Zašto bitkoinima treba konkurenta | RS.democraziakmzero.org

Zašto bitkoinima treba konkurenta

Zašto bitkoinima treba konkurenta

Iako postoji nekoliko različitih peer-to-peer valuta, Bitcoin trenutno stoji glavu i ramena iznad ostatka u pogledu javnog razumevanja i korišćenja. Pomalo nalik Betamak video i ranije VHS preuzeo svetskih dnevnih soba.

Litecoin- postoji na osnovu Bitcoin protokola - koja ima za cilj da obezbedi bržu obradu puta i lakše rudarstvo. On se nada da će proizvesti ukupno 84 miliona kovanica.

Opencoin postoji, koji je još uvek u procesu izrade klijent program.

Postoje LETS - Lokalni Ekchange Trading Sistems - i drugi vezana valute kao što su Brikton funti, koje su spendable samo u okviru jedne zajednice. Dakle, svet je nastavila da se dugi niz godina sa alternativnim ili paralelne valute.

Razlika za takve kao Bitcoin je skala i anonimnost, i - naravno - Distributed Computing, obezbeđuje internet.

Takođe, može se reći da Bitcoin u ovom trenutku ima stvarnu vrednost. U stvari, ima dve vrednosti. Tu je cena koja će vam dati razmena - oko £ 60 ili $ 92 dolara u vreme pisanja. A tu je i cena računarsku snagu koja je potrebna za mine i Bitcoin, koja zavisi od električne energije, kompjuterski hardver i drugih varijabli.

Dok se svi novčići su minirani - za ukupno 21 miliona jedinica (očekuje se oko 2140 godine) - ne postoji način da se kaže kako je, ili čak i ako je valuta će ustati protiv dolara ili evra. Digitalni valute može da zadrži visok percepciju vrednost ili bi mogli krenuti putem Beenzor Covrie granata - iako, da budemo fer, Covrie shellsremained solidnu valutu u nekim delovima sveta za nekoliko hiljada godina.

Banke su već počele da odustanem od preduzeća Bitcoin-based. Banke u Kanadi su zatvorene račune preduzeća Bitcoin u vezi, navodeći "Uslovi korišćenja usluge". Poljske vlasti su zatvorile Bitcoin razmena (vidi priču o Bitcoin-24).

Ovi zatvarači mogu biti jednostavne aktivnosti za prevenciju prevara. Ali, ako bilo koji od ovih valuta dobije ikakav ozbiljan uporište, obe vlade i centralne banke će preduzeti agresivne odbrambenu akciju. Što više investitora postoje u srodnim preduzeća i više valute postoje, veća je verovatnoća da će biti da je bilo ko od njih može da preživi.

Portparol finansijsko poslovanje organa Velike Britanije, prethodno deo Financial Services Authoriti, rekao CoinDesk: "Ovo će doći samo pod našom nadležnosti ako kompanija Britaniji je ponudio neku vrstu kolektivnog investiranja na osnovu sredstava koja je održala bitcoins ili je zasnovan na njihova vrednost. Iako se bavimo hiljadama kompanija, koliko ja znamo, nije se obratila bilo takvog UK firmi. "

To je kvaka 22: za alternativne valute da se istinski prihvaćena, ljudi moraju da žele da ulažu u njih. U tom trenutku, ako ne i ranije, finansijski regulatori - sa svojim udobnim odnosa sa postojećim bankama - počinje da se interesuje. Tada smo mogli dobiti pola pojma šta budućnost drži za alternativne valute.

Opencoin

Slične vesti


Post Altcoin

PhenikCoin u pepelu nakon programera ide AVOL

Post Altcoin

Mak Keizer-Inspired Altcoin MakCoin pravi debi

Post Altcoin

Bitcoin Developers se upoznaju u Cirihu za pregled velikih brojeva kodova

Post Altcoin

Bitcoin treba agresivnu pravnu odbranu

Post Altcoin

Nekadašnji hitovi Ekec-a na OKCoin-u bez ugovora

Post Altcoin

Chamath Palihapitiia da govori u CoinSummit San Francisco

Post Altcoin

Barclais Collaboration postavlja četvrtu viziju za budućnost Smart Contracts

Post Altcoin

Data Center kaže CoinTerra za 5,4 miliona dolara u šteti

Post Altcoin

UK bitcoin ekchange Coinfloor otvara se za posao

Post Altcoin

Brock Pierce objavljuje Criptocurrenci Realcoin sa podrškom za dolar

Post Altcoin

CoinSummit konferencija predvodi Londonu ovog leta

Post Altcoin

Feathercoin je pogođen velikim napadom