Kako je istinska anonimnost napravila Darkcoin King of Altcoins | RS.democraziakmzero.org

Kako je istinska anonimnost napravila Darkcoin King of Altcoins

Kako je istinska anonimnost napravila Darkcoin King of Altcoins

Ako ste u potrazi za obavljanje zaista anonimne transakcije, Bitcoin nije savršen digitalni valuta za korišćenje.

Dok lični identitet se ne dele preko Bitcoin mreže, i dalje je moguće identifikovati novčanika adrese i prati transakcije kroz blok lanca.

Za pravi anonimnog novčić, moraćete da se okrene darkcoin, digitalni valutu pokrenut u januaru da je upad u criptocurrenci scenu sa svojim pionirskim algoritam rudarske energetski efikasan i višestruki, karakteristika identiteta-štiti.

Entuzijazam za digitalnu valutu je podstaknut darkcoin cena dobitaka u proteklih nekoliko nedelja, jer je novčić je naizgled uspešno apelovao na mnogim kupcima koji su nekada pretvorili u Bitcoin za njeno navodno anonimnosti.

U vreme štampanja, cena jednog DRK je oko $ 13 po novčić, prelazi cenu litecoinand skoro svih ostalih velikih altcoins na CoinMarketCap.com.

Darkcoin je rizično uspon

Šta se podstiče ovaj dramatičan rast?

CoinDesk razgovarao sa darkcoin developer Evan Duffield, koji je objasnio da je digitalna valuta ima za cilj da pravi anonimnost online transakcija, govoreći:

"Čitav Cilj [darkcoin] je trebalo da bude privatnosti središtu criptocurrenci."

Darkcoin je olakšavanje anonimnih transakcija naizgled potvrđuje strah među regulatora i agencija za sprovođenje zakona koji digitalni valute propagiraju transakcije koje su u trag.

U praksi, tehnološke aspekte novčić je djelovati da prikrije identitet kroz nekoliko različitih pristupa.

DarkSend olakšava mreže anonimnost

Jedna od glavnih komponenti darkcoin je DarkSend, peer-to-peer okvir koji objedinjuje male transakcije u većim anonimnih one.

DarkSend se zasniva na konceptu CoinJoin stvorio Bitcoin programera Gregori Makvell, koja deluje kao transakcije Bundler. U slučaju darkcoin, ovo spajanje čini mnogo teže da neko utvrdi izvor i odredište plaćanja u okviru mreže.

DarkSend takođe sadrži infrastruktura od masternodesthat nositi transakcije na decentralizovan način. Funkcionisanje u onome što Duffield naziva "dokaz-of-service" sistem, masternodes deluju kao transakcioni uvezivač i primaju 10% od bloka nagradu za to.

Postoji izborni sistem masternode da nasumično dodeljuje koji će masternode obraditi gomilu darkcoin transakcija. Prema Duffield, masternodes praktično dividenda koja još od preko mreže tokom vremena.

Naime, košta 1.000 DRK da uspostavi masternode. To, Duffield objašnjava, osigurava da samo oni koji se uključe u vođenju mreže imaju interes da učestvuju, kao i sprečiti loše glumce iz špijunira transakcija koje se odvijaju u darkcoin mreži.

Rekao je:

"Mora da se troškovi povezani, tako da ne uhvatite sve saobraćaja i sastavi blok lanac."

Detaljnije objašnjenje okvira masternode i izbornog sistema mogu se naći u originalnom darkcoin vhitepapervritten od Duffield i programera Kile Hagan.

Rudarstvo algoritam energetski efikasan

Dafild rekao CoinDesk da, delimično, darkcoin takođe nastoji da reši neke od problema u vezi sa dokazom na poslu rudarstva, odnosno troškova energije.

Rudarstvo algoritam Ks11, jer raspoređeni u nekoliko novih digitalnih valuta, donosi značajne prednosti, uključujući bliže paritet između GPU- i procesora zasnovanih rudarskih bušotina.

Duffield rekao da je, od početka, on je tražio novu vrstu rudarskog algoritma. Zanimljivo, Ks11 je razvijen da bude malo manje efikasna od druge alternative. Iako ovo može da deluje nelogično da u procesu rudarstva, s rudari traže veću efikasnost da pruži više heširanja snagu, Duffield je objasnio da je nekoliko ključnih prednosti je došao kao posledica tom putu razvoja.

Prvo, rudari CPU-based i rudari GPU-based nastupiti na sličnim stopama. Ovo proširuje privlačnost algoritma, pri čemu je više ljudi da se uključe u proces rudarskom bez da investira u više hardver.

Osim toga, Ks11 omogućava energetski efikasnije rudarstva. Dafild je rekao da je većina rudarske opreme za pokretanje oko 30% hladnije nego onih koji rade na alternativnim algoritama dokaz-of-rada. Ovaj faktor, Duffield predložio, je sebe pozajmio na znatno proširenom heairanje vlasti u darkcoin mreži i obezbedio bum u hobi rudara koji ne mogu da priušte masovno hlađenje infrastrukturu.

Na kraju krajeva, Duffield istakao, razvojni tim traži nešto novo u valuti svetu digitalne, govoreći:

"Želeo sam da sprovedu [darkcoin] kako bismo potpuno novi algoritam i slediti isti put koji Bitcoin sledi."

Na taj način, kako je rekao, zajednica na slobodi će inovacije iz temelja.

Rešenje za rudarske pitanja Bitcoin je

Bitcoin, kao i većina digitalnih valuta, features zakazan nagradu halvings koji smanjuju količinu kovanica proizvedenih u svakom bloku. Ovo predstavlja potencijalnu pitanje za rudarske zajednice, u skladu sa darkcoin belom papiru:

"Jedan od problema sa ovim pristupom je naglo nagrada raspolućivanje da se desi svake četiri godine. To bi na kraju moglo da izazove velike poremećaje u rudarskom mreži kada je profitabilnost rudarskih promene drastično preko noći."

Da bi se rešio ovaj problem, darkcoin koristi nagradu krivu zasnovanu na rudarstvu teško u datom vremenu. Sa nizom od pet do 25, nova nagrada struktura stavlja u mestu inflacioni dinamiku koja isporučuje oko 1m novi DRK na mrežu svake godine.

Osim toga, darkcoin bavi problem povezan sa multipool ekosistem, od kojih veliki rudarski bazeni remetite coin mrežu dramatično širi ukupan hashrate. DarkGravitiVave podešava poteškoća pri korišćenju višepolni eksponencijalni pokretni proseci jednostavno pokretni prosek.

To je, prema belom papiru, ograničava uticaj multipool na mreži i eliminiše određene poduhvate moguće kroz Kimoto je gravitacije, teškom šeme prilagođavanja, a po-blok koji se široko koristi u altcoin zajednici.

Gledajući unapred

Ako je cena darkcoin je bilo indikacija, digitalni valuta je postavljen za potencijalno svetlu budućnost, barem u pogledu korisnika popularnosti.

Dafild rekao CoinDesk da je razvojni tim radi na nekoliko novih inicijativa koja bi u velikoj meri proširiti mogućnost istinski anonimnog transakcija mreže.

Naime, Duffield se traži da primeni sistem za izgradnju usluge na darkcoin mreži. Na primer, neko može da bude domaćin vallet usluge cloud da koristi prednosti brzine i anonimnost koju pruža mreža.

"Njegov deo ove dokaz-of-service koncepta. [Masternodes] može zapravo biti domaćin druge usluge za mrežu, i oni će biti super-brzi zbog toga, jer su posvećena samo za darkcoin."

Dafild očekuje da će broj masternodes da proširi prekovremeno, od kojih je rekao otprilike 100 postoje. Jer stvaranje masternode podrazumeva se 1.000 DRK iz snabdevanja novčića, više čvorova bi zapravo mogao podržati prirodnu vrednost novčića. On je dodao da je, na kraju, čak 400 čvorova može biti stvoren da olakša transakcije u mreži.

Na kraju krajeva, darkcoin uzima ideju anonimnih finansijskih transakcija pionir Bitcoin i gurajući na sledeći nivo. Međutim, moguće je da regulatori mogu imati konačnu reč o njegovoj krajnji uspeh.

Napomena: Ovaj članak ne treba posmatrati kao odobrenje. Molimo Vas da svoj opsežno istraživanje pre nego što razmislite o investiranju u altcoin prostoru.

Darkcoin

Slične vesti


Post Altcoin

Samo 400%? Villi Voos Mathematics for Insane Cripto Returns

Post Altcoin

Kineski vladin program podržava Bitcoin

Post Altcoin

Može li Bitcoin nadvišiti kreditne kartice za zaštitu od prevare pri prevarama?

Post Altcoin

Sve stvari Alt: kripto kongres i rođendan za Feathercoin

Post Altcoin

Australijski regulator: Bitcoin nije finansijski proizvod

Post Altcoin

Optimizacija SegVit-a: Kako novi Bitcoinov novi softver daje skaliranje poboljšanja

Post Altcoin

Moj savet za ICO? Žao mi je što sam bio u pravu

Post Altcoin

BitHalo: pametni ugovori bez blokiranja lanca blokova

Post Altcoin

Digitalne zagovorne grupe su kritične za Kalifornijsku regulaciju bitkoina

Post Altcoin

Brojevi ili ne, ne zavisi od Mt. Gok

Post Altcoin

Kineska dominacija tržišta postavlja pitanja o globalnim protokama trgovanja bitkoma

Post Altcoin

Izveštaj Europol-a povezuje anonimne digitalne valute sa tamnim neto kriminalom