6.000 trgovaca u Rumuniji mogu sada da se uključe u plaćanje bitkoina | RS.democraziakmzero.org

6.000 trgovaca u Rumuniji mogu sada da se uključe u plaćanje bitkoina

6.000 trgovaca u Rumuniji mogu sada da se uključe u plaćanje bitkoina

Ažuriranje (16. Decembar, 17:45 GMT): NETOPIA partner razmena BTCKSchange.ro je objavio da obustavlja operacije zbog bezbednosnih problema. On je od svih korisnika da povuče sva sredstva u Fiat i BTC do 19. Decembra. CoinDesk je doprla do Netopia za komentar i da će ažurirati članak po prijemu dodatnih informacija.

Jedan od najvećih online procesore za plaćanje u Rumuniji se integriše opciju Bitcoin u svojih usluga za trgovce.

NETOPIA mobilPaisaid ovaj potez bi omogućio više od 6.000 partnerske trgovce sa mogućnošću da se obradi Bitcoin plaćanja, bez dodatnih troškova razvoja.

Da bi integracija moguća, kompanija je udružio sa rumunskim Bitcoin ekchange BTCKSChange i Holandski-rumunske kompanije Coinzone.com.

Antonio Eram, direktor i osnivač Netopia mobilPai, izjavio je CoinDesk:

"Mi vidimo veliku budućnost za bitcoins, međutim, ne može da proceni uticaj na tržištu. Ima mnogo stvari koje treba uzeti u obzir. Mi smo postavljanje temelja, a budućnost će nam reći da li smo u pravu (ili ne). "

On je objasnio da će kompanija postaviti "veoma niske" procentnih takse na transakcije i radi na pojednostavljivanju model prihvatanja da omogući brže usvajanje.

"Bitcoin transakcija će sigurno videti rast u narednih šest meseci, a mi smo verovatno gledate u nešto do 100.000 € u prvim mesecima", rekao je Eram.

Firma - koja je specijalizovana u malim transakcijama u € 0.50 do € 20.00 opsega - trenutno obrađuje oko 50% svih mobilnih plaćanja u Rumuniji, u skladu sa direktorom, i nudi niz usluga, kao što su plaćanje putem SMS ili telefonom, i plaćanja kreditnom karticom.

Raste na Bitcoin ekosistem

Cilj kompanije za criptocurrencies, Eram nastavio je da stvori okruženje u kojem Bitcoin je široko prihvaćena, stvarajući ekosistem na osnovu blockchain tehnologiji.

Eram objasnio:

"Otvorili smo Bitcoin obradu i napravio je dostupan svim našim 6.000 plus trgovaca (online i offline). Bitcoin implementacija je izborna službi. To je zbog rumunski i propisa EU, i u osnovi vrši provjeru" Želim da prihvati Bitcoin 'u našem paiment gatevai. "

Rumunija ima živih Bitcoin zajednica, dodao je on, sa Bitcoin bankomata, point-of-sale (POS) usluge koje prihvataju i prodaju bitcoins, zajedno sa najmanje jednim operativnim razmenu.

"Možete kupiti Bitcoin na više od 2.000 ZebraPaiand Kivi Kiosk terminalima širom zemlje. Ja ne mislim da postoji bilo koja zemlja u kojoj je lakše Bitcoin Vi bukvalno možete ih kupiti na svakom ćošku.", Rekao je Eram.

Kompanija je takođe pokrenula mobilni novčanik u Rumuniji, u saradnji sa MasterCard. Dok je kompanija razmatra integrisanje Bitcoin u novčaniku, Eram priznaje da je "malo nategnuto".

NETOPIA mobilPai je registrovan 2003. Godine i trenutno ima kancelarije u Bukureštu, Rumunija, i Sunnivale, Kalifornija. To je aktivna u Rumuniji i Meksiku sa nekoliko usluge plaćanja vezanih. Kompanija obrađuje 810,000 transakcija u prvom kvartalu 2014. Godine, do 40% u odnosu na isti period prošle godine.

Slične vesti


Post Altcoin

Australijska Bitcoin razmena CoinJar dobija A $ 500k u venture finansiranje

Post Altcoin

Coins.ph pokreće aplikaciju Cash-to-Bitcoin za jugoistočnu Aziju

Post Altcoin

Cena Bitcoin-a se smanjuje nakon glasina kineskih banaka

Post Altcoin

Strast Bitkoina Isusa: Kako je najpoželjniji investitor Blokovoda postao svoj najzastupljeniji

Post Altcoin

Barclais Collaboration postavlja četvrtu viziju za budućnost Smart Contracts

Post Altcoin

Kako Bitcoin Banking Crunch drži Back US startups

Post Altcoin

ATB kovanica najnovije u lice za klase i akciju nakon ICO-a

Post Altcoin

Nail in the Coffin: Dai US regulatori su ugušili startovanje Bitcoin-a

Post Altcoin

Australian Bitcoin Ekchange oslobađa od 10% državnog poreza

Post Altcoin

Microsoft Azure CTO želi Blockchain da poveže svaku industriju

Post Altcoin

Bitcoin-financirano aplikacija za pozivanje razvija se nakon najnovijeg prenapona

Post Altcoin

Konzenzus 2018 Pobednici meceva Kreirajte rešenje za osiguranje blokova