoj razmeni, Gatecoin, istog dana je otišao za 72 centi na Bibok.

I to nestabilnost spooks kripto entuzijaste, koji su zabrinuti zbog potencijalnog "Black Svan događaja" ili "Smrt spirale." U takvom scenariju, infrastrukture u stablecoin je podržana od strane iznenada pada, a zauzvrat gura stablecoin dole i sa njim ceo više milijardi dolara kripto tržište.

Ali, kao što je ova tehnologija unapred, stablecoin stvaraoci grade u predostrožnosti.

Na primer, tim iza MakerDAO rekao da je ublažila mogućnost smrtne spirale podržavajući DAI sa najrazličitijim podržavaju sredstava, u narednom verziji DAI tokena da bude oslobođen ovog leta.

"Dakle, [crni labud događaj] je veoma teoretski i treba da se desi samo u uslovima krajnjom nepažnjom. Sa pravilnom diversifikacije bi trebalo, u teoriji, moguće da se spreči sa 99,9 odsto sigurnošću", rekao je Kristensen CoinDesk.

I svi ovi slučajevi izgledaju samo da pokazuju da je tehnologija, i okolni kripto infrastruktura, ipak je toliko nova da bi trebalo očekivati štucanje.

"Zaista u ranim fazama tržišta za novu stablecoin su definitivno neki od najčudnije tržišnih uslova", rekao je Kristensen.

On je uporedio DAI pad na cenite pada BitUSD je nakon njegovog lansiranja, objašnjavajući da je pre ove stablecoins postati široko trguje na određenom tržištu, oni su podložni robota i bube.

Kao Andi Milenius, inovator u MakerDAO, rekao CoinDesk:

"Kada DAI i zapremina je desetine miliona, a onda se pokazuje nestabilnost, moraćemo nešto zanimljivo da razgovaramo."

Slične vesti


Post Altcoin

Zašto bitkoin treba biti razbijen u bitove

Post Altcoin

BitHalo: pametni ugovori bez blokiranja lanca blokova

Post Altcoin

Bitcoin cena pada preko 250 dolara Mark

Post Altcoin

Konzenzus 2018 Pobednici meceva Kreirajte rešenje za osiguranje blokova

Post Altcoin

Microsoft Azure CTO želi Blockchain da poveže svaku industriju

Post Altcoin

Bitcoin Sign-Ups za Intuit KuickBooks više od očekivanog

Post Altcoin

Bitcoin Bank Flekcoin će se zatvoriti nakon krađe bitkoina od 600 kilograma

Post Altcoin

NEM fondacija: Ukinuti fondovi za koinchek nisu poslali na razmjenu

Post Altcoin

Bitcoin treba agresivnu pravnu odbranu

Post Altcoin

Možete povezati Monero transakcije - ali koje? I kakav je uticaj?

Post Altcoin

Indijsko Bitcoin Ekchange Unocoin pokreće 1,5 miliona dolara

Post Altcoin

Plan MASTer: Bolji Bitcoin Smart Contracts mogli bi da idu u život ove godine