JPMorgan izveštaj: Cripto može jedan dan pomoći da se diverzificiraju portfelji | RS.democraziakmzero.org

JPMorgan izveštaj: Cripto može jedan dan pomoći da se diverzificiraju portfelji

JPMorgan izveštaj: Cripto može jedan dan pomoći da se diverzificiraju portfelji

Criptocurrencies mogao jednog dana pomoć investitori prošire svoje jednakosti i obveznica portfolija, analitičari za JPMorgan Chase napisao u novom, 71-page Istraživanje Izveštaj fokusiran na tehnologije.

U izveštaju pod naslovom "decripting Criptocurrencies: Tehnologija, Aplikacije i izazovi" i od 9. Februara, je izradio Global Researchunit banke. Jedan primerak dobijen CoinDesk istražuje niz predmeta vezanih za criptocurrenci i blockchain, posebno istraživanje implikacije za investitore, finansijske kompanije i centralnih banaka, između ostalih.

Možda najviše deo izveštaja je da - iako oprezno - predviđa da će criptocurrencies jednog dana igraju ulogu u diversifikacije globalnih obveznica i vlasničkih portfelja. U izveštaju se navodi:

"Ako proteklih vrati, promenljivost i korelacije i dalje postoje, [criptocurrencies] može potencijalno da ima ulogu u diversifikacije nečije globalne obveznica i akcija portfolio. Ali po našem mišljenju, to je velika ako s obzirom na astronom povratka i oscilacije iz poslednjih nekoliko godina."

"Ako [criptocurrencies] prežive narednih nekoliko godina i ostaju deo globalnog tržišta, onda će najverovatnije izašao njihov trenutni spekulativni fazu i da će nakon toga imati više normalne povratak, oscilacije (i mnogo manje) i korelacije (više kao i ostalih nula-vrate imovinu takvi kao zlato i JPI), "autori nastavljaju.

To osećanje, možda je u suprotnosti sa komentarima od predsednika, predsednika banke i direktor, Jamie Dimon, koji je prošle godine izdao svoj sada zloglasni primedbu da Bitcoin predstavlja "prevara". Kao što je pozicionirana od autora izveštaja, criptocurrencies su "malo verovatno da potpuno nestane."

"Malo je verovatno da potpuno nestane [Criptocurrencies] i lako može opstati u različitim oblicima i oblike među igračima koji žele veći decentralizacije, peer-to-peer mreže i anonimnost, čak i ovo drugo je pod pretnjom", napisali su.

Blockchain blagodat

Gledajući pored investicija slike, izveštaj banke gleda na širem pitanju blockchain upotrebe, posebno privatnih firmi koji će održavati svoje GATED ili "permissioned" blockchains.

Autori pišu da blockchain je "superioran baza podataka", i da je, uprkos zabrinutosti regulatora, sama tehnologija je potencijalno "regulacija prijateljski."

"Po našem mišljenju, najveća privlačnost blockchain će biti u mogućnosti da isporuči dobit efikasnosti u lancu vrednosti," navodi se u izveštaju, dešava da objasni:

"Predložena koristi distribuira knjigu u finansijskom sektoru će verovatno biti zasnovan na poznatim učesnicima unapred definisanim sa odgovarajućom za KIC / AML dokumentacije sa čvrsto autorizovani pristup. Prema tome, mi smatramo da distribuira knjiga tehnologija ima potencijal da ponudi regulatori veći stepen transparentnosti, viših nivoa otpornosti i kraće vreme naselja, smanjenje stranom i tržišnog rizika. "

Isto tako, autori su tvrdili da blockchain ima potencijal da poremete "prekogranična plaćanja, naselje / kliring / upravljanje kolateralna kao i širu svet TMT, transporta i zdravstvene zaštite." To je rekao, u izveštaju upozorava da bi bilo koristi da se vidi "samo ukoliko svaku cenu efikasnost offset regulatorne, tehničke i bezbednosne prepreke" za sprovođenje tehnologiju.

Na centralnom criptos banke

U izveštaju se takođe dodiruje na temu tzv "Fedcoin," ili neku vrstu criptocurrenci (ili digitalnom valuti), stvoren od strane centralne banke.

I dok Fed zvaničnici sami u velikoj meri je rekao "ne skorije vreme" za ideju (za razliku od drugih centralnih banaka, koji su aktivno istražuju aplikacije), izveštaj JPMorgan je uranja u mogućim implikacijama - i posledice - od takvog izdavanja.

Autori izveštaja tvrdite da, u jednom smislu, Fedcoin bi trebalo da podrži "centralna usluge platnog prometa banke-obezbeđen" u okviru sistema bezgotovinskog, i da to može da pomogne banke sprovode negativne kamatne stope, što neki ekonomisti odobrava.

Međutim, oni takođe ističu da je izdavanje takvog novca "će dati nebankarski pristup u bilansu stanja Fed," koja bi mogla da zauzvrat "ugroziti ekonomski i društveno važnu funkciju finansijskog posredovanja komercijalnih banaka."

Isto tako, autori tvrde da je criptocurrenci država izdala mogao uticati na produženje kredita privatnom sektoru, jer bi potkopati frakcijsku rezerve bankarstvo, pisanje:

"Ako criptocurrencies su viđeni kao superiorna u odnosu na bankarske depozite, što je dovelo do veliko pomeranje u criptocurrencies, onda mnogo veći udeo štednje će ići u sredstvima centralne banke (vlada dug) i manje komercijalnih bankarskih kredita, čime se potencijalno dramatično povećava privatnu kreditni rizik Premia i smanjenje protoka kredita privatnom sektoru. "

U izveštaju se takođe bori sa problemom anonimnosti za državne izdaje criptocurrenci.

"S jedne strane, privatnost je došao da se vidi kao implicitni ustavno pravo, a to se može proširiti i novčanim transakcijama," beleže autori. "S druge strane, postoji nekoliko zakona o knjigama cilj da spreči finansijski sistem od koristi za pranje novca ili finansiranja terorizma i druge aktivnosti."

Slične vesti


Post Altcoin

Drugi život? Neuspeli DAO kreatori se bave povratkom povratka

Post Altcoin

Plaikei ICO pokreće $ 10,5 miliona za Cloud-Povered Gaming

Post Altcoin

Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru

Post Altcoin

Kalifornijski političar se suočava sa podnescima o ostavci usred nesreće Altcoina

Post Altcoin

Coinffeine pokreće Ekchange Bitcoin P2P u preko 70 zemalja

Post Altcoin

Unutar Zcash Audit: zašto je Anonimous Blockchain Projekat potrošio $ 250k na suđenju po vatri

Post Altcoin

ATB kovanica najnovije u lice za klase i akciju nakon ICO-a

Post Altcoin

Bitcoin Ekchange Operator Optužen za snimanje kreditnih unija

Post Altcoin

Bitkainova uloga u američkoj politici

Post Altcoin

Altcoins će se srediti u Feathercoin sastanku u Oksfordu

Post Altcoin

Bitcoin startup Coins.ph pokreće se sa dva glavna filipinska trgovca

Post Altcoin

BOOST: Bitcoin događaj obilazi mnoštvo u Hong Kongu