Startups trka za instaliranje prvog Bitcoin bankomata u Londonu | RS.democraziakmzero.org

Startups trka za instaliranje prvog Bitcoin bankomata u Londonu

Startups trka za instaliranje prvog Bitcoin bankomata u Londonu

Tri kompanije se takmiče za instalaciju prvog Bitcoin bankomat londonski u narednim nedeljama.

Firme, sve startup, čekaju isporuku svojih mašina od proizvođača Robocoinand Lamassu. Oni kažu da imaju lokacije u zasedi, ali se vešto krili dok su spremni da zvanično javni oglas.

Firma sa najambiciozniji plan je Globalno Bitcoin Bankomat Ltd. Bootstrapped pokretanje planira da instalira pet mašina mesečno u Velikoj Britaniji, sa početkom u Londonu. Na kraju se planira da instalira mašine globalno, u skladu sa svojim portparola, Terri James.

Globalno Bitcoin kaže da ima visoku STREET Lokacija negde u centru Londona u vidu za svoju prvu mašinu, a Robocoin jedinicu, koja očekuje da primi i instalira početkom februara. James kaže:

"Prva mašina je u februaru, a imamo dve mašine već plaćeni. Nadamo se da će biti prvi takve vrste u Velikoj Britaniji."

Robocoin Bankomat je sposoban da dvosmjernih konverzije između Bitcoin i fiat valute, i obuhvata funkciju koja može da identifikuju korisnike preko biometrijskih čitača.

Novi poslovni model

James 'firma ima jedinstvenu preuzme poslovnog modela bankomat operatera. Umesto posedovanja i rada mašinama sebe, planira da rade mašine u ime svojih pojedini vlasnici.

Firma održava mašine i nalazi prostore da ih instalirate. Vlasnici plaćaju Global Bitcoin bankomat za uslugu o ugovorima 24 meseci. Tako, firma deluje kao pružaoca usluga za mrežu vlasnika ATM. James kaže:

"Mislimo da je niša za ljude koji žele da se uključe [u Bitcoin vlasništvu ATM], ali nemaju vremena ili resursa."

Džejms je rekao da njegova kompanija namerava da koristi Robocoin mašine za sada, dodajući da kompanija takođe pridružio banke u Futureincubator za Bitcoin startups u Londonu. Firma je bootstrapped i nema institucionalnu sredstava u ovom trenutku.

Slučajnost operater

Druga osoba sa dizajnom na istoriju sa londonskog prvom criptocurrenci ATM je Joel, Raziel. Butik za nekretnine očekuje isporuku svog Lamassu jedinice, što je takođe posledica početkom februara.

Nakon što je pronašao mesto u istočnom Londonu da instalira svoju bankomat,, Raziel je trenutno u procesu to potvrđuje. On je rekao da je kupio mašinu - koji košta oko $ 5,000 - iz hira.

"Ovo je potpuno neuobičajeno za mene, to je veoma impuls kupiti. Ja sam nekako grize nokte zbog toga."

Međutim, pošto CoinDesk razgovarao s njim početkom januara, su najavili bujica Bitcoin ATM instalacija širom sveta. Raziel sada misli da mu je bankomat može biti profitabilan posao. "Mislim da je to definitivno komercijalna vrednost na njega i siguran sam da bi moglo okrenuti profit", rekao je on.

Ni, Raziel ni Globalno Bitcoin Bankomat su rekli šta će naplatiti korisnicima koji žele da koriste svoje mašine. Bankomati na drugom mestu, kao i Kanadi, na primer, obično naplaćuju naknadu za 5% po transakciji.

Satoshipoint ulazi u teren

Satoshipoint Ltd treći igrač u londonskom Bitcoin ATM trke je suosnivači firma su Hasan Khoshtaghaza i Jonathan 'Džoni' Harison. Firma ima dva Robocoin mašine na putu, ali oni zaostaju u konkurenciji sa datumom isporuke zakazana za početak marta.

Satoshipoint će instalirati svoju Robocoin ATMsat zavodi d'promene na Okford Street i u Noting Hilu, obe popularne turističke destinacije u centralnom Londonu. Khoshtaghaza ne bi tačno gde će se nalaziti mašine, iako je rekao naknade će biti 3 do 5%.

Khoshtaghaza kaže da je kompanija planira da kupi više mašina, ako prva dva dokazati da bude popularan.

Operateri ATM kontaktirao rekao trenutno ne postoje posebni zakoni ili propisi kojima bi se regulišu Bitcoin bankomata u Velikoj Britaniji. Međutim, Satoshipoint i Global Bitcoin bankomat kaže da prednost Robocoin mašine delom zbog jedinice '' Knov svog klijenta "karakteristike, koje omogućavaju operateru da vodi evidenciju o transakcijama na mašini, zajedno sa identifikacione podatke.

Rastuća globalna Bankomat posao

Bitcoin ATM instalacije su procvetao u poslednja dva meseca. Proizvođač Lamassu objavila da je dobila svoju 100. Orderat kraja decembra, a tri kanadska citieshad svoje prvo Bitcoin instaliranih bankomata prošle nedelje.

Privučeni mogućnostima koje se javljaju u prostoru, novih proizvođača, od open-source projekata, kao što su skihook ATM, firmama koje planiraju da globalno razmeri kao Ottava je bit pristupu, ušli su u prostor.

Prvi Bitcoin Bankomat je instaliran u Vankuveru krajem oktobra. To Robocoin jedinice navodno prihvatio više od Ca $ 1m u depositsin svoje prve 29 dana rada, stavljajući posao u centru pažnje.

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin treba agresivnu pravnu odbranu

Post Altcoin

Bitcoin lideri razmene traže obnovu poverenja u posljednje vrijeme od Mt. Gok

Post Altcoin

NEM fondacija: Ukinuti fondovi za koinchek nisu poslali na razmjenu

Post Altcoin

CoinAva omogućava Irancima da kupuju i prodaju bitkoine

Post Altcoin

Bitcoin Bank Flekcoin će se zatvoriti nakon krađe bitkoina od 600 kilograma

Post Altcoin

Islandski Auroracoin tržišni poklopac propušta Litecoin

Post Altcoin

Šta Ethereum-ova katastrofa DAO znači za razvoj bitkoina

Post Altcoin

Kako povećati javno poverenje u bitkoinskim razmjenama

Post Altcoin

Kongres dnevnog lista 1. dan: rasprava o zakonu u Njujorku

Post Altcoin

US dolara na Blockchain? Fed VP kaže da još uvek nije na MIT događaju

Post Altcoin

2018: godina koja nije bila za Bitcoin

Post Altcoin

CoinSummit Venture Capitalists traži Killer Bitcoin App