Šta su Namecoins i.bit domeni? | RS.democraziakmzero.org

Šta su Namecoins i.bit domeni?

Šta su Namecoins i.bit domeni?

Jedan digitalni valuta koja možda niste čuli za je Namecoin. Ona se zasniva na potpuno istim kodom kao Bitcoin. Zapravo, dve valute su skoro identični. Međutim, na isti način na koji Bitcoin je decentralizovana valuta koja se ne može zatvoriti; Namecoin je osnova za decentralizovani dns (DNS), odnosno veb URL-ova, što bi moglo da stavi tačku na internet cenzure.

Šta je DNS sistem?

Dok smo svi navikli kucanje teksta adrese u našim programima brovser i email, kao što su coindesk.com, Internet ne radi na tekstu. Internet zapravo radi na numeričke adrese zovu IP adrese, samo na isti način na koji pozivate brojeve telefona. Problem je u tome brojevi nisu lako zapamtiti. Prema tome, širok adresar internet, nazvan Domain Name Sistem (DNS), je stvoren da bi mnogo lakšu navigaciju.

Svaki put kada otkucate adresu u svoj brovser, računar ili mobilni uređaj je zapravo upita DNS server. To mora da pita za IP adresu servera destinacije pre nego što preuzme bilo kakve podatke za vas. Na primer, kucanje "google.com" u vašem pretraživaču će pokrenuti računar da proverite svoj DNS server za Google IP adrese. DNS server će vratiti broj kao 173.194.70.113.

Sama poslednji deo domena, egcom, naziva se domen najvišeg nivoa (TLD). TLD kontrolišu centralne vlasti. Na primer, the.com domen je pod kontrolom ICANN u Sjedinjenim Američkim Državama. Ove centralne vlasti omogućiti kompanijama treće strane, poznati kao registara, da se bave prihvatanje Domain Name naredbe i uslugu.

Kad god neko ima pritužbu sa sajta, centralna vlast za TLD ima konačnu reč o tome šta se dešava sa njim. U većini slučajeva iz stvarnog sveta, advokata, vlasnika autorskih prava, itd, jednostavno kontaktirati registrar domena. Međutim, potencijal za komande iz centralnog organa treba da bude predmet interesovanja grupa koje će pate zbog cenzure.

Kako decentralizaciju pomoći?

Decentralizovani DNS sistema znači da TLD može postojati koji nisu u vlasništvu bilo koga, a DNS pretraga tabele dele na sistemu peer-to-peer. Dokle god postoje volonteri koji rade prilagođene DNS servera softvera za nas ostale, onda možemo uvek pristupiti bilo alternativnih domena. Kratak oduzimanja fizičke servere, vlasti ne mogu da nametnu pravila da utiče na rad peer-to-peer top level domain.

Kakve ovo ima veze sa kripto-valute?

Model Bitcoin podrazumeva sistem peer-to-peer, gde su učesnici kontinuirano iz kolone niz transakcija bez centralne kontrole. Taj model je direktno primenjen na sistemu domena izmenom protokol Bitcoin i rezultat zvao Namecoin (NMC). Posebno, novi Genesis blok je nastao, tako da bi se stvorio potpuno novi blok lanac. Ovo osigurava da Namecoin i Bitcoin ne stupaju u interakciju ili ometaju jedni sa drugima. Drugo, programeri Namecoin stvorili nekoliko vrsta transakcije tako da odražava potrebe novog dns. Zbog zajedničkog nasleđa, neće samo ikada od 21 miliona Namecoins stvorio, i 50 kovanice su generisani za svaki rešeni blok kripto problema.

Kako se koristi Namecoins da register.bit domena

.bitis prvi i jedini TLD na tzv domena 2.0namespace. Neophodne akcije da registrujete novi domen ili da ažurirate postojeću su ugrađeni u protokolu Namecoin pomoću novih tipova transakcijskih gore navedenih.

Postoje tri vrste Namecoin transakcije (izvor):

  • Name_nev- registracije košta 0,01 NMC. Ovo predstavlja fiksni trošak pretprodaji od domena.
  • Name_firstupdate- registracije košta 0 NMC. Registruje domen što ga čini javno vidljivo, pod uslovom da varijabilnih troškova (cena Calculator).
  • Name_update- registracije košta 0 NMC. Ovo se koristi za ažuriranje, obnavljanje ili prenos domen.

Sve NMC transakcije podležu naknadu 0.005NMC.

Iako je Namecoin sistem te efektivno čini u svoju registraciju domena, postoje neke usluge registracije vani, koji nude za rukovanje registraciju za vas i da plaćanje u BTC. Osim toga, oni nude usluge kao što su (lakše) interfejs da se izmene detalja domena i automatski obnovi.

  • Http://register.dot-bit.org/
  • Namecoin.com
  • Dotbit.me

Kako viev.bit sajtova

Namecoin.com tvrdi da je registrovano najmanje 450 domena. Prema Bitcoin Contactvebsite, postoji velika ukupno 77.000 registered.bit domena (pun spisak ovde). To je sve lepo i dobro, već zato što oni nisu deo standardne dns, ne možeš samo upisati, na primer, vikileaks.bitinto pregledača i očekuju da vide sajt.

Srećom, postoje are.bit veb proki serversthat će pravilno rukuje svoje DNS zahteve u pretraživaču. Da bi proces još lakše, postoje produžeci, preko Namecoin.com, za Firefokand Chrome.

Kako mogu da Namecoin i Bitcoin nadopunjuju?

Dok su dva digitalna valute ne komuniciraju, rade se oslanjaju na potpuno isti skup matematičkih problema. Zbog toga, isti hardver koristi za mina bitcoins može da se koristi za mine Namecoins. Osim toga, postoji proces koji se zove spojeni rudarstva, u kojoj je rudarska mašina podesio da nađe oba bloka lance kad god se pojavi sa moguće rešenje na kriptografskih problema. Dot-bitni Viki opisuje kao ulazak dve lutrije sa istim kartom da poveća šanse za pobedu.

Kako se to uticalo na tebe?

Velike su šanse da 99% ljudi čitaju ovo ne treba da kreirate sajt a.bit ili uslugu. Međutim, informacija je moć kako kaže, pa je važno da imate mogućnost pristupa sajtova i e-mail adrese na the.bit imenski prostor.

Da, ova tehnologija može zloupotrebiti kao bilo šta drugo, tako da je još imperativ da svi imaju sposobnost da vidite the.bit imenski prostor, tako da smo svesni i dobro i loše.

Još važnije od svega je, međutim, da je sposobnost da viev.bit sajtova znači pokušaje da ućutka one sa legitimnim porukom će imati manje šanse za uspeh.

Namecoin

Slične vesti


Post Altcoin

Više kompanija plaća zaposlene u Bitcoinu

Post Altcoin

Tajvanski regulatori blokiraju Robocoin Bitcoin bankomate

Post Altcoin

Tri Bitcoin startupa Pitch za finansiranje na Boost VC Demo Dai

Post Altcoin

Patentna glupost, Coinbase futures i ko je dobar pas? Ti si!

Post Altcoin

UK bitcoin ekchange Coinfloor otvara se za posao

Post Altcoin

Japanski Coincheck pokreće razmenu Bitcoin-a s fokusom na potrošače

Post Altcoin

Bivši Neo i Bee zaposleni objavljuju izjave o štetnosti

Post Altcoin

Bitcoin: ovde da ostanu, ali ne i imune od strašnih ideja

Post Altcoin

Kraken kupio holandsku Bitcoin Ekchange CleverCoin

Post Altcoin

MIT Bitcoin simulacija trgovanja donosi dobit od 89% za 50 dana

Post Altcoin

Bitcoin startup Inkubator seedcoin podiže 2.000 BTC za finansiranje

Post Altcoin

Korejska kreditna kartica Giant za integraciju službe Identiti Blockchain