7 grafikona koji pokazuju godinu rasta za Bitcoin bankomate | RS.democraziakmzero.org

7 grafikona koji pokazuju godinu rasta za Bitcoin bankomate

7 grafikona koji pokazuju godinu rasta za Bitcoin bankomate

Naš poslednji Država Bitcoin izveštaja sadrži dva tantalizing slajdove na podacima iz našeg Bitcoin ATM Map. Da bi se ugasila žeđ za više, mi smo kopali kroz našu Fusion Table i doći do još nekoliko grafikona pokazati šta se dešava sa Bitcoin bankomatima širom sveta.

Naš Bitcoin Bankomat Maphas 121 'active' mašine na njoj, što znači mašine koje su žive i operativan, koliko možemo reći.

Mi ne oslanjaju na kombinaciji izveštajima medija, saopštenja proizvođača i operatera, i na putevima za našim saznanjima, tako da neće biti potpuno tačan sve vreme. Sa da je od načina, omogućuje proverite podatke.

Koja zemlja ima najviše Bitcoin bankomata? Ne čudi ovde, to je Veliki Beli Severna - Kanada - sa 30 mašina.

Kasni na neki način iza je Sjedinjene Države sa oko dve trećine tog broja. I zaostajanje odavno su kvačilo zemalja iz različitih kontinenata: Singapuru, Australiji i Velikoj Britaniji.

Grafikon brzo postaje dugačak rep, sa ostatkom od 27 zemalja na našoj mapi sadrže samo šaku mašina i brzo razrenivanje do samo jednog ili dva.

Distribucija bankomata se pojavljuje nešto pravednije kada se posmatra po kontinentu.

Severna Amerika vodi sa 40% učešća, ali Evropa je samo 10 procentnih poena zaostatka. Isto jaz, otprilike, postoji između Evrope i Azije. Okeanija je dobro zastupljena sa 7% slajs, ali Latinska Amerika, Karibi i Afrika su ozbiljno zastupljene kada je u pitanju Bitcoin bankomata.

Kao sporedni napomenu, koristili smo United Nations Statistics Division su pravila o imenovanju i sastav kontinenata.

Gde tačno se svi ovi Bitcoin bankomati nalazi, onda?

Napravili smo veliki broj kategorija lokacije za ATM, od aerodroma i železničke stanice do kioska i tržnih centara. Broj kategorija je prilično velika, što se odražava raznolikost prostori Bitcoin bankomata mogu naći u.

Bitcoin bankomati su u osnovi nalaze u mestima sa visokom stopala-saobraćaja. Mašine su prilično ravnomerno među kafićima, restoranima i trgovaca, ako pogledate udela tipova lokacija.

Ali, slom lokacija za apsolutnim brojevima otkriva neke druge mesta koje domaćin Bitcoin bankomata. Supermarketi, hoteli i tržni centri su svi zastupljeni na listi mesta gde možete naći criptocurrenci mašinu.

To je možda napomenuti da su vrste mjesta ćete naći konvencionalni gotovine ATM nisu dobro zastupljene ovde. Nevsagents, novac usluge kiosci i transport čvorišta kao što su aerodromi i železničke stanice, na primer, na repa kraju tabele.

Sada dolazimo do statistika na ATM odluka.

Možda ne iznenađuje, bankomat pionir Lamassuleads način, ali u kojoj meri je vodeća je izvanredno. Dominira udeo instaliranih bankomata sa 40% kolača. Njegov suparnik Robocoin, koja je pokrenula prvi instaliran Bitcoin bankomatu, na Talasi kafe kući u Vankuveru, ima samo oko pola instalira bazu.

U međuvremenu, relativna novajlije BitAccess i Skihook dobijaju zemlju. Bivši, sada se stavi preko svojih koraka u gornjem Silicon Vallei Startup inkubator I Combinator, već ima oko polovinu Robocoin je instaliranje baze.

Slika je još otkriva kada Bankomat instalira od proizvođača su grafički tokom vremena. Instalirati stopa Lamassu je bio konstantno veća od Robocoin je, njegovog najbližeg konkurenta. Ali čak i Lamassu je install-stopa nastavlja da se penje, Robocoin je izgleda da se sužava se. Lamassu otvara jaz između sebe i svog starog konkurenta koji naizgled povećava.

Pokušavajući da se premosti jaz su BitAccess i Skihook. Oba proizvođači počinju da oštro vidi rising instalirate stope, iako njihov udio na tržištu i dalje relativno mali.

Neke upozorenja su potrebna ovde. Naša karta pokazuje samo 49 instaliranih Lamassu jedinice, sve do 10. Jula. Firma je napravio javne izjave o broju jedinica to prodatih do sada. Poslednji cifra je 220 jedinica, kako navodi CoinDeskin aprila. Od tog broja, 100 mašine su shipped, dok su ostali i dalje u proizvodnji.

Skihook rekao da je shipped 150 unitsat kraja juna.

Ostali proizvođači ne objavi svoje prodajne brojke. Dakle, dok naša mapa prikazuje instalacije nama poznate, čini se da postoji veliki broj mašina koje su ili čekaju da budu instalirani, ili su instalirani, ali nisu zarobljeni na našoj mapi.

Na ATM proizvođači su već prilagođavati svoje poslovne strategije.

Robocoin je promijenila itselfas neku vrstu Bitcoin banke, pozivajući svojih mašina "grana" umesto bankomata. Njena nova softverska platforma, Robocoin 2.0, istisnuti više funkcija, kao što sigurno čuvanje i instant, van-blockchain transakcije.

Lamassu, u međuvremenu, govori od svojih mašina kao "Bitcoin portala" sada, sa mogućnošću plaćanja računa i vršenje doznake. Ova nalazi podršku novim fokusom na programera ekosistem oko svoje novootvorenom operativni sistem otvorenog koda, rakije.

Poslovna Bitcoin Bankomat se ubrzano razvija. Criptocurrenci lista mašine nisu baš novina su nekada bili, privlačenje naslove i gužve samo zato što je u funkciji.

Proizvođači mašina su već razvijaju svoje poslove i proizvode. Trebalo bi da bude zanimljivo gledati kako operatori, razmena, prostorom i, na kraju, potrošači prilagoditi ovom presvlačenje pejzaž.

Predstavljamo slika: Nikolas Rejmond / Flickr-

Slične vesti


Post Altcoin

Tri Bitcoin startupa Pitch za finansiranje na Boost VC Demo Dai

Post Altcoin

Segmentna sagova SegVita: zašto Bitcoin-ov Kapacitet nije vidio iznenadni rast

Post Altcoin

Hullcoin je otet od strane kineskih scammera

Post Altcoin

Kalifornija parlamentarac brani Bitcoin Bill

Post Altcoin

Unutar Zcash Audit: zašto je Anonimous Blockchain Projekat potrošio $ 250k na suđenju po vatri

Post Altcoin

Banka Bitcoin Portal Neo otvara prvu filijalu na Kipru

Post Altcoin

Cripto 2.0 Roundup: Kickstarting obojene kovanice i pritisak na javnu politiku

Post Altcoin

2018: godina Blockchain Hubris

Post Altcoin

Bitcoin cena pada preko 250 dolara Mark

Post Altcoin

Barclais Collaboration postavlja četvrtu viziju za budućnost Smart Contracts

Post Altcoin

Bitfin Drugi dan: Potreban nam je globalniji, organizovani Bitcoin edukacija

Post Altcoin

Coinplug osvojio nagradu od 45.000 dolara za uslugu Blockchain ID