Studija: Upotreba neovlašćene robe, doba i politika predviđaju imovine bitkoina | RS.democraziakmzero.org

Studija: Upotreba neovlašćene robe, doba i politika predviđaju imovine bitkoina

Studija: Upotreba neovlašćene robe, doba i politika predviđaju imovine bitkoina

Ako ste u svojim 30-im, vole da kupuju na Putu svile 2.0 i žive van SAD, onda su šanse, ti si prilično velika Bitcoin korisnika. To je ono što je nova studija zadiranja u profilu bitcoiners je našao.

Studija, pod nazivom "Ko koristi Bitcoin? Ispitivanje na Bitcoin zajednice "je Jeremiah Bohrand Masooda Bashirat Univerzitetu Ilinois u Urbana-Champaign. Bor je docent gostujući na sociologije odeljenja univerziteta i Bašir je direktor istraživanja društvenih nauka u elektrotehnički fakultet univerziteta. U radu je prvi put predstavljen na privatnost, sigurnost i poverenje konferenciji u julu.

Autori koriste statističke modeliranje da krize brojeve iz jednog surveiconducted prošle godine Lui Smit, koji je bio digitalni antropologija istraživač na Univerzitetskom koledžu u Londonu, ali sada radi CoinJar'sUK operacije.

Ko ima mnogo Bitcoin?

Smit je ispitanike koliko bitcoins držali. Bor i Bašir je ovu informaciju i pokušao da pronađe vezu između broja Bitcoin održanih i drugih faktora, kao što su starost, odnosno da li ispitanici su bili aktivni na Bitcoin forumima zajednice.

Bor i Bašir utvrdio da starost je statistički značajan faktor u predviđanju iznos Bitcoin jedan ispitanik održan. Ispitanici sa najviše bitcoins su starosti između 55 i 60 godina. Mlađi ispitanici su imali manje bitcoins, iako je količina uglavnom se duplirao svakih 10 godina. U dobi od 60, Bitcoin gazdinstva ostavim, koji se uklapa u obrazac akumulacije sredstava preko drugih klasa sredstava, utvrdili su istraživači.

"Na sporedni efekti starosti na Bitcoin akumulaciju uspori i onda opada," pišu autori.

Još jedna osobina koja predviđa Bitcoin gazdinstva je stepen a korisnika društvenosti na raznim Bitcoin-specifične platforme kao što je Bitcoin Talk forumu, posvećenih IRC kanalima, ili R / Bitcoin sub-Reddit. Oni koji su aktivno učestvovali u Bitcoin online zajednica u vlasništvu duplo više Bitcoin i oni koji su mama o svojim aktivnostima criptocurrenci mreži, autori nalaze.

Možda kontroverzno za one koji traže da se pozicionira Bitcoin kao mejnstrim finansijske tehnologije, istraživanje je pokazalo da korisnici koji su proveli Bitcoin na nelegalne robe imao znatno više bitcoins od onih koji to nisu. Korisnici koji su kupili nedozvoljene robe, kao što su narkotici, morao do 45% više Bitcoin gazdinstava nego oni koji su zaglavljeni strogo da robu koja ne bi ih dobili u sukobu sa zakonom.

Cena optimizam

Istraživači su takođe smatra da je uticaj starosti i drugih faktora na očekivanja ispitanika o ceni Bitcoin. Stariji korisnici su manje optimistični od mlađih korisnika, sa optimizmom o dugoročnom Bitcoin cena kulminira na oko 35 godina, a zatim prati se. Je "dugoročno" cena se definiše u anketi kao i cena na 3. Januara 2019, odnosno šest godina iz vremena istraživanja.

Drugi faktori koji su u pozitivnoj korelaciji sa cenom optimizma su nivo društvenog angažovanja na forumima i drugim platformama i vremenu instalacije korisnika na Bitcoin klijenta. Što više nedavno Bitcoin je instaliran, to je veća korisnika optimizam u vezi Bitcoin je blizu-rok cena. U istraživanju, "kratkoročni" je definisan kao 3. Jula 2013. Godine, ili četiri meseca od početka ankete je.

Politika i Bitcoin

Smit je istraživanje zaključio sa otvorenog pitanja, tražeći od ispitanika da opiše svoju "omiljenu aspekt" Bitcoin na oko 140 karaktera. Bor i Bašir crunched ove odgovore i grupišu ih u temama. Oni tada u vezi ove teme na 'izjašnjavaju političkih sklonosti i drugih faktora iz ankete, uključujući starost i ispitanika ispitanika zemlji boravka.

Bor i Bašir grupisane odgovore na temama koje se odnose na anonimnosti, slobode i bankarskog sistema. Pronašli su politički identitet nije bio faktor u predviđanju da li ispitanici vrednuju Bitcoin za anonimnost. Jedini faktor koji je predložio prednost za anonimnost je bilo da li je korisnik bio rudar ili ne.

Ispitanici koji su navijali Bitcoin za potencijal da poremeti bankarski sistem utvrđeno je da su stariji od 40 godina, sa prebivalištem izvan SAD-a izjasnilo politički i zelenila. U stvari, zelene su bile tri puta više šanse kao centrista, konzervativci i liberali u korist Bitcoin, zbog kritika modernog bankarskog sektora. Komentar uzorak od 34-godišnji u Norveškoj glasi:

"Sadašnji monetarni sistem je prevara baziran na starom prevare. Bitcoins su otvoreni, slobodni i ne prevara."

Ne iznenađuje, korisnici koji vole Bitcoin po svojim kvalitetima slobodu-promovisanju utvrđeno je da politički identifikuju kao libertarijanca, sa prebivalištem van SAD i starosti između 30 i 39 godina Jedan od komentara slobodarske, od 28-godišnji u Argentini, piše :

"Sloboda! Niko ne može da me zabrani da kupi / proda bitcoins, nema vladinih propisa o tome."

Research upozorenja

Autori napomenuti da bi njihovi nalazi se gleda sa nekoliko upozorenja na umu. Rezultati ankete su sakupljeni pre urušavanja sada stečaju razmenu Mt. Gok, koja je izgubila na stotine hiljada zlatnika, kada je otišao pod.

"Budućnost prikupljanje podataka može otkriti oštre promene u stavovima ponašanja unutar Bitcoin zajednice", pišu autori.

Autori takođe naglašavaju činjenicu da je istraživanje predstavlja samo govori engleski Bitcoin zajednice i pod pseudonimom priroda tog Bitcoin je predstavlja izazov za sakupljanje slučajnog uzorka globalnog se. Istraživači napomenuti da nijedan pol diferencijacija je potrebno u analizi, jer 95% ispitanika je reklo da su muškarci.

ResearchSurveiData Analiza

Slične vesti


Post Altcoin

Da li ova slika koja zamenjuje obeležje zahteva logotip Bitcoin?

Post Altcoin

BIP 148 SegVit2k? Bitkomin skaliranje kompromisa možda neće biti tako lako

Post Altcoin

Ideje Blockchain-a istraživane na CoinDesk Makeavon Dai One

Post Altcoin

Cena Darkcoin u previranju posle hitne viljuške, mrežnih problema

Post Altcoin

Korejska kreditna kartica Giant za integraciju službe Identiti Blockchain

Post Altcoin

Uticaj inflacije u banci u Kina Najnovija nadogradnja usluge OKCoin

Post Altcoin

Kovani novac za bendove nadaju se da će poremetiti muzičku industriju

Post Altcoin

Prvi američki bitcoin bankomat stiže u Nev Mekico

Post Altcoin

Unutar Zcash Audit: zašto je Anonimous Blockchain Projekat potrošio $ 250k na suđenju po vatri

Post Altcoin

Bitcoinove razmjene u Kini: BitLicense bi štrleo u inostranstvu

Post Altcoin

Singapurska vlada: Ovo je kako nameravamo da naplaćujemo Bitcoin

Post Altcoin

Upoznajte 5 finalista za CoinDesks Consensus 2017 startup Contest