Appcoin zakon: ICO su pravi put | RS.democraziakmzero.org

Appcoin zakon: ICO su pravi put

Appcoin zakon: ICO su pravi put

Marco Santori je Fintech advokat sa sedištem u Njujorku, gde je vodi blockchain tehničku tim u Coolei LLP.

U ovom viaedelne serije, Santori predstavlja nastavak u svom čuvenom Bitcoin zakona, delovi 1, 2and 3, pružajući osnovni prajmer o stanju američkog zakona koji se odnosi na appcoins i Icos.

Ja sam pro-appcoin. Eto, rekao sam. Mrzitelji uzeti u obzir. Drugi advokati uzeti u obzir.

Mislim appcoin prodaje (često nazivaju "inicijalne coin ponude" ili Icos) su novi oblik crovdfunding i neki mogu imati onoliko pravni zasluge kao Kickstarter ili Indiegogo kampanje. S druge strane, kada je izvršen inelegantli, neki mogu prekršiti zakon. Jedan od mojih ciljeva u ovom definitivne tri dela serijala o appcoin zakona je da vam pomogne da razliku, i podeliti svoje iskustvo u tome kako da ICO "pravi" način.

Da biste postavili scenu, mnogi decentralizovani proizvodi obuhvati upotrebu kriptografskih znak. Neki primeri su Ethereum (etar), augur (rep) i Steem (Steem). Ovi tokeni, kolokvijalno poznate kao "appcoins" su, sve u svemu, nepouzdani i trgovati bez značajnih taksi ili posrednika, a potrebni su za punu primenu proizvoda. Kao rezultat toga, oni imaju vrednost.

Pa zašto ih jednostavno ne proda Fondu za razvoj proizvoda?

Pa, ponekad, možete. Ali ponekad, zaista, zaista ne mogu, bar ne legalno u SAD. To je zato što su neki appcoins mogu biti hartije od vrijednosti pod američkom zakonu.

Upoznajte Hovei

To je ilegalno u SAD na tržištu ili proda većinu hartije od vrednosti za javnost, osim ako se hartije od vrednosti su registrovana kod Komisije za hartije od vrednosti (SEC). Registrovanje hartija od vrednosti sa SEC je skup i dugotrajan. Mladi kompanije su istorijski pokušao da ga izbegne (i) prodaje hartija od vrednosti samo podskup od javnosti pod nazivom "akreditovani investitori", ili (ii) prodaje nešto drugo osim bezbednosti, koristeći alate kao što su Kickstarter ili Indiegogo.

U SAD, skoro sve može da bude bezbednosna. Oni mogu biti članstvo u klubovima, kredita, učešće u dobiti planove, placeve, pa čak i zakupe malih krznenih životinja (u nekoliko čudnih slučajeva). Ljudi dolaze sa novim i ambicioznim načine da podignu novac sve vreme - i da ih razvrstavanje može biti zahtevno.

Možda ste čuli za pravne test koji određuje da li je nešto bezbednosti: "Hovei test". To je prvi put zglobna od strane Vrhovnog suda u slučaju kada kompanija po imenu Hovei pokušao - a nije - da kreativno prikupi novac i izbegavaju zakone hartija od prodaje Orange Grove parcele umesto akcija.

Hovei je korisno, jer je to bio jedan od prvih slučaj u nizu mnogih slučajeva koji su pomogli advokati utvrdi šta jeste a šta nije posebna vrsta sigurnosti - konkretno, je "ugovor investicija". To je rekao, zasniva svoju analizu na Hovei je druga liga potez.

Hovei je zaista samo početak. Bilo je mnogo, mnogo slučajeva dodajući boju Hovei u poslednjih 70 godina (da, Hovei je onaj stari). Svaki slučaj se odnosi na Hovei test na novi skup činjenica.

Generalno, test zahteva da se ponuda zadovolji svaki od tri uslova koje treba razmotriti bezbednosni: (i) da je ulaganje novca; (I) da je investicija u zajedničkom preduzeću; i (iii) da kupci očekuju da profitiraju od napora drugih.

Svaki slučaj primenjuje novi set činjenica u ova tri krakova. Ja ću učiniti isto ovde sa appcoins.

Investiranje novca

Prvo, da bude bezbednost, mora postojati "investicija novca" od strane kupca. Uz sve nedavne rasprave oko toga da li kripto je "novac", pomislio bi da ne bi bilo prilika ovde da proda appcoins za nešto što nije uzeta u razmatranje novac. Možda etar. Možda Steem.

Možda ne.

U stvari, zakon je napredovala do tačke gde novac nije striktno potrebno više. Danas, test nije da li je "novac" u pitanju, ali da li je postojala mogućnost za ekonomski gubitak za kupca. Kao što možete zamisliti, da može doći na mnogo načina.

Jedan od načina da se izbegne uzimanje ulaganje novca ne traži da javnost uopšte platiti ništa vredno.

Umesto toga, Ponuđač može da omogući javnosti da miniraju appcoins na mreži umesto. Iako je moguće za advokat agresivnu tužioca da dokaže da je kupac doživela ekonomski gubitak ako appcoin postao bezvredan, to je teško argument za nošenje. Do danas, niko nije napravio uspešno.

Mora programeri distribuirati appcoins preko rudarstva? Apsolutno ne. Ovo je samo jedan od načina da se izbegne jedan deo testa. Programer treba samo da se izbegne jedan, i mogu da uradim na mnogo različitih načina.

Zajednički poduhvat

Da bude sigurnost, ulaganje novca smo razgovarali mora biti "u zajedničkom preduzeću."

Neki sudovi zahtevaju ovu zajedništvo bude "horizontalno", što znači da su sredstva su kupci "sakupljene su da su bogatstvo svih kupaca rastu i padaju zajedno. Alternativno, neki sudovi zahtevaju zajedništvo da se "vertikalni", što znači da je sudbina obe kupaca i prodavaca All Rise and Fall zajedno.

Vertikalna zajedništvo je prisutan u appcoin projektu samo ukoliko je vrednost appcoin raste i pada sa finansijskom uspehu prodavca. Kada je prodavac je jedina stranka u razvoju softvera, kao i da prodavac pokušava da napravi profit od tekućeg poslovanja koje koristi appcoin, ovo je lakše zadovoljiti.

Kada prodavac (I) je organizacija koja ne traži da napravi profit i (ii) posebno planira da potroši sav prikupljeni novac u appcoin prodaju razvoju, zatim likvidirati entitet, vertikalna zajedništvo krak je teško zadovoljiti. To će reći, prodavac namerno i očekivano postane insolventan tokom vremena, ali je vrednost povećava appcoin u istom vremenskom periodu.

Drugi komentatori tvrde da "pred-rudarski" An appcoin pre prodaje iznosi zajedništvo. Ovo nije slučaj. Vertikalna zajedništvo testira da li je prodavac traži da proda svoje appcoins da napravi profit, niti da li je vrednost appcoins prodavčevih raste u vrednosti sa tim od kupaca ". To da li je finansijski uspeh preduzeća prodavca sama raste i pada sa vrednošću appcoins.

Ako je jedina svrha postojanja prodavca je da drži svoje appcoins za dugoročno, onda priznajem ovo može biti razlika bez razlike. Ali smo retko viđen u divljini. Bez obzira da li preduzeće programera ima posed nekih appcoins za sopstveni je samo površno relevantan za analizu.

Frustrirajuće, horizontalna zajedništvo je skoro uvek prisutna u appcoins. Većina appcoins su zamenljivi, tako da su njihove vrednosti rastu i padaju zajedno. U sudovima nekim državama ", ovaj šiljak će uvek biti zadovoljni.
Opet, to je fatalno za projekat ako je zadovoljen su zajednički krak?

Ne zaboravite, prodavac treba izbegavati samo jedan je krak. Ako ovo nije istovetnost krak, možda sledeći?

Očekivanje dobiti

Pored ulaganja novca u zajedničkom preduzeću, kupac mora da ima "očekivanje dobiti isključivo od napora drugih". Postoje tri glavna pitanja koja treba razmotriti ovde.

Prvo, očekivanje dobiti mora biti profita napravljenog od napora prodavca ili neke druge srodne treće strane. Drugi komentatori čine grešku razbijanje ove Prong u dva pitanja: ". Od napora drugih" "očekivanje profita" i Ovo čini da izgleda kao puko očekivanje dobiti od sekundarnog tržišta (u kojoj gotovo svi appcoin kupci imaju pristup) je dovoljna da zadovolji ovu Prong.

To nije. Slučajevi tumače Hovei jasno da je postojanje sekundarnog tržišta nije dovoljno. U "napori drugih" do sada je trebalo da bude prodavac ili drugi u vezi sa prodavca. Na primer, ako je sama appcoin prodavac stvara sekundarno tržište garantuje otkup, ili deluje kao de facto market mejkera ​​na tržištu treće strane ili na neki drugi način, onda to šiljak je verovatno zadovoljan. U suprotnom, sama očekivanje dobiti od nepovezanog izvora je nebitno.

Drugo, očekivanje dobiti ne mora biti jedini motivacioni faktor za kupce, ali to mora biti dominantan jedan. Na primer, korporativne akcije su obično hartije od vrednosti, ali ne i ako su deonice u, recimo, kooperativne stambene zgrade. Zadružni stanovnici kupuju akcije uglavnom žive u svojim stanovima, iako oni se nadaju da kasnije proda akcije na profit. Shodno tome, ako kupci su uglavnom kupujete appcoin tako da oni zapravo mogu da ga koriste za mrežu, mi smo u mnogo boljoj poziciji nego da se kupci su prvenstveno motivisano spekulacije.

Treće, očekivanje dobiti ne mora da bude "samo" sa naporima drugih više. Umesto toga, treba da budu samo pretežno od napora drugih. Sama činjenica da je naš proizvod je možda potrebno rudarstvu javnosti je verovatno nedovoljno da se izbegne Prong. Sama činjenica da je naš proizvod može zahtevati decentralizovanu mrežu čvorova održava u javnosti je verovatno nedovoljna previše.

Čak i činjenica, uzet zasebno, da je cena medalje neće povećati osim ako drugi da doprinese open-source bazu kodova je verovatno dovoljna. Ali, uzeti zajedno, to sve moglo biti dovoljno da se izbegne ovaj poslednji krak Hovei testa.

Najbolje prakse

Dakle, s obzirom na gore navedeno, što su neki najbolje prakse za Icos?

Razaranje upotreba: Appcoin programeri treba da razmotre izgradnju tokena sa pravog razaranje vrednosti. Appcoin ima razaranje vrednost jer se može konzumirati i staviti u stvarnom upotrebu sa decentralizovanom proizvod. Ovo se odnosi na "očekivanje dobiti" Prong.

Programeri treba izbegavati samo "zaključa-u" novčića koji nisu tehnički potrebna da bi se postigao cilj proizvoda. Što više kupci koji kupuju se appcoin za spekulativne, ne razaranje upotrebu, veća je verovatnoća da će biti bezbednost. Takođe, ako opiše appcoin u sajta, reklame, FAK ili na neki drugi način, a zatim bacanje buduća vrednost novčića umesto njenog korisnosti je loša praksa.

Decentralizovana razvoj i funkcionisanje: Appcoin programeri treba da razmotre građevinskih proizvoda komunalno koji vode komunalno ili na decentralizovani način.

Što više nepovezanog programeri koji doprinose razvoju i rad proizvoda, manje je verovatno bilo dobit od proizvoda se smatra "od napora drugih" - i to je manje verovatno vertikalno zajedništvo će biti prisutan.

Igrač utakmice izgrađena prije prodaje: Appcoin programeri treba da razmotre čekaju da prodaju svoje novčić.

Koliko puta ste čuli: "Naš razvojni tim mogao da napiše sve kod sada, ali ćemo open-source to jednog dana i decentralizaciju mrežu!" Ili možda: "To može biti samo beli papir u ovom trenutku, ali ćete moći da koristite appcoins čim šest meseci posle ICO!"

Problem sa ovim pristupom je da bi to moglo da priznaju trenutno ne postoji razaranje upotreba na appcoin. To bi moglo priznaju da svako očekivanje dobiti trenutno vozi isključivo na naporima prodavca. Zaista, možda priznaju da su ovi odbrane su zaista samo spekulativna. Izbegavajte ovaj pristup.

Developer kompleti: Appcoin programeri treba da razmotri prodaju kompletan softver Developer Kit (SDK). Prodaja samo novčić propušta priliku da ukaže na realne, opipljivih dokaza da je stvar koju prodajete je loše pogodan za špekulante i investitore. Prodavali SDK zajedno sa kriptografskih tokena koji čine da radi.

Čak i bolje, prodavali odgovarajući hardver pravo zajedno sa njim, ako vaš projekat može uključiti. Možda mislite da je ovo dekoracija, ali zapamtite, razaranje korišćenje vašeg appcoin ne mora biti jedini upotreba. Spekulativna namera Kupca je u redu, sve dok prodavac može da ukaže na ubedljivim dokazima pretežno razaranje namere. Kao pravnik, ja bih radije da taj dokaz nego ne.

U drugom delu ove serije, ja ću prevazići zakona hartijama od vrednosti, razmatranju zakona implikacije za prenos novca i derivati nekih appcoin aranžmana. Osim, naravno, da dobijem više pitanja u vezi sa aspektima hartija od vrednosti.

Slobodno da dopru, i Stai tuned!

LavAppcoinsAppcoin Zakon

Slične vesti


Post Altcoin

Altcoins će se srediti u Feathercoin sastanku u Oksfordu

Post Altcoin

Bitcoin startup Coins.ph pokreće se sa dva glavna filipinska trgovca

Post Altcoin

Kako Bitcoin brokeri trguju milionima bez razmene

Post Altcoin

Bitcoin Industri Leaders zvuče na Nev Iork BitLicense Predlogu

Post Altcoin

Zakoni o hartijama od vrednosti nisu jedina pravila Moraju se razmatrati prodaja žetona

Post Altcoin

Plaikei ICO pokreće $ 10,5 miliona za Cloud-Povered Gaming

Post Altcoin

Kako Bitcoin Banking Crunch drži Back US startups

Post Altcoin

Proizvođač ASIC-a pokušava da donese nemačku efikasnost u rudniku Bitcoin

Post Altcoin

Može li Bitcoin nadvišiti kreditne kartice za zaštitu od prevare pri prevarama?

Post Altcoin

Strast Bitkoina Isusa: Kako je najpoželjniji investitor Blokovoda postao svoj najzastupljeniji

Post Altcoin

Banke, korupcija i kripto: Može li Bitcoin promijeniti Indiju?

Post Altcoin

BitOcean izdaje dvosmerni Bitcoin bankomat za konkurisanje sa tržišnim liderima