Nail in the Coffin: Dai US regulatori su ugušili startovanje Bitcoin-a | RS.democraziakmzero.org

Nail in the Coffin: Dai US regulatori su ugušili startovanje Bitcoin-a

Nail in the Coffin: Dai US regulatori su ugušili startovanje Bitcoin-a

& Jaron Lukasievicz je bivši izvršni direktor i suosnivač Coinsetter, njujorškog Bitcoin ekchange servis na koji je među tehnologija najranijih i više aktivnih preduzeća.

U ovom mišljenju komadu, Lukasievicz odražava na početke američkog regulatornog nadzora, tvrdeći izbore u ovih uređaja detinjstvu imali trajan negativan uticaj na industrijskim počeci.

Razmišljajući o ovom komadu, osećam se kao deo starije generacije Bitcoin - iako kad sam ušao u prostor u 2012. Godini, moj utisak je da sam kasnio na utakmicu.

Mnogi kripto entuzijasti već bio aktivan u njoj godinama, rudarstvo daleko, a ja još uvek ima mnogo toga da nauče o blockchain. Zanimljivo je da se osvrnem sada, jer u 2012., bio sam ulaska u industriju koja je bila potpuno neregulisan i dalje u svojoj "Vild Vest" detinjstva.

Većina Bitcoin razmene bili su nepotpuni, a ja krenuo da izgradi pouzdane SAD-baziran razmenu pod nazivom Coinsetter (preuzet od Kraken, što preporučujem). U tom procesu, svedok sam nastanak novog propisa koji bi uticati na celu industriju.

***

18. Mart, 2013, je bio dan kada je američka federalna vlada izašla sa regulatornim guidancethat obeležena je Bitcoin kompanija kao novac usluga preduzeća.

Budući da je optimista da sam, gledano sam ovu objavu kao pozitivan razvoj - priliku da legitimišu našu kompaniju i šire Bitcoin industriji.

U unazad, politika će postati sporo "ekser u kovčeg" koji bi sprečio Bitcoin od ometanja uplate potrošača u masu. Sa 50+ novi regulatori da se jave, usklađenost postao problem za većinu kompanija. Knov-iour-kupac (KIC) pravila su samo početak skladu, i iskreno, lakši deo.

Uredba je postala mnogo veći izazov u ​​oblasti licenciranja (nemoguće dobiti), transakcija monitoring (nemoguće u skladu sa zahtevima status kuo), bankarski odnosi (nemoguće održati), izveštavanje i kapitalni zahtevi.

U martu 2013, većina lidera u industriji imali malo razumevanja za ove teme.

Nakon Bitcoin preduzeća angažovala advokate, konsultante, posvećen sate do završetka papirologije i istrošeni tona novca, većina regulatori uradio sledeće:

  1. Gurnuo preduzimanje akcije, ostavljajući kompanije u pravnom sivoj zoni.
  2. Zatvoreni bankovni računi, čime se smanjuje kompanije sa od globalnog bankarskog sistema.

***

Moje iskustvo sa "BitLicense" bio je direktan primer ovakvog ponašanja.

Njujork je uveo "okvir" za Bitcoin kompanije da se prijave za regulatornu licenciranje i tako dobije put ka radi sa zakonskom jasnoćom. Proces formiranja BitLicense je godina i bio je na kraju put za državnu regulatora, Ben Lavski, da privuče pozitivnu presu za sebe. On je ubrzo napustio posle BitLicense aplikacije su dospeli i nije ostao da odobri bilo koju od njih. Samo nekoliko kompanija ikada dobili dozvole, a većina aplikacija još uvek u neizvesnosti godina kasnije.

To je iskreno stresno pokretanje Bitcoin ili blockchain kompaniju u SAD. Za naš tim na Coinsetter, čak i kada smo stigli iz proaktivno, većina regulatori ljubazno nam je negirao put ka potpunoj saglasnosti. Živeti u neodređenom regulatornog okruženja, uvek smo imali na visi straha da bi mogli biti kažnjeni po nahođenju svakog regulatora.

Nisi morao da radi nešto loše da se tako osećam, ni.

***

Da li je regulatorna situacija poboljšana?

U nekim oblastima, da. Ali bankarski pitanja Bitfinek i drugim berzama iskusni recentliare lagano, direktna posledica ovih političkih odluka koje je pre četiri godine.

Danas, izazovi Bitcoin kompanija ranije suočavaju se udaraju blockchain projekte. To je šteta, jer su ove organizacije izgradnju modernizovana infrastruktura koja će stvoriti više Secure Digital budućnost za sve u svetu. Verujem da će uspeti, ali svako počevši ove kompanije će morati da se suoči sa sličnim regulatornim neizvesnosti kao Bitcoin suočeni pre nekoliko godina.

Nadam se da kompanije će biti snažan javni stav protiv vokabularu propisa jer dolazi gore. Za one u SAD, važno je podsetiti regulatori koji su tehnološke kompanije idu u inostranstvo zbog trenutnog regulatornog okruženja. Milijarde će biti uloženo u blockchain startup - će SAD odlučiti da imaju koristi od toga?

Ali za mene, 18. Mart je bio početak svega toga. To drastično promenio način Bitcoin i blockchain kompanije bi trebalo da rade ide napred u okviru regulatora uticajem paradigme.

Industrija nije bio isti.

CoinsetterBitLicenseRegulation

Slične vesti


Post Altcoin

Bitcoin bum od 2018. godine, ali Zcash je napravio istoriju

Post Altcoin

Izbjegavanje katastrofe: istraživači se suočavaju sa nepoznatim blokažama

Post Altcoin

Plan MASTer: Bolji Bitcoin Smart Contracts mogli bi da idu u život ove godine

Post Altcoin

G-Eazi, Mariah i još mnogo toga za prodaju albuma za Monero

Post Altcoin

Bitcoin vs Argentinski pezo: Što je gore?

Post Altcoin

Zašto bitkoin treba biti razbijen u bitove

Post Altcoin

Platforma za trgovinu derivata bitcoin Coinarch proširuje se u Kinu

Post Altcoin

Bitcoin u 2018: Godišnja politika izazvala apolitički novac

Post Altcoin

Hullcoin je otet od strane kineskih scammera

Post Altcoin

Bitcoin startup CoinJar navodi porez kao uticaj na UK premještanje

Post Altcoin

$ 2.000 bitkoina (i 9 drugih 2017 blokchain predviđanja)

Post Altcoin

Andreas Antonopoulos se pridružio CoinSimple platformi za e-trgovinu