Australijski autobuski putnici uskoro mogu platiti tarife sa Bitcoinom | RS.democraziakmzero.org

Australijski autobuski putnici uskoro mogu platiti tarife sa Bitcoinom

Australijski autobuski putnici uskoro mogu platiti tarife sa Bitcoinom

Tim mobilnih programera u Kanberi, u Australiji, ima za cilj da bude prvi na svetu koji omogućavaju korisnicima javnog prevoza da plate za vožnju u Bitcoin preko svog MiBus 2.0app.

MiBus 2.0 je raspored i put-planer aplikacija na širokom autobus postupaka mreže Kanberi, koji je takođe osnovna javna tranzitni sistem u gradu. Programeri Imagine Team rešenja najavio aplikacija sada ima više od 50.000 aktivnih korisnika.

Kako bi proslavili taj jubilej, ispostavilo svoju pažnju na prepaid karata pametnoj sistema Action je, MiVai. MiVai automatski odbija ispravan kartu kada putnik dodirne karticu od čitač po ulasku i izlasku iz autobusa.

Bitcoin navijača

Zamislite tima Zakarija Bouguettaia rekao je da su programeri su "jake pristalice" od Bitcoin i voleo da bude prvi na svetu da ga ponudi kao rešenje za plaćanje javnog prevoza. Oni su već razvili sličnu isplatu appfor osoba-osoba transakcije na iOS, i dovršava na Android verziji.

"Ja lično volim što Bitcoin je sve o, pa smo pokušali da unazad radi od upotrebnih predmeta koji nisu bili u vezi hedžinga i špekulacija", rekao je on.

"Uhvatim autobuse kao primarni metod putovanja, tako da smo prirodno otišli ​​u tom pravcu. Takođe smo videli dobar uklapa u drugu aplikaciju (KuickliPai.it) nedavno smo pokrenuli, gde možete platiti ljude u društvenim situacijama (ručak, bioskopske karte , koncerti, itd). Trenutno koristimo kreditne kartice, ali smo proterani ispravku gde mogu da plate nekome koristeći bitcoins, a korisnici dobijaju keš. "

Trenutno, korisnici mogu dodati vrednost na akciju je MiVai karticama online kreditnom karticom, preko banke direktnog zaduživanja, preko telefona ili lično u odabranim shopfronts.

Bouguettaia opisao integraciju Bitcoin u MiBus aplikaciji i KuickliPai.it kao koristeći lične novčanik da prihvati dolazne bitcoins, a onda gotovo odmah obradu transakcija (ili u roku od 10 minuta) na drugom kraju korišćenjem vlasnički sistem Zamislite tim izgrađen.

Ukoliko je opcija Bitcoin postao popularan, ona će verovatno pretvoriti u više utvrđenom plaćanje procesora poput Australije CoinJar.

Vlada grad

Slično na mnogo načina Vashington, DC (na kojoj je delimično uzoru), Canberrais nacionalnog kapitala namenski u svom ne-državne teritorije (zakona) sa neproporcionalno velikim brojem federalnih državnih službenika u odnosu na druge gradove u zemlja.

Kada juče Zamislite tima posted svoje Bitcoin namere na lokalnom internet forumu, RiotACT, odgovor od ostalih stanovnika je uglavnom cinično i negativna.

Programeri su odgovorili navodeći visoke troškove kreditnom karticom na teret državnom vlasništvu akcija kao najbolji razlog da koristi Bitcoin, i opisao promenljivost cena probleme kao "overhiped".

"Možda je očigledno, ne postoji opasnost, samo korist", napisali su.

"Ako koristite Bitcoin da punite MiVai karticu, ko gubi? To ne može biti idealan valuta, ali govorimo o punjenje je MiVai karticu, ne koristi sveprisutno za sve ikada. U najmanju ruku, to je još jedan način da se punite mivai karticu. "

AustraliaCoinJartransport

Slične vesti


Post Altcoin

Kako Bitcoin brokeri trguju milionima bez razmene

Post Altcoin

Bitcoin u 2018: Godišnja politika izazvala apolitički novac

Post Altcoin

Bitcoin bum od 2018. godine, ali Zcash je napravio istoriju

Post Altcoin

Izbjegavanje katastrofe: istraživači se suočavaju sa nepoznatim blokažama

Post Altcoin

Appcoin zakon: ICO su pravi put

Post Altcoin

Strast Bitkoina Isusa: Kako je najpoželjniji investitor Blokovoda postao svoj najzastupljeniji

Post Altcoin

Sve stvari Alt: Internet blokiranih lanaca i injekcija protiv Moolah

Post Altcoin

Spark Capital, Aleph uložio 2,5 miliona dolara ulaganja u Coloured Coins startup Colu

Post Altcoin

Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru

Post Altcoin

Andreas Antonopoulos se pridružio CoinSimple platformi za e-trgovinu

Post Altcoin

6.000 trgovaca u Rumuniji mogu sada da se uključe u plaćanje bitkoina

Post Altcoin

Coins.ph pokreće aplikaciju Cash-to-Bitcoin za jugoistočnu Aziju