Zašto je Bitcoin Fungibiliti Essential | RS.democraziakmzero.org

Zašto je Bitcoin Fungibiliti Essential

Zašto je Bitcoin Fungibiliti Essential

Šta je suština Bitcoin fungibiliti i zašto je to tako važno?

Fungibiliti odnosi na koncept da je svaka jedinica ili podjedinicu ostaju ekvivalentno i identična bilo kojoj drugoj jedinici ili podjedinice. To je vlasništvo dobrog ili roba čije pojedine jedinice sposobne obostranog supstitucije.

Na primer, jedan Bitcoin smatra se kao i svaki drugi Bitcoin kada je u pitanju cena i prihvatanja. Gold bullion ima fungibiliti sa identičnim stepenom finoće ili čistoće. Vlada papir novac ima fungibiliti pod uslovom da su računi nisu označene ili serijski brojevi nisu "crnu listu". Drugim rečima, ne može smatrati odgovornim za istorijski put te novčanice pre njenog prihvatanja od strane vas.

U tome leži kontroverza. Ukoliko briga gde je vaš novac i kako se nositi novčani sistem sa dobijenom rizik postavljen na nosioca?

Crnu listu

Nedavno, postalo je moderno u nekim krugovima Bitcoin da ukazuju na to da crne liste, ili više ukusna pojam redlisting, može da se implementira da obeshrabri velikih razmera krađe Bitcoin novčanika ili čak i otkupninu od sitnih kriminalaca kao što je CriptoLocker. U svakom slučaju, sve se svodi na neku vrstu medalje validationvith više podmuklo nuspojava čemu vlada dosluh sa kovanice validatora za potrebe povezivanja pojedinaca da sve svoje transakcije.

Srodna Škotski monetarna casefrom 1700 sugeriše da novčić validacija je pogrešan premisa. Na sreću, sudije u tom slučaju je potvrdio princip neograničenog fungibiliti. Menjanje monetarnog okvira kroz crnu listu, redlisting, belu listu, ili bilo kojoj vrsti merenja subjektivnog mrlje bi imati katastrofalne posledice za integriteta finansijskog sistema, tako štetno utiče na ekonomski prosperitet za celini.

Iako Opt-In napori na saniranju bitcoinor obezbeđivanje odgovarajuće čiste coinsvill neminovno pojaviti na slobodnom tržištu, to ne znači da su nužno korisno za veće Bitcoin ekonomije i principima ne-politicizedmonetari jedinice.

Tehnička rešenja

Srećom, politički i tržišni napori da se remete integritet digitalnog novca će biti ispunjeni sa visokim pogon tehničkih rešenja, efikasno pružanje tehnike novčić validacije beskorisnih u moru moćne zaobilaženja.

Bitcoin core developera Gregori Maksvel commentedon nedavne napore medalje validacije:

"Za zaustavljanje ove gluposti moramo da ga nepraktično skinuti promenom podrazumevano ponašanje u Bitcoin ekosistemu. Mi smatramo da nedostatak centralne vlasti da bude bitan vrlina, što znači da ne može biti zaštićen jednim ili.. Moramo se zaštititi To znači da stvari kao što su izbegavanje adresa ponovnu upotrebu, izbegavajući centralizovano infrastrukturu, adopting-- i finansiranje - poboljšavaju tehnologiju privatnosti ".

Distribuciju rudarstvo i Hashcash tvorca, Adam Back, jednostavno zapanjena, uzvikujući: ". Njihovi tehnički predstavnici Coin validaciju treba da se stidi Kako može neko ko ne razume koncept kao osnovni kao fungibiliti i njen odnos prema troškove transakcije, a razlika između identiteta i kovanog novca se nadaju da će postojati u tom ekosistemu. "

Povređivanje Bitcoin rasta

Privatni sektor pokušava da promoviše novčića validaciju da traže naklonost regulatori su osuđeni na neuspeh, jer Bitcoin djeluje kao globalne mreže sa monetarne jedinice granične-manje. Na nadleznom nivou ekonomije koje prihvataju kovanice validaciju svesno uspravno prepreke za slobodan protok digitalnog kapitala i ograničavaju blagotvorne osobine Bitcoin indukovane rasta u tom području. Bilo bi kao "crnu listu" da je ceo nadležnosti iz svetske ekonomije.

Sa objedinjuje države u neprijatnu 2% svih širom sveta zapremine linkove za Bitcoin trgovine, ne mogu da zamislim da državni organi bi želeo da preduzima bilo kakve korake koji čine nadležnost čak lessappealing.

Sasvim suprotno će biti ekonomski opravdano pozicija za SAD regulatori da.

Ako Direktor J Shaski Calveri na FinCEN bili iskreni u vezi privlačenje kompanije Bitcoin vezana za SAD i ne inhibira inovacije, ona bi imala FinCEN se javno izricanje da su banke u skladu sa postojećim zakonima AML i smernice KIC imati čega da se plaše da se upuste u biznis sa Bitcoin kompanijama.

Osim toga, FinCEN treba navesti eksplicitno da odbacuje novčića validaciju i sve druge napade na neograničen fungibiliti za Bitcoin, jer to bi nesumnjivo taintthe nadležnosti.

Ova vrsta liderstva akcije će postići dva cilja. Prvo, to će poslužiti da se uspostavi princip dugoročnu da Bitcoin trgovanje ne zahteva regulisanje kao finansijskog instrumenta je izdao državni organ (i ostale nadležnosti su uradili).

Drugo, to bi ukinuti oblak na zastrašujući effectemanating jednog od vodećih agencija za sprovođenje zakona u zemlji, koju svi znamo je tup metod za kontrolu i dobije preče saglasnost na vanparničnom način.

Korisnik reakcija

Na ekonomskom planu za Bitcoin preduzeća, bilo razmena ili trgovac koji je pokušao da pokrene ili učestvuje u šemi novčić provere da se nađu u velikoj meri izbegavaju korisničkom zajednice. S obzirom na takav masivna disapprovalfrom Bitcoin zajednica korisnika, u organizaciji boicottsagainst pojedinih kompanija mogla bi da postane realnost.

Nasuprot tome, svaka razmena ili trgovac koji je odbacio šeme novčić validacije ili redlisting će doživeti dramatičan porast obima poslovanja. Ova činjenica sama po sebi bi trebalo da proizvede stabilizujući efekat zbog podsticaja poravnati protiv trolova provere valjanosti.

Zaštita jezgro Bitcoin protokola, uključujući neograničeno fungibiliti jer odnosi na Bitcoin transakcija, rudarstvo i prijem zahteva snažnu odbranu Bitcoin transakcija koje su bez nezavisnog validacije jer takva validacija ugrožava ukupnu fungibiliti i stvara transakcijskog trenje.

Proaktivno, ja pozivam Bitcoin zajednice korisnika i Bitcoin infrastrukturnih preduzeća da se suprotstavi bilo inicijative koje pokušavaju da oslabe Bitcoin fungibiliti i da podrži rešenja koja promovišu široku usvajanje privatnosti povećavajući tehnologije za Bitcoin.

Međutim, ne brinite, za Bitcoin fungibiliti je inherentno zaštićen dizajnom. Ako sve drugo propadne, uvek postoji konačno rešenje "trpeze sa" iznurujućoj, validacije traženje Govcoinchain i ponovo postanu slobodni.

Napomena: Stavovi izneseni u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju stavove, a ne bi trebalo pripisati, CoinDesk.

Follovauthor na Tvitter.

FinCENCoin Provera

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin Sign-Ups za Intuit KuickBooks više od očekivanog

Post Altcoin

Bitcoin startup Inkubator seedcoin podiže 2.000 BTC za finansiranje

Post Altcoin

Samo SegVit? Bitcoin Core je već radio na novoj nadogradnji za skeniranje

Post Altcoin

Usluga Bitcoin-to-Gold se suočava sa klasterima zbog navodne prevare

Post Altcoin

Alidian cilja velike rudnike karata sa Terahash hostingom

Post Altcoin

Platforma za trgovinu Bitcoin Vaurum podiže 4 miliona dolara za finansiranje semena

Post Altcoin

Bitcoin cena se smanjuje nakon lažnog izveštaja o kineskoj zabrani bitkoina

Post Altcoin

Blockchain Pros Debate izazivaju izazove za pametne ugovore

Post Altcoin

Microsoft Azure CTO želi Blockchain da poveže svaku industriju

Post Altcoin

Bitcoin procesor plaćanja GoCoin vozi Singapurski talas

Post Altcoin

Samo 400%? Villi Voos Mathematics for Insane Cripto Returns

Post Altcoin

Bitcoin cena pada preko 250 dolara Mark