Spark Capital, Aleph uložio 2,5 miliona dolara ulaganja u Coloured Coins startup Colu | RS.democraziakmzero.org

Spark Capital, Aleph uložio 2,5 miliona dolara ulaganja u Coloured Coins startup Colu

Spark Capital, Aleph uložio 2,5 miliona dolara ulaganja u Coloured Coins startup Colu

Kripto 2,0 pokretanje Colu je podigao $ 2,5 kao deo finansiranja seme krugu čime nastoji da unapredi razvoj koncepta u boji kovanica.

Na čelu sa VC firmi Alef i Spark Kapital, koji doprinose investitori takođe uključeni VC Barri Silbert je Bitcoin Prilika Corpand butik anđeo fonda Bok Group. Naime, Spark poslednjih kapitalnih investicija uključuju sada poznate tehnologije startapima kao što su Fourskuare, Tumblr i Tvitter, kao i moda pokretanje Varbi Parker.

Obraćajući se CoinDesk, Coluframed svoj projekat kao onaj koji će težiti da pronađe svakodnevne slučajeva korišćenja za naprednije primene blockchain Bitcoin je kao sredstvo vođenja evidencije za online identitet i Internet Stvari.

Na primer, ko-osnivač i izvršni direktor Amos Meiri ukazao da će Colu je prva primena se fokusirati na koristi Bitcoin tokena kao oblik autentifikacije dva faktora, ali da će kompanija šire žele da otkrije nove slučajeve korišćenja za kriptografskih tokena.

Meiri dalje tražio da se pozicionira Colu kao tržišni lider u kripto 2.0 prostora zahvaljujući statusu svojih okupljenih investitora, sa naznakom:

"Ovo je prvi put da su blue chip investitori uložili u 2.0. To daje mnogo samopouzdanja za velike kompanije koje žele da se integrišu sa tehnologijama."

Tim za devet članica se fokusira na razvoj do sada, ali ima za cilj da koriste sredstva za poboljšanje svoje poslovne perspektive. Meiri ukazao da će Colu sada pokušati da pronađu partnerske kompanije, dok raste svoj tim do 12 članova.

Generalno, investitori, kao što je Alef je Eden Shochat izrazio oduševljenje na potencijal i za Colu i obojenog kovanica tehnologije.

"Ako ništa drugo, problem sa obojenim novca je da ima previše uzbudljive mogućnosti, čak i samo jednu fokus", rekao je Shochat.

Investicija je takođe jedna od prvih većih od VC firmi u osnivačke kripto 2.0 tehnologije, kao slični projekti u ekosistemu su u velikoj meri oslanja na Bitcoin-omogućena crovdfunding.

Od umetnosti do karata

Od ključnog značaja za podsticanje šire upotrebe obojenih kovanica, Meiri tvrdi da Colu tehnologija žalbe programerima. To znači ulaganje u stvaranju jednostavne API i razvoj softvera kompleta (SDK-ovi) koji omogućavaju kompanije da se uključe u mogućnosti Bitcoin je.

Generalno, Meiri uramljena Colu kao lanac za obojene kovanica, u odnosu svoj startup na Bitcoin API programera koji je dobio $ 9,5 miliona u finansiranju kolu ovog avgusta.

Pored socijalne authentication alternativa za Bitcoin-based, Meiri rekao Colu je već razgovara sa kompanijama koje traže da se izgradi više specifičnih primene tehnologije bez potrebe da postanu stručnjaci u specifičnosti Bitcoin tehnologije.

"Jedan od primera je umetnost aplikacija koja želi da izda tokene za sertifikat umetnosti i da ga se trgovati", objasnio je Meiri. "Želimo da ljudi koriste 2.0 tehnologiju ne znajući da koriste Bitcoin."

Drugi primeri On je naveo uključenih koristi tokene za ulaznice i kao pristupne mehanizme za povezanih uređaja.

Blizu tržištu

Shochat uramljena investicije Njegova firma je u Colu kao prvi korak u onome što je bio dug proces otkriće, iako jedan da očekuje da uskoro uroditi plodom.

"Pratimo nekoliko timova koji rade u boji novčića posao, ali Amos 'tim nas je da kupi njihov fokus na koristeći tehnologiju kao pristupne sloj, za razliku od generički platformu", rekao je Shochat.

Dok Shochat predložio da su mnogi od više uzbudljive mogućnosti obojene novčiće i kriptografski tokeni mogu otključavaju su godinama daleko, on očekuje inicijalna aplikacija za pokretanje u kratkom roku.

"Prve aplikacije su vrlo blizu onome što vidimo danas", rekao je on. "To je period od meseci, a ne godina."

Shochat je dodao da je njegova firma je više zainteresovan za 2.0 tehnologije kao što ima manje regulatornih pitanja, iako je rekao da je njegova firma je i dalje zainteresovana za finansijske primene Bitcoin i blockchain tehnologije.

On je navode prodaje žetone kao pristup mrežama ili kao deo crovdfunding kampanja kao što je aplikacija u koje je lično najviše interesuje.

Prvom mjestu tech

Meiri takođe tražio da se pozicionira sredstva kao dokaz da je koncept obojenih kovanica, a jedna od najstarijih u kripto 2.0 prostoru, i dalje može da se takmiči sa novijim učesnika.

Kao i veliki broj projekata, uključujući i više nedavno istaknuti ugovorne strane i Ethereum, obojene novčiće koriste Bitcoin blockchain kao mehanizam za transfer. Dok projekti kao što su ugovorne strane ili Omni izdali nove novčiće na protokola Bitcoin da se postigne taj cilj, u boji kovanice je sloj koji povećava bitcoins da označi određena sredstva.

Pored Lead Developer Colu je, Meiri je takođe vodeći uticaj iza nedavno lansiran u boji Coins temelja, telo članstvo predstavlja startapima eksperimentisanja sa tehnologijom, uključujući ChromaVallet, CoinPrism i CoinSpark.

Meiri kaže da su Colu ima ambiciozne ciljeve mainstream, prvi prioritet projekta će biti da osigura da obojene novčiće ekosistem može da nastavi svoj pogon ka interoperabilnosti.

"Prvo želimo da se boji novčiće nazad na svoje noge Želimo da imamo standard za obojene kovanica.", Rekao je Meiri.

Obojeni Moneti osnova očekuje da objavi svoj standard u narednim mesecima.

Za dodatne informacije o criptocurrenci 2,0 projekti preuzeti naš izveštaj istraživanja.

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin cena koči 10% dok kineske berze zaustavljaju depozite banaka

Post Altcoin

Zašto je Bitcoin Fungibiliti Essential

Post Altcoin

Upoznajte 5 finalista za CoinDesks Consensus 2017 startup Contest

Post Altcoin

Belgijski regulatori izdaju upozorenje o OneCoin investicionoj šemi

Post Altcoin

3 sile koje oblikuju razmenu bitkoina sledeće generacije

Post Altcoin

Bitcoin bum od 2018. godine, ali Zcash je napravio istoriju

Post Altcoin

BOOST: Bitcoin događaj obilazi mnoštvo u Hong Kongu

Post Altcoin

Kontroverzni izvršni direktor Neo i Bee povrće nakon nestanka

Post Altcoin

Smešno ime ili ne, Schnorr je veliki posao za Bitcoin

Post Altcoin

7 grafikona koji pokazuju godinu rasta za Bitcoin bankomate

Post Altcoin

Blockchain Pros Debate izazivaju izazove za pametne ugovore

Post Altcoin

Drugi život? Neuspeli DAO kreatori se bave povratkom povratka