Zašto Bitcoin suočava veliku bitku na tržištu doznaka | RS.democraziakmzero.org

Zašto Bitcoin suočava veliku bitku na tržištu doznaka

Zašto Bitcoin suočava veliku bitku na tržištu doznaka

Jedan od najvećih rutinski navedenih slučajeva upotrebe za Bitcoin je na međunarodnom tržištu doznaka - finansijski sektor u vrednosti od preko 500bn $ godišnje koja je specijalizovana za olakšavanje transakcija preko granice na dobit za koji smanjuje ukupan novac poslat za 9% u proseku.

S obzirom na visoke troškove na doznaka usluge, nije iznenađenje da su mnogi u Bitcoin industriji zauzme svoje potencijale u prostoru za gotovo. Na kraju krajeva, njen osnovni tehnologija nudi bilo kome mogućnost da sprovede jeftine, peer-to-peer plaćanja bez ograničenja.

Zbog moći tehnologije, može da zvuči kao tradicionalni doznaka tržište je već mrtva u vodi. Međutim, ono što se često ne smatra da tehnologija ne može biti dozvoljeno da dostigne svoj puni potencijal.

Prema Andrev Brovn, šef saglasnosti na prekogranični platni specijalista Earthport, aktuelni visoki honorari u tradicionalnom doznaka tržištu ne samo nametnuta pohlepnih usluga.

Braun smatra da mnogo tih optužbi dolaze iz dodatih troškova saglasnosti i propisa, troškove koji neće tek tako nestati kada Bitcoin preduzeća uđu na tržište. Njegovo predviđanje u svetlu ove procene je sumorna:

"U vreme kada sve te obaveze su primenjene, ja ne mislim da bilo očigledan prednost [za Bitcoin] će ostati."

Iako Braun ne specijalizovani u digitalnom valuti, izjave iz Bitcoin preduzetnika u oblasti ukazuju na slične teškoće, ako je manje loša, zaključke.

Tomas Alvarez direktor Bitcoin doznaka pokretanja Coincove, na primer, bio primoran da se vrati u tablu za crtanje na svojim Bitcoin doznaka planove nakon što je regulisano iz američkog tržišta.

Objašnjava Alvarez:

"Mi smo računa na Bitcoin je neregulisan, omogućavajući nam da izgradimo, testiranje i proveru pred propisi su doneti u našim ciljnim zemljama. Nažalost, SAD su nas tukli po nekoliko meseci i efikasno proglasio Bitcoin kao novac, što ga čini previsoki za pokretanje u da dozvole. "

Kao priča pokazuje Alvarez je, Bitcoin preduzeća su potencijalno suočavaju dugu, tešku bitku na doznaka napred.

Visoka cena neuspeha

Možda najviše od Brauna briga bila da sadašnji propis predstavlja moćnu prepreku i novim tradicionalne doznaka preduzeća. Na primer, Braun napominje da su bankarske mreže koja servis doznaka davaoci se sve više odlučuju da se ne služi koje teže koji ulaze.

Braun je upozorio da Bitcoin ne može da se vidi kao na "slabu curenja", kada je u pitanju pranje novca, a kritika koji je dominantan u Bitcoin među službenicima za sprovođenje zakona:

"Bilo je mnogo uloženo od strane vlada, međunarodnih organa i agencija za sprovođenje zakona u regulatornog okvira oko pokušavajući da spreče organizovanog kriminala [.] Nijedna vlada će iznenada ostaviti otvori zadnja vrata da pusti neke mutna voda u."

Braun su razgovarali io tome kako su banke povlačenje iz servisiranja računa za doznake zbog teških kazni, posebno je istakao da je Velika Britanija u Somaliji služba je loše uticalo na Somalije zajednice.

Ulov-22 svojstveno sadašnjem sistemu je možda sumirao Forbes, kada je napisao:

"U suštini, možemo imati bankarski sistem sa važećim pravilima i propisima o pranju novca ili možemo imati bankarski sistem koji može nositi doznake u Somaliji, ali ono što ne možemo da imamo je i:. Za propisi su preskupi da bi slanje od malih doznake u Somaliju. "

Meksiko, jedan od tržištima na kojima Coincove se rade, na primer, ima vrlo stroga pravila AML zbog lokalne trgovine drogom, kao i visoke kazne za nepoštovanje. Ali, Alvarez je rekao da veruje da Coincove može prilagoditi oko ovog izazova, rekavši:

"Verujemo da dokle god počne da razvija sopstveni AML i KIC okvir od ovoj ranoj fazi, mi ćemo biti dobro pripremljen ako i kada je meksička vlada odluči da reguliše Bitcoin."

Coincove se ne smatra poslovnom novca u Meksiku, ali je nakon smernice kao preventivni mere, kaže Alvarez. Zbog ovih koraka, kaže da je njegova grupa trenutno radi sa domaćim platnih procesora i banke.

Juan Ljanos, stručnjak za rizik i usklađenost koji služi u odboru regulatorne poslove u Bitcoin Fondacije, međutim, napominje da je usklađenost se razlikuje od rizika od pranja novca.

On je rekao CoinDesk: "Možete biti bez saglasnosti i dalje imaju mali rizik pranja novca zbog prirode i veličine vašeg poslovanja."

Regulatorna nesigurnost

Prvi razlog Braun ukazuje Bitcoin doznaka preduzeća će se boriti je zbog različitih načina digitalne valute su prišli od strane regulatora. On je istakao da je u Kini njegova upotreba je strogo ograničeno, dok je u Norveškoj to tretira kao sredstvo.

Zbog tih razlika, Braun kaže, regulatori neće dati Bitcoin doznaka preduzeća sa slobodnim vladavine mogu treba da inovira.

Alvarez ponovio ovu opasnost. Coincove se sada radi u Latinskoj Americi, delom i zbog sporog reagovanja na regulisanje digitalnog valute, omogućavajući upravo ovaj poligon.

"Uzimajući u obzir neizvesnosti oko stanja Bitcoin u većini zemalja u ovom trenutku, to je verovatno pametno da počnu sa nadležnostima koje su poznate."

Međutim, kao rani tržišta udje u zemlju, on vidi mogućnost da utiče na regulaciju kroz konačnu dijaloga u ovim zemljama.

Braun priznao da kompanije koje olakšavaju doznake između pojedinih unosnim tržištima može biti najverovatnije da zaživi, pod uslovom da je zakonodavni okvir je komplementarna, a do sada Coincove dokaze o tom zahtevu.

Međutim, kao što je Alvarez pokazuje, ipak se našla isključeni iz SAD, najvećeg pošiljaoca doznaka, tako da takvi aranžmani su sami po sebi ograničavaju na širenje svog poslovanja.

Banke 'diskriminacija'

Llanos je više optimizma nego Braun, uz napomenu da tehnologija uvek prevazilazi propise i da, iako će biti izazova, Bitcoin naći način da ih prevaziđu.

Ipak, on je pomenuo sličnim izazovima onima gore od strane Brovn, što ukazuje da su Vestern Union i novi Bitcoin doznaka pokretanje bez kupaca i bez volumena, i dalje se očekuje da ispune iste dozvola i zahteve za borbu protiv pranja novca.

Said Ljanos:

"Priznajem, svako bi trebalo da bude tretiran drugačije na osnovu osnovnog i visoko-reklamira" pristup rizični "principu, ali to ne mora da se desi. Realnost je da regulatori i bankari češće nego ne očekuju 100% usklađenost bez obzira na verovatnoću i uticaj rizika, od veličine preduzeća ili domašaja nekog proizvoda. "

Sa pravom znanja i resursa, kaže, licenciranje može postići, ali je nemogućnost dobijanja bankarskih usluga je još jedan prepreka. Međutim, Ljanos predložio da se cela finansijska industrija - od doznaka na pripejd usluga kartice, se suočava sa ovim izazovima:

"Postoji vrlo malo, premalo, banke, koji su spremni da razmotre [u tim slučajevima] otvaranja računa. The regulatornih pritisaka su i sami pod i poslovni slučaj ne uvek opravdala uzimanje rizika od bankarstva ove klase posla. To je neverovatno, ali cela industrija klasa se diskriminisan, samo na osnovu prirode posla. "

Osim toga, čak i kada banke dobiti na brodu, likvidnost je još jedna prepreka - delom zbog prirode tržišta na kojima doznaka preduzeća posluju. Ljanos objasnio:

"Zato što kupci digitalnog novca je tako malo u najvećim isplate nadležnosti - Meksiko, Indija, Filipini, Africi. - Ovo je obavezna da nastavi da bude velika prepreka za neko vreme"

Poredstoji

Naravno, s obzirom da se Bitcoin mogu slobodno preneti od strane korisnika bez granica, ostaje nejasno ono što funkcioniše Bitcoin doznaka preduzeća će obezbediti potrošačima.

Alvarez međutim, ne slaže sa ovom idejom. On smatra Bitcoin doznaka kompanije biće od suštinskog značaja, naročito u ranim fazama, jer postoji vrlo malo preklapanje između svog ciljnog tržišta i sadašnjim korisnicima Bitcoin.

"Od uvida koji smo se okupili oko doznaka pošiljaoca i primaoca, možemo predvideti da Bitcoin ne može biti tehnologiju da bi direktno žele da komuniciraju sa dugi niz godina da dođe - mnogi od njih čak i ne oseća prijatno sa tradicionalnom bankarstvu sistema ili usluga kreditne / debitne kartice. "

Alvarez zaključio:

"U tom smislu, mislim da bi dodao doznaka preduzeća glavna vrednost biti empatija:. Razvoj proizvoda sa dubokim razumevanjem jedinstvenim potrebama i željama određenog tržišta koje je doznaka pošiljaoca"

Što se tiče kada Alvarez moći da se postigne taj cilj u ekonomičan način, Ljanos kaže da je pristalice stvar Bitcoin će na kraju odlučiti.

"Industrija mora da se držimo zajedno, progovori i investiraju u formalnim i neformalnim naporima da utiču na politike, zakonodavci i regulatori stvarno obraćaju pažnju na probleme i uticati potrebne promene. [.] Bitcoin Fondacija ima odbore koji rade na ovim pitanjima i mnoge druge grupe se formiraju širom sveta sa istim ciljevima. "

Iako je podržava ovu rastućoj industriji, Llanos pitanje da li više tradicionalne doznaka preduzeća na osnovu Bitcoin će biti potrebno dati sposobnost ove tehnologije je:

"Vidim evoluciju doznaka iz regulisanih posrednika današnjice da istinski peer-to-peer doznake dešava veoma brzo."

CoincoveRemittances

Slične vesti


Post Altcoin

Šta je ugljični otisak bitkoina?

Post Altcoin

Bitcoin Platform Coinifi širi uslugu u 34 zemlje

Post Altcoin

Hemant Taneja: Kvalitetni preduzetnici uvode bitcoin investicije

Post Altcoin

7 grafikona koji pokazuju godinu rasta za Bitcoin bankomate

Post Altcoin

Nova Bitcoin pozicija Kovačnica Garners Global Attention

Post Altcoin

Pastor je naplaćivao uzimanje mita od nestalih bitkoinskih razmjena

Post Altcoin

Microsoft Azure CTO želi Blockchain da poveže svaku industriju

Post Altcoin

Banke prekidaju vezu s industriom bitkoina Ostrva Man

Post Altcoin

100 dolara napred? Monero cena je snažno iznad ključnog nivoa podrške

Post Altcoin

Sve stvari Alt: Sinc-ova ponuda za stabilnost, Alt i Liga za dominaciju u svetu

Post Altcoin

GoCoin ciljevi telekomunikacije sa e-poštom i SMS sistemom naplate

Post Altcoin

GemCoin investitori traže 100 miliona dolara u tužbi protiv klase