Bitcoin Tool Tool CoinShuffle se vidi prva transakcija | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin Tool Tool CoinShuffle se vidi prva transakcija

Bitcoin Tool Tool CoinShuffle se vidi prva transakcija

Vrsta anonimne transakcije koje Bitcoin entuzijasti su čekaju godinama konačno je uspešno testirana na mreži.

Poslat Bitcoin test mreže ranije ovog meseca, u transactionis mreža je prva implementacija CoinShuffle, predlog da se prvo generiše uzbuđenje u aprilu 2014 za izgradnju na postojećim tehnike privatnosti na način koji se ne oslanja na trećim licima.

Ali 15. Avgusta, programer Danijel Kravisz poslao ono što on smatra da je prva transakcija koristeći ovaj alat na Bitcoin. (Tip transakcije je prethodno implementedon platformi NKST blockchain).

Veliki Ideja tehnike je da se čuva osetljive informacije o korisnicima koji se inače visibleon javnosti blockchain Bitcoin je, ali kratkoročni cilj je da se uključe tehnike u Bitcoin novčanik usluga Micelium, koji sponzoriše projekat. Pokrenut 2013. Godine, Micelijum nedavno objavio roadmapvith CoinShuffle zakazan za "fazu 5", odnosno poslednjem koraku, od svog plana razvoja.

Kravisz, koji je radio na realizaciji Micelium je CoinShuffle od kraja prošle godine, izabrao ime Shufflepuff za projekat kao način da se ublaži stigme koja anonimne Bitcoin tehnike često nose zbog zloupotrebe od strane nezakonite aktera.

Kravisz rekao CoinDesk:

"To je otvorenog koda, nadam se da će na kraju mnogo novčanike će ga koristiti."

Sada svako može da eksperimentišu sa alatom i pokrenuti ga na svojim računarima, ali do sada nema načina dovođenja korisnika novčanika zajedno "pridruži" njihove transakcije, i ne mešajte ih zajedno, tako da mogu da se anonimne.

Dakle, avanturistički korisnici treba da nađe druge učesnike da "pridruže" sa sopstvenim uređajima. Drugi problem je što Shufflepuff je alfa softver, tako Kravisz savetovao da nije nešto korisnici treba verovati sa veoma mnogo pravi novac.

Tehnički detalji

Created bi istraživača na Saarland Univerzitetu, CoinShuffle je implementacija CoinJoin, način mešanja više transakcija kako bi se zbunile detalje svakog.

Izmislili Bitcoin programera Greg Makvell 2013. Godine, što je inspirisalo implementacije u DarkVallet, Dash, NKST i JoinMarket. Ali CoinShuffle je jedinstven jer koristi CoinJoin bez treće strane mešanje transakcije u pokušaju da se smanji poverenje.

Shufflepuff je u realnom svetu primena toga korišćenja programskog jezika Java.

Postoji nekoliko drugih privatnosti uma Bitcoin tehnike i projekti tamo, kao što su poverljivim transakcijama ili alternativnim criptocurrencies kao Zcash, ali CoinJoin ne zahteva promene u protokolu Bitcoin, potencijalno ga čini više praktičan način da dovedu do privatnost nego dublje protokola donošenja promene koje bi mogle biti potrebno više vremena da se testiraju i implementiraju.

Deluje kombinujući ulaze i izlaze dva ili više transakcija u jedan. (Ni dobitnici će znati iz kojih bave transakcije nastao).

Međutim, neki implementacije stila transakcije imaju problema u očima onih koji veruju u decentralizaciji.

Od mešanje transakcije znači okupljanje i druge transakcije da ih mešaju sa, mnoge aplikacije zahtevaju treću stranku za obavljanje transakcija. Neki veruju da to može da ugrozi privatnost i kontrolu nad sredstvima, a to je ono što Shufflepuff pomaže da se reše.

Veliki planovi za budućnost

Ali, dok je prva transakcija je dostignuće, još uvek je načina da za projekat.

Kao pridruži transakcije će morati da se ujedini više korisnika, Kravisz trenutno radi na sistemu registracije, tako da korisnici mogu lakše poveže sa drugima, jedan se nada da će uskoro biti dostupne na više programere.

On takođe želi da doda podršku za end-to-end encription dodatno sigurne transakcije.

Projekat je otvoren izvor za novčanike i druge usluge da pokupi što žele, ali kako usluga na kraju uključiti Shufflepuff može da utiče na nivo privatnosti, Kravisz tvrdi.

On je takođe izneo plan za model jače anonimnosti za moguću implementaciju u miceliuma.

U tom smislu, Kravisz pozvao druge da doprinese projektu i da piše Shufflepuff u drugim programskim jezicima tako da može lakše da se primenjuje iu drugim novčanike i usluga.

Update: Ovaj članak je ažuriran da odredite ovo prva implementacija CoinShuffle na Bitcoin mreži.

Slične vesti


Post Altcoin

Blockchain Pros Debate izazivaju izazove za pametne ugovore

Post Altcoin

Zakoni o hartijama od vrednosti nisu jedina pravila Moraju se razmatrati prodaja žetona

Post Altcoin

Singapurska centralna banka opisuje kada ICO su i nisu hartije od vrijednosti

Post Altcoin

500 startups Funds Five Bitcoin startups sa $ 100k Svaka

Post Altcoin

Marc Hochstein, američki banker, pridružio se CoinDesk-u kao uredni urednik

Post Altcoin

Zašto je Pi odgovor i izgradnja izmenljive regulacije

Post Altcoin

Kontroverzni izvršni direktor Neo i Bee povrće nakon nestanka

Post Altcoin

Indijsko Bitcoin Ekchange Unocoin pokreće 1,5 miliona dolara

Post Altcoin

Primavera de Filippi na Blockchainu i potragu za decentralizacijom društva

Post Altcoin

Bitcoin razmjena CoinKs se bavi američkim tržištem, državnom državom

Post Altcoin

Tri Bitcoin startupa Pitch za finansiranje na Boost VC Demo Dai

Post Altcoin

Politička partija predviđa kako Blockchain bi mogao omogućiti Brekit Revote