Koje druge digitalne valute postoje? | RS.democraziakmzero.org

Koje druge digitalne valute postoje?

Koje druge digitalne valute postoje?

Bitcoin mogu trenutno dobiti lavovski medijske pažnje, što se tiče digitalne valute ide. Ali to nije jedini oblik elektronskog novca koji se vadi, trguje i proveli.

Hajde da se nađemo neke druge digitalne valute vrti na mreži:

BBKCoin

Prema Bitcoin Forum, bbkcoin je "zaboravljen posle (a) 51% napada na promociji, sada oživeo i aktivni super brzi verzija LTC (litecoin).." Operator sajta - Bitcoin Forum Korisnik CaptChadd - pokrenula novu bbkcoin threadon forum 7. Maja 2013. Godine, što mu je poruku govoreći: "smatram BKC da više ne bude šala, ali pravi criptocurrenci samo sa suvom i sarkastičan smisao za humor. I dobar ukus. J."

Chinacoin

Opisao kao Bitcoin viljuškom, devcoin je zamišljen kao "etički inspirisao projekat. Pomoći fonda open-source projekata kreiranih od strane programera, programeri hardvera, pisaca, muzičara, slikara, grafičara i filmskih stvaralaca." Dok devcoin se zasniva na Bitcoin, rudarstvo valutu je mnogo lakše. Svaki novi blok generiše daje 5.000 devcoins do rudara i 45.000 zlatnika za programere, pisaca i drugih učesnika (10/90 Split). Devcoins se generišu po stopi od 50.000 kovanica po bloku "zauvek". Sa prosekom od 144 blokova dnevno, to znači oko 7,2 miliona novih devcoins dnevno.

Feathercoin

Groupcoin je devcoin prethodnik. To je bio dizajniran kao rezervni valuta u slučaju devcoin nije ispalo kako je planirano. Groupcoin generiše 50 zlatnika po bloku "zauvek".

Ikcoin

Kao i mnogi drugi alternativnih criptocurrencies ovde opisanih, namecoin (NMC) se zasniva na Bitcoin tehnologiji. Za razliku od ostalih valuta, namecoin je alternativa, decentralizovano, DNS (Domain Name Sistem) peer-to-peer kao i valute. Bilo kao valutu ili DNS, međutim, nije trenutno u širokoj upotrebi.

Novacoin

Novacoin je opisan kao "hibridnog script dokaz-of-radnom i dokaz-of-udela zasnovane criptocurrenci." Pod svojim postojećim kodiranja, ima hard rok od 2 milijarde kovanica; Međutim, taj limit se može podići po potrebi. Novacoin je sličan ppcoin, ali koristi kao "malo drugačiji emisije model". Valuta se može trgovati na Vircurek.

Talasanje

Ripple laboratorije Incis organizacija iza ripple, koja nije digitalna valuta, već plaćanje mreža otvorenog koda, kolega-to-peer. Kao što je opisano na Bitcoin Forum, Ripple KSRP (pod nazivom "Talasi") je inovativna priznanica ekchangerather nego što je novčić.

PPcoin

Drugi projekat forked od Bitcoin, ppcoin (PPC) je dizajniran da "zadrži što je više moguće poželjnih osobina originalni Bitcoin je." Pokrenut u 2012, takođe je stvorena da bude "prvi dugoročni energetski efikasan criptocurrenci." Umesto dokazivanja-o-radu, ppcoin se vadi pomoću proof-of-akcija. Koji u suštini koristi samu valutu za zaštitu mreže. PPcoin nema hard limit kao Bitcoin, ali je po uzoru na imitira prirodni oskudice Gold je: stopu inflacije od oko 1 posto kroz dokaz-of-akcija kovanja je uravnotežena ugrađeni uništenje transakcionih naknada.

Terracoin

Još jedna digitalna valuta na osnovu Bitcoin, terrcoin (TRC) * je dizajniran da završi sa ne više od 42 miliona kovanica i ima vremena za potvrdu transakcije od 120 sekundi. Inicijalni blok nagrada za rudarstvo je 20 terracoins, sa tog iznosa prepolovljena svakih 1.050.000 blokova (oko četiri godine). Prvo vadi u oktobru 2012. Godine, valuta je doživela neke nedavne probleme - heairanje moći bodlji, problema sa teškoće ponovno ciljanje, itd - ali je prošao kroz ispravke i nastavlja da se trguje na Vircurek i nekoliko drugih berzi.

Ven

Created bi Stan Stalnaker, Venis globalni digitalni valutu dizajniran da omogući trgovinu između članova Hub kulture, poslovnog kluba Stalnaker je za međunarodne putnike, Najtraženiji. Ven je pokrenut 2007. Godine i podržana 100 odsto od sredstava rezervi, koji se u cilju minimiziranja rizika od inflacije. Korpa robe i valutama koje poštovani je vezana za uključuje ugljenik, što Ven "stabilnu valutu koja podržava životnu sredinu", kaže Stalnaker. Glavne banke poput Citibank su kupili Ven za upotrebu u kući, a valuta je indeksiran Thomson Reuters.

Zen

Vezan za korpe od 22 međunarodnih valuta, Zen je u osnovi "anti-Bitcoin". Povezan sa fiat vrednosti i "specijalno dizajniran da raste ili pada dramatično vrednosti." Reakcija iz Bitcoin fanova je do sada bio undervhelming: "nekako ograničen, po mom mišljenju, verovatno slično Amazon kovanog novca," primetio jednog člana Bitcoin Foruma.

Slične vesti


Post Altcoin

CoinJar vraća u Apple App Store sa restauriranim funkcijama

Post Altcoin

Cena bitkoinskog kapljica ispod 400 dolara u BTC-e Flash Crash-u

Post Altcoin

CoinSpark-ova Bitcoin 2.0 platforma ima za cilj pojednostaviti transfer sredstava

Post Altcoin

Korejska centralna banka razmatra supernodu za nadzor bloka

Post Altcoin

Interesne grupe u kvotama nad California Bitcoin Regulativom

Post Altcoin

LeetCoin omogućava stručnim igračima da osvoje bitke

Post Altcoin

G-Eazi, Mariah i još mnogo toga za prodaju albuma za Monero

Post Altcoin

Realiti of Chinese Bitcoin trading volumes

Post Altcoin

Bitcoin Think Tank Coin Center Pokreće se sa zvezdastom podrškom

Post Altcoin

Coinalitics Rebrands As Skri, zapošljava IBM Vet to Go Blockchain

Post Altcoin

Bitcoin predstavlja moć izbora

Post Altcoin

Hullcoin je otet od strane kineskih scammera