Accenture: Apsolutna nepropusnost će ubrzati napredak bloka | RS.democraziakmzero.org

Accenture: Apsolutna nepropusnost će ubrzati napredak bloka

Accenture: Apsolutna nepropusnost će ubrzati napredak bloka

Dejvid Priuštite je generalni direktor i šef accenture tržištu kapitala blockchain praksi.

U ovom mišljenju komadu, Priuštite razmatra kako nepromenljivost koji obezbeđuje poverenje u permissionless blockchain sredinama predstavlja poteškoće za finansijske firme koje žele da se prilagode novim slučajeva upotrebe preduzeća.

U permissionless okruženju kao što Bitcoin, apsolutno nepromenljivost je jedan od najvećih prednosti blockchain je.

Za one koji veruju samo u permissionless načinu blockchain rešenja, nema potrebe da razgovara alternativa. Ali, kao što je industrija istražuju nove upotrebe za blockchain izvan criptocurrenci i permissionless sistema, biće situacija kada taj isti immutabiliticould otežavaju tehnologija napreduje.

Za decentralizovane criptocurrenci sisteme, nepromenljivost je od ključnog značaja u izgradnji poverenja između strana i vere u sistemu, a koji je rezultirao u brzom interesa i rast u ovoj oblasti. Vrednost svih blockchain zasnovanih valuta u opticaju je bio $ 14.37bn sredinom juna, sa cenom od Bitcoin samo raste $ 300since maj.

Ali, gledajući iza criptocurrencies, blockchain ima ogroman potencijal da transformiše svet tehnologije preduzeća. Od finansijskih usluga zdravstvene zaštite, i od energije za obrazovanje, sposobnost da bezbedno, sigurno i transparentno snimanje i čuvanje podataka u decentralizovanom i distribuirane baze tek počinje da se razume.

U okviru sektora finansijskih usluga, nivo interesovanja za permissioned sistema brzo raste. Nedavno objavljena Izveštaj Svetskog ekonomskog foruma napomenuti da su 2.500 patenata podneto u samo poslednje tri godine. Više od 90 firmi su se pridružili blockchain konzorcijuma, 90 banaka se bavi blockchain diskusije i uloženo više od $ 1,4 milijardi.

Blockchain ima mnogo praktičnih aplikacija u okviru finansijskih usluga odmah. Banke, Tržišta kapitala firme i osiguravajuća su uključeni u suđenja, piloti, dokaza studija koncept i početnih proizvodnih rešenja. Revizije i podataka za praćenje mogućnosti Blockchain je počinju da budu raspoređeni u novim postavkama poput plaćanja, referentnih podataka, knov-iour-klijenta i finansiranje trgovine, na primer.

Nepromenljivost je očigledna prednost u većini slučajeva. Ali isto tako je sve jasnije da će biti slučajeva u kojima apsolutno nepromenljivost je jedna od najvećih prepreka stoje na putu usvajanja blockchain je.

Evo zašto

Kupci bilo finansijskog sistema imaju očekivanje da se nešto može uraditi "kada su stvari krene naopako" (koja je neizbežna). Nove ili postojeće finansijske institucije neće biti ugodno, ili čak u stanju da od regulatornog perspektive, da rade sa sistemima koji ne dozvoljavaju sredstva da popravi probleme brzo i efikasno.

Kompanije će uvek treba da imaju kontrolu nad svojim tehnologiji i platformama. Ova kontrola omogućava im da pravilno upravljaju rizikom i ispunjavaju kompleksne regulatorne zahteve da rade pod. Njihovi menadžeri rizika će ga očekivati i njihovi regulatori će ga tražiti.

Prelazak u permissioned blockchain okruženja daje im ovu kontrolu, ali je ovde da apsolutna nepromenljivost predstavlja niz izazova.

Ovde smo se fokusira na pet važnih:

· Skladištenje podataka: U svetu gde svaka transakcija ostaje na blockchain stalno, njegova veličina će nastaviti da raste predstavljajući eventualno skladištenje challengesaround podataka. Tvrde i meke viljuške, i orezivanje, mogu da ublaži neke od ovih skladišta sistem stresa. Trenutno, obim transakcije su niske, ali slučajeva upotrebe koji uključuju na-lanca će skala podaci proširiti i da će biti potrebna nova rešenja.

· Nezakonite radnje: Na nepromenljiv blockchain, nezakonite ili opake aktivnosti mogu stajati korigovane. U nedavnom slučaju $ 60 miliona pametnih hack ugovora DAO, učesnici uspeli u izgradnji konsenzusa da se vratite transakciju stvaranjem čvrstog viljušku. Međutim, mnogi se ne slaže sa odlukom i nastavili da posluju na originalnom lancu. Hard viljuška rešenje je tupim predmetom koji može samo praktično može smatrati da primenjuje brzo nakon izdavanja. Ovaj pristup će biti suviše praktično za veću skali ili visokim ulozima poslovnih procesa. Čak i korisnici permissionless sistema su počele da se fokusiraju na difficultiesassociated sa ovim pitanjem.

· Operativni greške: greške transakcije rezervaciju su suviše česta tema u finansijskim uslugama. Moramo pretpostaviti da ljudska greška nikada neće biti u potpunosti eliminisati. Izvršenja u preokretu transakciju u rastvoru blockchain zasnovan nije uvek prihvatljiv odgovor i informacije MIS-karton može biti poverljivi ili po zakonu obavezan da se uklone.

· Stalni nestašluk: I nestašluk takođe će ostati na blockchain zauvek. Pornografija je već trajno ugrađen na Bitcoin blockchain. Osim toga, više od 250.000 klasifikovanih američkih diplomatskih depeša objavljenih Vikileaks su tamo. Nije nemoguće zamisliti kako druge osetljive podatke - možda naši otisci prstiju ili naši brojevi socijalnog osiguranja - mogao završiti tamo jednog dana isto. U decentralizovanom sistemu, ovo može biti tolerisana. U velikoj meri regulisane industrije kao što su finansijske usluge, takvi rizici će morati da se ublaži.

· Regulatorni odnosi na: Politika i lični podaci mogu biti nekompatibilni sa nepromenljive blockchain. Generalne regulacije Evropske unije dolazni o zaštiti podataka, reper odluka oko privatnosti potrošača podataka i vlasničkih prava, ima finansijske institucije za kodiranje da osigura njihove dalje tek oformljene blockchain platforme će se pridržavati ovih strogih regulatornih smjernica. I Zakon SAD Kreditni sajam izvještavanje, Zakon o Grem-Lič-Blilei i SEC je "Uredba SP" zahtevaju lične finansijske podatke da je redactable - nešto što nije moguće na nepromenljive platformi.

Jedna stvar je jasna - mi živimo u nesavršenom svetu u kome će se vršiti greške, podaci će morati da se ažurira nakon događaja i evidencije kao lične podatke će morati da se briše da ispuni regulatorne zahteve.

U permissioned sistemima, verujemo da dodavanje kombinaciju tehničke sposobnosti da napravi promenu sa upravljanja konstrukcijom koje učesnici mogu verovati i revizija će biti osnova za "pragmatičan nepromenljivosti."

To će otvoriti put za veću blockchain usvajanje izvan sveta criptocurrenci. Veliki broj rešenja su u igri (uključujući i onaj koji se uvode): poboljšanje tradicionalne račvastoe pristupa, koristeći "ručno prepisivanja," usklađivanje off-lanac rešenja i koristi kriptografiju tako promene zaista mogu biti na blok, ali će takođe ostavi "ožiljak" tako da one postanu trajno identifikovati.

Kao blockchain je alat nastavlja da raste, vidimo tehnologija razvija da zadovolji potrebe različitih industrija. Decentralizovana criptocurrenci je popularizovao ovu tehnologiju i zauzima značajno mesto u društvu. Kao i kod svih novih tehnologija proboja, za svet u korist šire od toga, moramo biti otvoreni za njegov razvoj i evoluciju.

AccentureRegulationImmutabiliti

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin Ekchange Operator Optužen za snimanje kreditnih unija

Post Altcoin

Tri Bitcoin startupa Pitch za finansiranje na Boost VC Demo Dai

Post Altcoin

Bitcoin lideri razmene traže obnovu poverenja u posljednje vrijeme od Mt. Gok

Post Altcoin

Brock Pierce objavljuje Criptocurrenci Realcoin sa podrškom za dolar

Post Altcoin

Kalifornijski političar se suočava sa podnescima o ostavci usred nesreće Altcoina

Post Altcoin

Bitcoin cena se smanjuje nakon lažnog izveštaja o kineskoj zabrani bitkoina

Post Altcoin

Bitcoin treba agresivnu pravnu odbranu

Post Altcoin

BitOcean izdaje dvosmerni Bitcoin bankomat za konkurisanje sa tržišnim liderima

Post Altcoin

JPMorgan izveštaj: Cripto može jedan dan pomoći da se diverzificiraju portfelji

Post Altcoin

Cripto 2.0 Roundup: Kickstarting obojene kovanice i pritisak na javnu politiku

Post Altcoin

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote

Post Altcoin

Kako Bitcoin brokeri trguju milionima bez razmene