Bitcoin Ekchange Operator Optužen za snimanje kreditnih unija | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin Ekchange Operator Optužen za snimanje kreditnih unija

Bitcoin Ekchange Operator Optužen za snimanje kreditnih unija

Jedan od operatera sada zabranjene Bitcoin ekchange Coin.mk je optužen zbog svoje navodne uloge u pretvaranje Nev Jersei kreditne unije u kanal za nezakonite transakcije.

U optužnici prošle sedmice, američki tužioci su rekli da je Jurij Lebedeva navodno odigrala ulogu u vođenju Coin.mk, razmenu Srbija zasnovanu na koji je funkcionisao kao članstvo stilu "COLLECTIBLE klubu" u nastojanju da se suknja statuta za prenos novca.

Kao što je ranije izvestio CoinDesk, Lebedev i tvrdi ko-konspirator Entoni Murgio su uhapšeni u julu. Tužioci podneo prevazilaženje indictmentagainst Murgio prošlog meseca, navodeći pranja novca, žice prevare i podmićivanja. Murgio kasnije izjasnio se da nije guiltito optužbe.

Prema vladi, Coin.mk je jedan deo globalne ciber-kriminalnih šeme koje se odnosilo na 2014 hakovanje na JPMorgan Chase & i drugih finansijskih institucija.

Lebedev je optužen po jednoj tački zavere bi korumpirani plaćanja sa namerom da utiče oficira finansijske institucije. Sudski dokumenti navode da Lebedeva bio uključen u e-mail diskusije u vezi sa preuzimanjem kreditne unije, a imenovan je kao "savetodavno član odbora" za institucije.

U petak, Lebedeva se izjasnio da nije kriv u federalnom sudu, piše Rojters.

U optužnici se navodi da su isplate u ukupnom iznosu od oko $ 247,000 je u periodu od maja do decembra 2014. Godine u neobjavljenu kreditne unije izvršne vlasti. Novac je poslat od strane pojedinca koji nije identifikovan u optužnici, a dva bankovni računi su uključeni u transakcijama.

U svom originalnom prigovoru protiv Lebedev u julu, Vlada je istakao razgovor koji se odnosio na izvršnu, Lebedev i neimenovanog Coin.mk Conspirator u kojem je priznao da su se čine napori da se izbegne regulatorni nadzor u transakcije za razmenu Bitcoin.

Tužilaštvo napomenuo u to vrijeme:

"Izvršni dalje priznaje, u zbiru i supstance, koje u vezi sa takvim aktivnostima obrade plaćanja, Kreditna unija nije izvršena odgovarajuća Bankarska tajna Act procedure., A kao rezultat, račun credit union može da se koristi u cilju pranja novca i drugi zločini ".

Prema Rojtersu, kreditna unija uključena je pomaganje drugima Ekcel Federalni Kreditne unije, sa sedištem u Jackson, Nev Jersei. Kreditna unija je zvanično likvidiran 20. Novembra, u skladu sa Nacionalnom upravi Credit Union, nakon što smatra nesolventna sa "bez ikakvih izgleda za vraćanje održive operacije".

Kompletan Optužnica se može naći u nastavku:

Optužnica

CrimeCoin.mk

Slične vesti


Post Altcoin

Brojevi ili ne, ne zavisi od Mt. Gok

Post Altcoin

Kako Bitcoin brokeri trguju milionima bez razmene

Post Altcoin

Spark Capital, Aleph uložio 2,5 miliona dolara ulaganja u Coloured Coins startup Colu

Post Altcoin

BitOcean izdaje dvosmerni Bitcoin bankomat za konkurisanje sa tržišnim liderima

Post Altcoin

Bitvage pokreće International Bitcoin Pairoll za američke poslodavce

Post Altcoin

Bitkainova uloga u američkoj politici

Post Altcoin

Platforma za trgovinu Bitcoin Vaurum podiže 4 miliona dolara za finansiranje semena

Post Altcoin

Hullcoin je otet od strane kineskih scammera

Post Altcoin

Bitcoin vs Argentinski pezo: Što je gore?

Post Altcoin

3 sile koje oblikuju razmenu bitkoina sledeće generacije

Post Altcoin

Upoznajte 5 finalista za CoinDesks Consensus 2017 startup Contest

Post Altcoin

Coinplug osvojio nagradu od 45.000 dolara za uslugu Blockchain ID