Nova valuta Primecoin traži prave brojeve kao dokaz rada | RS.democraziakmzero.org

Nova valuta Primecoin traži prave brojeve kao dokaz rada

Nova valuta Primecoin traži prave brojeve kao dokaz rada

Nova digitalna valuta je najavljeno, koji koristi proste brojeve kao svoju dokaz rada. Primecoinis još uvek u beta fazi, ali njegov cilj je da se obezbedi dokaz koncepta koji digitalni valuta može da proizvede nešto korisno osim njegovog subjektivnog tržišnoj vrednosti.

Jedna od kritika uvek stavljaju protiv Bitcoin je da kriptografske računanje koji pruža dokaz rada nema unutrašnju vrednost. Ovo je istina - za Bitcoin tržište stavlja subjektivnu vrednost od valute, kao svaka druga roba. Međutim, najmanje fizičke kovanice mogu biti istopi i koristi za pravljenje nešto drugo.

Mnogo pre nego što criptocurrencies postojali su i drugi Distributed Computing projekti ne kandiduje za profit, ali za naučnom napretku. Ovi projekti su i dalje radi; SETI @ Home Homevas podešen da pomogne proces signale iz međuzvezdani prostor u nadi da će pronaći tragove vanzemaljske inteligencije. U međuvremenu, Folding @ homesought pomoć od javnosti za simuliranje kako proteini se ponašaju kako bi se pomoglo istraživanje Alchajmerove bolesti, Huntington, Parkinsonove i mnogih vrsta raka.

Ovi projekti nisu dobili isti poznat kao digitalne valute, jer, da budem iskren, većina ljudi su motivisani novcem nego opšte dobro. Međutim, bilo je ponovljeni predlog o Bitcoin forumu da digitalni valute treba da doprinese kompjuterske snage na vrednog cilja. Problem je u tome što SHA256 algoritmi koji Bitcoin uses daleko brže da potvrdi od proračunima uradio sa tim naučnim projektima. Brzina verifikacije je od ključnog značaja za zaštitu protiv dvostruke potrošnje.

To je mesto gde Primecoin dolazi u. Prime brojevi su vredan matematički resurs. Prosti brojevi su brojevi koji su samo deljiv sa jednim ili sebe, i bez drugih brojeva. Ovo je korisno u šifrovanje internet saobraćaja (npr SSL ili TLS), jer dok je lako pomnožiti dva proste brojeve zajedno, da se stvori "javni ključ", teško je pokrenuti obračun u suprotnom smeru. Tj To je teško proračun da se izuzetno veliki broj i pronađu svoje "Prime faktora".

Osim toga, dok prosti brojevi imaju fascinirali matematičare vekovima niko još ne razume kako izračunati proste brojeve. Umesto toga, mi koristimo super računare za traženje proste brojeve putem pokušaja i greške. Oni se nikada više veliki broj i pokušavaju da pronađu svoje cele (ceo broj) faktore. Ako ih nema (osim jednog i sama), onda je prost broj.

To je napravio prosti brojevi veoma vrednu matematički resurs zbog načina na koji se mogu koristiti kao ključa za šifrovanje. Toliko da Electronic Frontier Foundationoffers novčane nagrade u grupama koje pronalaze velike proste brojeve. Na primer, u 2009. Godini je platio $ 100.000NA otkrića od 12 miliona cifre vrhuncu.

Grupa je iza criptocurrenci peer-to-peer, PPCoin, mislim da ima odgovor sa Primecoin. Postoji detaljan rad [pdf] na sajtu, objašnjavajući kako valuta funkcioniše. To pokazuje da je dokaz rada u pronalaženju proste brojeve je računski efikasan. Međutim, to je na tim što su prosti brojevi nisu "rekord-breakingli veliki".

Ovo je mesto gde postoji znak pitanja u odnosu na vrednost jer nije jasno da li i dalje postoje prosti brojevi, osim onih koji krše evidenciju, da budu otkriveni.

Primecoin

Slične vesti


Post Altcoin

CoinJar pokreće Bitcoin debitnu karticu

Post Altcoin

Litecoin Spikes na 200 miliona dolara kapitalizaciju tržišta za pet sati

Post Altcoin

Programeri pokušavaju da vaskrsnuju Namecoin nakon otkrivene mane

Post Altcoin

Brojevi ili ne, ne zavisi od Mt. Gok

Post Altcoin

Pitanje od 45 dolara: Šta se dešava Sa cenom Dash-a?

Post Altcoin

Pokreće knjigu o bitkuin peer-Revieved Academic Journal

Post Altcoin

Zašto veći možda neće biti bolji za skaliranje Bitcoina

Post Altcoin

Buttercoin Folds Uprkos 1.3 miliona dolara ulaganja

Post Altcoin

Regulisana platforma za kockanje prvo prihvata Bitcoin u industriji

Post Altcoin

Digitalna valuta Gatecoin Offline nakon gubitka sredstava

Post Altcoin

Dnevna soba Satoshi se ponovo otvara nakon poreza na prodaju

Post Altcoin

Elliptic podiže $ 2 miliona u finansiranje za Bitcoin Vault Services