Donald Trumpova tranzicija je suđenje za pametne ugovore | RS.democraziakmzero.org

Donald Trumpova tranzicija je suđenje za pametne ugovore

Donald Trumpova tranzicija je suđenje za pametne ugovore

Kada je položio zakletvu kao 45. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država u januaru naredne godine Republički Novoizabrani predsednik Donald Tramp, nova era rasprostranjenog deregulacije se očekuje da počne.

Pojačani uz podršku republikanskog-led kongresa, Tramp se zakleo da izbriše potrošača i investitora zaštite koje on tvrdi ubije poslove u gotovo svakom velikom uređenom industriji, od healthcareto energije productionto finance-- od kojih su svi bili ciljani za ometanje od blockchain inovatora.

Problem je, u ovoj ranoj fazi razvoja blockchain, jedini masovnog sprovođenja određene vrste samo-izvršenja kod veruje da drže najveći potencijal okončan u ukupnom neuspeha.

Ranije ove godine, bezbroj investitori bespomoćno u časovima nakon hack DAO, a distribuira autonomne organizacije koja pokrenuo milione dolara koristeći okvir podzakonskih akata i tok rada snimljene sebe izvršavanje koda pod nazivom pametnim ugovora. DAO imao šefa i bez nadzora.

Obećanje blockchain koji vodi do kolapsa Tao je da se ove i druge poslove back-office biti kodirani korišćenjem distribuira knjigu Ethereum, stavljati investitori i tvoto rade zajedno, bez posrednika.

Ispostavilo se da ipak, oversightvas potrebno posle svega. Funkcije u kodu su iskorišćeni za odvod Tao milione dolara da je pokrenuta, a jedini način da se zaustavi gubitak je za grupu iza Ethereum za koordinaciju ogroman napor da se resetovati sistem.

Same kriptografske zaštite koji su omogućili kod tako siguran da je sprečen da se menja.

"Kod je zakon" je mantra izgovorio neki od najekstremnijih zagovornika tehnologije - pre Ethereum "teško viljuške" spasila investitore odvrtanjem što je ugovor bio prevareni u izvršavanju.

Sada, u vođstvu do očekivanog inauguracije novoizabranog predsednika Donald Tramp, ogromne dijelove finansijskog sektora eksperimentišu sa sličnim načinima da se automatizuju širok spektar usluga koje koriste pametne ugovore i slično samo-izvršavanje koda.

Ali, uz tranziciju vlasti, proces ono što je potrebno da se napiše pametne ugovora se izmenjen izgled kako bi se osiguralo haos okružuje Tao ne olakša put u mainstream finansija.

Razvija blockchains

Već postoje neki roman dobija pametne ugovore koji se sprovodi od strane poput R3CEVand Digital Asset Holdings, koje su u velikoj meri usmerene na racionalizaciju ubankarskite transakcije i post-trgovinske usluge.

Kao blockchain kompanije pripremaju za velike deregulacije preko industrijama, $ 7.6bn investitor komunikacije firma Broadridge (koji je potrošio $ 95m sredstava blockchain-related) naporno radi gradi svoju rešenje.

Prošle nedelje, šef blockchain tima Broadridge je razgovarao sa CoinDesk o tome kako da proverite da li proces rada sadržana u blockchain-based pametne ugovora može se menjati nakon što pokrenu.

Broadridge globalni šef strategije i blockchain olova, Vijai Maiadas, rekao CoinDesk:

"Ako imate pametni ugovor koji važi u određenoj regulatornog režima i to se više ne važi, onda morate da kreirate novi smart ugovor, kao i verzije dva će raditi na veoma sličan način sa nekim podešavanja, u odnosu na. Verzija jedan. "

Za programere koji su naučili lekcije iz kolapsa Tao je, prelaz između ove dve verzije ne moraju biti opasniji od tranzicije samih regulatornih režima, u skladu sa pametnom ugovora istraživača i Kornel prof Emin Gun Sirer.

Ali za programere koji nisu u potpunosti naučili lekciju DAO, Sirer dao teškoj upozorenje šta mogu da očekujem.

"Pametne ugovori bez escape otvora su kao programe bez sigurnosnih provera u kombinaciji sa ugovorima bez arbitražnih klauzula", rekao je on CoinDesk. "Vaš kod će poći naopako, vaša organizacija će raditi na način koji nisu predvideli, vaš novac će se izgubiti, a vi ćete imati apsolutno nikakve pribegne."

Trumpian poslovna logika

Drugi način da se misli o ovim pametnim ugovora je kao kodirani poslovnom logikom toka rada.

Kada ove pametne ugovori su pokrenuti, njihova poslovna logika transacts podatke i beleži rezultate na nepromenljivog, zajednička blockchain baš kao i svakoj drugoj transakciji.

Tokom regulatorne promene režima, sastav toj logici treba da se menja tako da odražava promenljive zahteve za šta treba da se informacije zarobljen i čuvati, i koje informacije mogu odlutala u digitalnom etar neregistrovani.

Ali, po samoj prirodi blockchain, postojeći zapisi prijavljeni pod poslovne logike ranijeg režima ostaju nepromenjeni.

"Taj podatak je generisana u tom okruženju i to je nepromenljiva", rekao je Maiada. "Ono što će se desiti je da će biti drugačija poslovna logika koja će generisati te podatke."

Do sada, pozicija Donald Tramp u vezi razvoja blockchain je nepoznat. Ali poslovna logika regulisane smart programerima ugovora se očekuje da kodira je izvesnija.

U početku, Trump je težak razgovor ka bankarskoj industriji koja vodi do njegovog izbora, pomogao da doprinese bankari u velikoj meri podržavao demokratskog predsedničkog kandidata Hilari Klinton, u skladu sa Vall Street Journalreport.

Ali pošto izbora ti isti bankari došli su do Novoizabrani predsednik.

Među Aduta deregulacija planira da je obećao da će "demontažu" mnogo Zakona Dod-Frank koji je koštao finansijskog sektora $ 36bn troškova usklađivanja tokom šest godina.

Escape otvore

Ali poništavanje regulatornih obaveza u okviru smart svetu ugovora nije lako kao brisanje starih uslova i dodavanje novih.

Danas, Broadridge je čuvana tajna detalji njegovog rada da se pojednostavi investitora komunikaciju, ali profesor Sirer tvrdi da će ključni regulatorni fleksibilnost da se postigne tehnologiji poznatoj kao "pobegne vrata".

Ako Broadridge ili bilo koja druga regulisana institucija trebalo da pokrene pametnu ugovor prethodno da Trumpa inauguracije, pobegne otvore kodirane u nastanku bloka će sprečiti ugovor sa ponestaje kontrole, kao što se desilo sa Tao.

Sirer razbija ove kodirane escape otvore u dve kategorije. Prvi je centralizovana zaobilazno, koji tvrdi da oduzme distribuirani sistem na vrednosti postavljanjem svoj konačni kontrolu u rukama jedne osobe ili entiteta.

Međutim, ranije ove godine, on je publishedthe specifikacije za decentralizovanu izlazu (DEH) koji bi mogli da pomognu regulisane entiteta ostati u skladu sa promenljivim zahtevima vithoutcompromising na "poželjne osobine" nekog blockchain.

Sirer opisao takav implementaciju to CoinDesk:

"Morate očekivati vaš pametni ugovora prijave se ažurira tokom vremena, posebno u sistemu kao što je to kada se zna da se stvari promene u budućnosti. Kada ste razumeli to mora da se desi, izgradnja potrebne beg poklopce je samo troškovi poslovanja. "

Novac potrošiti

Trenutno, Broadridge je samo u najranijim danima svog pametnog razvoja ugovora.

Maiadas rekao CoinDesk njegov tim od 30 gradi uglavnom na Ethereum blockchain, sa drugim eksperimentima koriste Digital Asset Modeling Language (DAML) created bi Digital Holdings sredstva (u kojoj je njegova firma je investitor), kao i Hiperledger konzorcijum, od čega Broadridge je član.

Ali sa $ 2,9 milijardi u prihoda prošle godine od njegovih proki servisa i 85% udela na tržištu u SAD, Broadridge bi uskoro mogao da se koristi blockchain da pomogne globalni investitori komuniciraju na više sofisticirane načine.

To je upravo taj potencijal da Sirer misli da je razlog firma proveo tu $ 95m na prvom mestu.

Dok Maiadas ne bih išao u detalje o tačno kako se investicija se koristi za izgradnju blockchain aplikacija, sposobnost da ostane okretan u lice stalno promenljivim zahtevima, a jos usklađivanje prednosti zajedničkog, nepromenljivog knjizi je centralna do kompanije investicija.

Nedavno objavljena godišnja reportdescribed imovina stečena od akcionara komunikacijska platforma Inveshare kao što Broadridge je "dinamičnu arhitekturu" koji će pomoći da "brže razvijaju Aerodinamičan distribuiraju knjigu u narednih nekoliko godina."

Osnovana sistemi

Srećom, veći deo radnog procesa koji finansijske institucije poput Broadridge ponašanja je već u velikoj meri uspostavljena, za razliku od DAO.

Ovi utvrđeni radni procesi znače da, iako Tramp kreće da imenuje članove svog kabineta i postaviti okvir za deregulacije, uključujući i imenovanje novog chairmanof Komisije za hartije od vrednosti, ima dosta posla da se uradi.

Prema rečima šefa tabb Grupe za istraživanje Fintech i bivšeg glavnog operativnog oficira u NISE tehnologije, Terri Roche, u "ogromnom količinom iteracija" su radni procesi su prošli da ih zrela da bude napisan kao samostalno izvršavanje koda.

Trik je u tome da se osigura da kod koji je napisan tačno odražava vorkflovitself.

Roche rekao CoinDesk:

"Tamo će morati da budu značajni strogost, sledeće generacije toolsets da će morati da se primenjuje na pametnim ugovore u ovom okruženju da shvati šta će uticaj tih koda baza biti i mislim da je još važnije, da shvate stabla neželjenih posledica koje mogao da izađe iz skladišta izvornog koda. "

Smart (er) ugovori

U potrazi za izgradnju pametne ugovore sa escape otvora i možda drugim sredstvima da se izbegne Tao sudbinu, a s druge svoje obećanje, jedna stvar je jasna: dok manje propis može da znači manje posla za bankare i regulatora, proces promene neće nužno biti manje vremena da kodere.

Maiadas kaže CoinDesk njegova firma ima "čekaj i vidi" pristup vidi "kako je nova administracija se bavi trenutnom regulatornog okruženja", ali je dao nikakve indikacije da je posao njegov tim će prestati ili čak uspori.

Sirer podržava ideju da nema razloga za čekanje, sve dok se programeri grade escape otvore da ne postanete kriptografski zarobljen u starom regulatorne strukture.

Sirer zaključio:

"Zgrada mora nastaviti sadašnjim tempom iz prostog razloga što su regulatori imaju vrlo mekan na dodir u ovom trenutku i nema razloga da predvidi regulatora koji dolaze u prostor sa teškim rukom. Ja ne vidim da se to dešava u ovom trenutku a ja ne za naredne četiri godine. "

Slične vesti


Post Altcoin

Kalifornijski zakon o bitkoinu je sakrio državni senator

Post Altcoin

Pokreće knjigu o bitkuin peer-Revieved Academic Journal

Post Altcoin

Kontroverzni izvršni direktor Neo i Bee povrće nakon nestanka

Post Altcoin

Najnoviji projekat Pieter Vuille: Izgubiti bitkoin teže da se izgubi

Post Altcoin

Blockchain Pros Debate izazivaju izazove za pametne ugovore

Post Altcoin

Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru

Post Altcoin

Kalifornijski političar se suočava sa podnescima o ostavci usred nesreće Altcoina

Post Altcoin

Bitcoin Sign-Ups za Intuit KuickBooks više od očekivanog

Post Altcoin

7 Trgovci stvari trebaju razmisliti prije nego što poslužite bankomata Bitcoin

Post Altcoin

Bitfin Drugi dan: Potreban nam je globalniji, organizovani Bitcoin edukacija

Post Altcoin

Bitcoin Ekchange Operator Optužen za snimanje kreditnih unija

Post Altcoin

Unutar Zcash Audit: zašto je Anonimous Blockchain Projekat potrošio $ 250k na suđenju po vatri