Usluga Bitcoin-to-Gold se suočava sa klasterima zbog navodne prevare | RS.democraziakmzero.org

Usluga Bitcoin-to-Gold se suočava sa klasterima zbog navodne prevare

Usluga Bitcoin-to-Gold se suočava sa klasterima zbog navodne prevare

Bitcoin-na-zlata sajt Coinabul DOO se suočava sa ozbiljnim federalni klase akcija navodeći da je prevario neke od svojih klijenata.

Vodeći tužilac je Iazan Husein, koji tvrdi da je prebačen 1,644.54 BTC u Coinabullast godine, ali nije dobio zlato je naredio.

Savezna Tužba je podneta u Ilinoisu 25. Jula. It imena Coinabul i njen izvršni Džejson Šor kao optuženih. Husein zahteva pred porotom.

Husein je da Edelson prava za zastupanje, ista firma ide na Mt. Gok klasa actionin SAD. Kris Dore partner u firmi, izjavio je CoinDesk da Husein doprla kompaniji nakon što je pokušao da reši spor Coinabul za blizu godinu dana.

Dore objašnjava:

"Kada smo kontaktirani od strane našeg klijenta, gledali smo u nju i taj problem [je] rasprostranjeno. Postoji bezbroj pritužbi ljudi koji imaju isto iskustvo, gde su iznenada prestao da reaguje i prestali da šalju bilo koji proizvod u zamenu za bitcoins. Mi smo uradili fajl je kao kaznene mere klase i mi nameravamo da ga nastavi kao klasa. "

Dore dodao da Edelson želi da nastavi žalbu kao građanski matterto osigura da se svi bitcoins uključeni u neispunjenih transakcija vratio.

"Ugovori koji su ušli u jednostavno nisu izvršena i [Coinabul] pokazala sposobnost ili interes u obavljanju tih ugovora", rekao je on. "Ono što želimo - a ono što osećamo je najbolje - je za sve bitcoins da se vrati, a onda svi jednostavno ide napred i da je kraj slučaja."

Dore rekao Edelson još nije bio u kontaktu sa Coinabul.

No pošiljke od juna prošle godine

U tužbi se navodi da Coinabulstopped čast svoju prodaju više od godinu dana, još u junu 2013. Međutim, Coinabul nastavio da primam naredbe i prihvatiti Bitcoin plaćanja za plemenite metale nije trenutno imaju na lageru, tužioci tvrde.

Žalba opisuje prirodu predmeta, kako slijedi:

"Optuženi pokrenete online tr pod nazivom 'Coinabul', gde potrošači mogu razmenjivati 'bitcoins' - novi oblik digitalne valute -. Fizičkim apoenima od srebra ili zlata Nažalost, umesto dostavljanja metale obećao da će svojim kupcima, optuženi odlučio da iskoristi nedostatak efikasnog regulatornog nadzora u ovom rastuće industriji, i umesto toga prevario svoje klijente iz miliona dolara vrednim bitcoins. "

Tužitelji tvrde Coinabul zaustavila isporuku obećanu zlato i srebro i na taj način nezakonito nezakonito prisvojio milione dolara vrednim bitcoins kupaca.

Odlaganja, opravdanja, više odlaganja

Žalba se navodi Coinabul neočekivano prestala isporuke dragocene metale svojim klijentima otprilike dve godine nakon što je osnovan 2011. To je izazvalo reakciju, posebno na Bitcoin forumima kao što je bitcointalk.org.

Coinabul odgovorili na kontroverze učestvujući u online diskusijama i izvinjava za "duže nego što je uobičajeno kašnjenja".

Kompanija je na izdati dodatne dvosmislene izjave u pokušaju da ublaži zabrinutost kupaca zbog neispunjenih naloga. Zatim, u julu 2013, Coinabul poslao email klijentima tvrdeći da je u stanju da pronađu banku voljni da svoje poslovanje.

Međutim, u e-mailu Šor je tvrdio da je "veliki deo zaostalih naloga" je već dobio brojeve za praćenje i da su na putu do potrošača.

Žalba navodi da je kompanija nikada nije prestao da prihvata bitcoins za nove porudžbine, iako nije imao nameru da ih ispune.

Istorija Huseina sa Coinabul

Husein tvrdi Coinabul mu još duguje 1,644.54 BTC. Neizmirene nalozi su postavljeni između 22.-24. Juna prošle godine.

Pre ovih neispunjenih naloga, Husein proveo oko 1.400 BTC o zlatnika i barova sa sajta. Međutim, ove pošiljke su ispunjeni u roku od nekoliko nedelja.

Dore objasnio:

"Dugo i manje od toga je da je prošle godine uradio neki uspešan biznis sa Coinabul gde je prebačen bitcoins i dali su mu plemenite metale On je pokušao da to uradi ponovo. I preneo bitcoins preko i ništa se nije vratio. Vreme je prolazilo i vreme položio."

Nakon što je primetio da su mu poslednje dve naredbe nije ispunjen u razumnom roku, Husein je počeo u kontakt Coinabul u julu 2013. Godine.

Nakon razmene pošte je odlučio da zatraži svoj novac nazad na 4. Septembra. Međutim, Coinabul obavestio Huseina da je u "milosti banaka" i da kompanije ne može da ispuni sve naloge.

Tokom narednih nekoliko meseci Husein, rekao je on samo ima nejasne izgovore zbog kojih se njegova naređenja nije dostavljeno. Na kraju je odlučio da pokrene sudski postupak.

Osnovno je da je žalba navodi da je tačan broj članova klase je nepoznat tužioca, ali se ističe da Coinabul dobila "preko hiljadu" naredbe. Nejasno je kako mnogi od njih su neispunjena.

"Kontaktirali su nas drugi ljudi, tako da se definitivno nije izolovan", rekao je Dor. "Ne mogu da kažem [kolika je klasa je]. To nije ogromna, ako bih morao da nagađam, rekao bih da je to u hiljadama."

Pročitajte dokument suda u punoj ispod: 

HUSSEIN-et-al-v-Coinabul-1-14-cv-05735

Slične vesti


Post Altcoin

Najnoviji projekat Pieter Vuille: Izgubiti bitkoin teže da se izgubi

Post Altcoin

Appcoin zakon: ICO su pravi put

Post Altcoin

Cripto Securiti u 2018: Priča o dve slabosti

Post Altcoin

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote

Post Altcoin

Bitkainova uloga u američkoj politici

Post Altcoin

Microsoft Azure CTO želi Blockchain da poveže svaku industriju

Post Altcoin

Cripto 2.0 Roundup: Kickstarting obojene kovanice i pritisak na javnu politiku

Post Altcoin

3 sile koje oblikuju razmenu bitkoina sledeće generacije

Post Altcoin

MakerDAO i više: potraga za stabilnom stabilnom produkcijom se nastavlja

Post Altcoin

Smešno ime ili ne, Schnorr je veliki posao za Bitcoin

Post Altcoin

6.000 trgovaca u Rumuniji mogu sada da se uključe u plaćanje bitkoina

Post Altcoin

Brock Pierce objavljuje Criptocurrenci Realcoin sa podrškom za dolar